Skip to main content

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος για το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της «Θύρας 7»

Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκαν στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της «Θύρας 7» και μίλησαν για περισσότερη από μιάμιση ώρα με τους φιλάθλους της ομάδας.

Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκαν στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της «Θύρας 7» και μίλησαν για περισσότερη από μιάμιση ώρα με τους φιλάθλους της ομάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι πρόεδροι της ομάδας μίλησαν γι’ αυτή και όχι μόνο…

Για την πρώτη παρουσία τους στο Παγκόσμιο Συνέδριο της «Θύρας 7» και τις εντυπώσεις τους:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ζωντανές, μαχητικές οι πρώτες εντυπώσεις, είναι ωραίο να είσαι με τον κόσμο, χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει Ολυμπιακός, αισθανόμαστε ωραία και παίρνουμε δύναμη. Αρκεί να συμπεριφέρονται όλοι, αυτό τους το τονίσαμε, όπως πρέπει να τελειώνουν οι αγώνες και να μην έχουμε επεισόδια»

Για τη νέα σεζόν και για το εάν η συνεργασία με τους οπαδούς θα γίνει ακόμη καλύτερα:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Έτσι φάνηκε σήμερα».

Για το τι θέματα συζήτησαν:

Γιώργος Αγγελοπουλος: «Μιλήσαμε για γενικότερα θέματα του Ολυμπιακού, όχι μόνο για τον τελικό. Ήταν μια συζήτηση και επαφή για όλα τα θέματα που τους απασχολούσαν και μας απασχολούσαν. Ανταλλάξαμε απόψεις σε πολύ καλό κλίμα, καταλάβανε πολλά θέματα, καταλάβαμε και εμείς άλλα θέματα. Ήταν πολύ χρήσιμο για πολλά θέματα. Ήταν επί παντός επιστητού κεκλεισμένων των θυρών».

Για τις διαπραγματεύσεις με τον Χάινς και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Με τον Χάινς τα είπαμε, είπαμε τι ακριβώς έχει γίνει και στα παιδιά για να ξέρουνε. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, καταπληκτικός χαρακτήρας, είχαμε μιλήσει μαζί του για την αναπροσαρμογή και την επέκταση του συμβολαίου του, όπως είχε γίνει και πέρσι με τον Πρίντεζη, ο Πρίντεζης απελευθερώθηκε και έβαλε το καλάθι στην Κωνσταντινούπολη, ήξερε τι υπήρχε από πίσω, το συμβόλαιο που τον περίμενε, αλλά ήξερε τι γινόταν και μετά υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Το ίδιο έγινε φέτος και με τον Χάινς, αυτά που ζήτησε μέσα στη σεζόν τα πήρε, δεν συμφώνησε, άλλαξε μάνατζερ μέσα στη σεζόν, δεν συμφώνησε γιατί όπως ο ίδιος είπε και νομίζω πρέπει να το ακούσουμε αυτό, δεν θα ήταν καλό για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας αν στη μέση της χρονιάς μόνο ένας παίκτης συμφωνούσε. Δηλαδή τι θα έλεγε ο Σπανούλης, ο Λο, ο Άντιτς και οι άλλοι που ήταν ελεύθεροι. Εδώ είδατε πως τον φωνάξαμε να τον δούμε γιατί έφευγε στην Αμερική και έγινε μια φασαρία γιατί φώναξαν τον Χάινς και όχι τον Σπανούλη. Φαντάζεστε να είχε ανανεώσει μόνο ο Χάινς μέσα στη σεζόν, μόνο αυτός, τι θα έλεγαν οι υπόλοιποι παίκτες. Με αυτή τη στρατηγική πήραμε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα τον φωνάξαμε, συναντηθήκαμε, ό,τι ζήτησε το πήρε και με το παραπάνω, από εκεί και πέρα επέλεξε κάτι διαφορετικό. Του είπαμε τι θες για να μείνεις, ποτέ δεν απάντησε τι ήθελε για να μείνει, αυτή είναι η πραγματικότητα, του ευχόμαστε καλή τύχη εκεί που πήγε, είναι καταπληκτικό παιδί και δεν πρέπει νομίζω να γίνονται σχόλια εναντίον του. Έκανε μια επιλογή, εμείς πιστεύουμε πως είναι λάθος επιλογή, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Δεν μπορώ να πω εάν είχε κάνει ήδη την επιλογή του. Εγώ λέω ότι αυτά που ζήτησε τα πήρε και εάν ακόμη κάτι άλλο έγινε μετά, του είπαμε "πες μας τι θες;", αλλά δεν το είπε ποτέ. Αυτό λέω, δεν ξέρω αν είχε κάνει την επιλογή του, πολλά ακούγονται, αλλά δεν το ξέρουμε αυτό να σας το πούμε».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Στο παρελθόν συζητήσαμε και διαπραγματευτήκαμε με πολύ μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, αλλά και Έλληνες παίκτες και πάντοτε όταν ρωτούσαμε με πόσα έρχεσαι στην ομάδα, έστω και τρελή, έστω και παρανοϊκή, υπήρχε μια απάντηση. Είναι αδιανόητο, μάνατζερ, εκπρόσωπος παίκτη, να δέχεται ερώτηση από τη διοίκηση του πρωταθλητή Ευρώπης δύο φορές, τι θέλεις για να μείνεις και να μην λαμβάνει απάντηση. Αυτό, το χαρακτήρισα και επάνω στα παιδιά, είναι ύποπτο και σταματάω εδώ».

Για την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη και εάν υπάρχει ανησυχία καθώς ο ατζέντης του είναι ίδιος με του Χάινς:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει ανησυχία, ανησυχία είναι να είμαστε εμείς καλά και να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό»

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Δεν νομίζω πως πρέπει να υπάρχει ανησυχία λόγω αυτού. Δεν υπάρχει σύνδεση. Οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, νομίζω θα ξεκινήσουμε πολύ σύντομα. Νομίζω πως ο Βασίλης θα καταλάβει πως η πρόκληση της ζωής του είναι η τρίτη συνεχόμενη Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν εξαγοράζεται, ούτε πληρώνεται, είναι μια φορά στη ζωή σου, πρέπει να καταλάβει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδος και από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε σε καλό κλίμα όπως ήταν πάντα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Φυσικά και τον θέλουμε».

Για το εάν ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος κορμός του ρόστερ όπως συνέβη και πέρσι:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Όχι, στόχος είναι να είναι η ομάδα πιο δυνατή από πέρσι γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Όσοι είναι έξυπνοι, είτε αυτοί που ήταν στην ομάδα και θέλουν να συνεχίσουνε, παίκτες όπως ο Λο και ο Σερμαντίνι που τους θέλουμε ή παίκτες που είναι να έρθουνε και είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους πρέπει να καταλάβουνε πως συζητάνε να έρθουν σε μια ομάδα με ένα συγκεκριμένο μοντέλο, με το μικρότερο μπάτζετ το οποίο πήγε σε δύο Φάιναλ Φορ και πήρε δύο Ευρωλίγκες. Αν δεν θέλουν να ενταχθούν σε αυτό το μοντέλο και νομίζουν ότι θα έρθουν να πληρωθούν υπεραξίες και να κάνουν το μέλλον τους, τότε δεν έρχονται να πάρουν την τρίτη Ευρωλίγκα, να πάνε κάπου αλλού».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Και ο Πρίντεζης πέρσι είχε πολύ μεγάλη προσφορά από την Τουρκία, αλλά αποφάσισε να μείνει στον Ολυμπιακό. Και ο κόουτς, ο κύριος Μπαρτζώκας, ο οποίος ανακηρύχθηκε και καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και πρέπει να τον συγχαρούμε γι' αυτό, είναι τρομακτικό επίτευγμα, είχε πολύ μεγάλη προσφορά πάλι από την Τουρκία, επέλεξαν και ο κύριος Μπαρτζώκας και ο Πρίντεζης, να μείνουν στον Ολυμπιακό με πολύ λιγότερα, για τους λόγους που νομίζω όλοι καταλαβαίνετε. Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι ή να υποχρεώσεις κάποιον να παίξει μπάσκετ εάν δεν θέλει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει».

Για την επέκταση της συνεργασίας με τον Γιωργο Μπαρτζώκα πριν λίγες ημέρες:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η επέκταση είναι καλοκαιρινή, δεν έγινε στη μέση της σεζόν. Φυσικά και υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι τρομακτική επιτυχία αυτό που καταφέραμε όλοι μας με το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη».