Skip to main content

Μείωσε ο Θρύλος

Αυτός ο Ολυμπιακός, μ’ αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να χάσει από καμία ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έμειναν… ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-68.

Αυτός ο Ολυμπιακός, μ’ αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να χάσει από καμία ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έμειναν… ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-68.

Με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση και πολύτιμους τους Τζαμόν Γκόρντον, Μιχάλη Πελεκάνο και Γιώργο Πρίντεζη οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ βρέθηκαν να χάνουν με εφτά πόντους διαφορά, στο τέλος επέβαλλαν το ρυθμό τους κι έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68
Aνά δεκάλεπτο: 24-19, 15-27, 19-10, 18-12
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Γκόρντον 6, Σπανούλης 13, Πρίντεζης 8(2), Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6, Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5(1), Σάτο 2, Νίκολας 13(3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10(2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.


ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ:
«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πολύ διαφορετικό από τα δύο πρώτα παιχνίδια. Πολύ απλά στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε στο ρυθμό που έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Δεχτήκαμε 46 πόντους, ήμασταν καλοί στα δίποντα και 0/7 τρίποντα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν από τον πάγκο.
Οι Πελεκάνος και Πρίντεζης μας βοήθησαν πάρα πολύ. Ειδικά στο γ' δεκάλεπτο παίξαμε εκπληκτική άμυνα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά είναι πολύ καλός. Στην άμυνά μας οφείλεται η νίκη. Συνεχίζουμε. Ο Πρίντεζης είναι ένας παίκτης που τον πήραμε για να μας βοηθήσει . Είχαμε επικοινωνία».
Όλοι περιμένουν να τελειώσει τη σειρά ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Εγώ περιμένω να κάνουμε το 2-2. Είναι απλό παιχνίδι. Θα ετοιμάσω την ομάδα μου για να ισοφαρίσει".

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ:
«Έγινε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες" και η ομάδα του νίκησε γιατί "παίξαμε πολύ καλή άμυνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ήταν το κλειδί της νίκης". Για το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Κυριακής, ο Αμερικανός είπε πως "πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε πολύ, ώστε να κλέψουμε την νίκη».

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
: «Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν πολύ καλοί και στο δεύτερο ουσιαστικά σταματήσαμε να παίζουμε. Σε αυτό συνετέλεσε και η άμυνα του Ολυμπιακού αλλά και το γεγονός ότι εμείς δεν διαβάσαμε σωστά το πού είχαμε το πλεονέκτημα. Αυτές είναι οι ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε φέτος σε κάθε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού, συγχαρητήρια, συνεχίζουμε».