Skip to main content

ΚΛΕΙΖΑ: Ανήκει στους συμπαίκτες μου

Ήταν γνωστό βάσει της στατιστικής είναι πλέον κι επίσημο από την Ευρωλίγκα. Ο Λίνας Κλέιζα είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης και κατά τη διάρκεια του Φάιναλ Φορ στο Παρίσι θα πάρει το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ” για το κατόρθωμά του.

Ήταν γνωστό βάσει της στατιστικής είναι πλέον κι επίσημο από την Ευρωλίγκα. Ο Λίνας Κλέιζα είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης  και κατά τη διάρκεια του Φάιναλ Φορ στο Παρίσι θα πάρει το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ” για το κατόρθωμά του.

Ο Λιθουανός γκαρντ μίλησε στην επίσημη σελίδα της Ευρωλίγκα (euroleague.net) και αφιέρωσε τον τίτλο στους συμπαίκτες του: «Δεν είχα σκοπό να κερδίσω αυτό τον τίτλο, αλλά σε μια τόσο καλή ομάδα με τόσους ταλαντούχους παίκτες είναι πιο εύκολο να το πετύχεις. Ο Ολυμπιακός έχει χαρισματικούς γκαρντ που κάνουν τη δουλειά όλων πιο εύκολη και πιο απλή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά αυτό το τρόπαιο δεν ανήκει μόνο σε μένα. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και επίσης ανήκει σ’ όλους τους συμπαίκτες μου».

Ο Κλέιζα αφιέρωσε τον τίτλο στον αδικοχαμένο Αλφόνσο Φορντ: «Αυτό το βραβείο είναι πιο σημαντικό γιατί φέρει το όνομα ενός παλιού παίκτη του Ολυμπιακού, του Αλφόνσο Φορτ. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα μεγάλο κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θέλω να αφιερώσω το τρόπαιο στη μνήμη του».

Ο 24άχρονος φόργουορντ είναι ο δεύτεροςς παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που πήρε αυτό το βραβείο μετά τον Φορντ τη σεζόν 2001-02: «Δεν το ήξερα αυτό. Από τη μία, είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο, αλλά από την άλλη δεν είναι κάτι το πολύ σπουδαίο και σίγουρα μπορώ να το αλλάξω με το τρόπαιο της Ευρωλίγκα», επισήμανε ο Κλέιζα στο Olympiacosbc.gr.

Όσο για το ραντεβού στο Παρίσι; «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε παρών στο Φάιναλ Φορ ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζουμε να το κάνουμε με στόχο να είμαστε έτοιμοι στο Παρίσι. Έχουμε πολύ σεβασμό για τις άλλες τρεις ομάδες και ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα δυο παιχνίδια, προκειμένου να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους».