Skip to main content

Μπέγκιτς: «Γι’ αυτό ήρθα»

Ο Μίρζα Μπέγκιτς έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (21/7) στην Ελλάδα και όπως δήλωσε στόχος του είναι να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό.

Ο Μίρζα Μπέγκιτς έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (21/7) στην Ελλάδα και όπως δήλωσε στόχος του είναι να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό.

Ο Σλοβένος σέντερ ήρθε με σκοπό να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο μίλησε για:

Την πρόταση του Ολυμπιακού: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα αγωνιστώ Ολυμπιακό , στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή την περίοδο της καριέρας μου είναι το καλύτερο μέρος για μένα και δεν θα μπορούσα να δεχτώ καλύτερη πρόταση».

Τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία και σχέση εντός και εκτός γηπέδου». Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπέγκιτς βρέθηκε δίπλα στον Ρούντι Φερνάντεθ, τώρα δίπλα του θα έχει έναν άλλο σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Βασίλη Σπανούλη, και ρωτήθηκε γι' αυτούς τους δύο παίκτες: «Είναι και οι δύο σπουδαίοι παίκτες αλλά ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος ως πόιντ γκαρντ».

Την κόντρα του με τον Ολυμπιακό στο Final Four του Λονδίνου:    «Ήμουν ευτυχισμένος, ήμουν πολύ χαρούμενος όταν βρεθήκαμε στο +17 στο ξεκίνημα.  Αλλά μετά μας σκότωσε ο Σπανούλης με τα τρίποντα του. Ήταν καταλυτικός στο να πάρουν το πρωτάθλημα Ευρώπης. Ένιωθα πολύ άσχημα στο τέλος του αγώνα».

Το εάν ο στόχος του είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό:    «Αυτό ελπίζω γι’ αυτό ήρθα, αλλά ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο για το θρι πιτ γιατί όλες οι ομάδες θα θέλουν να μας κερδίσουν. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαι διατεθειμένος να κάνω ότι ζητήσει ο προπονητής μου».

Τον κόσμο του Ολυμπιακού:  «Στο Λονδίνο ήταν τόσο θορυβώδης που από ένα σημείο και μετά μας επηρέασε. Είχα ακούσει πολλά από πριν, πριν από το δικό μας τελικό και πλέον αισθάνομαι τυχερός που θα τον έχω στη δική μου πλευρά κι όχι απέναντι».