Skip to main content

«Σημαντικό τουρνουά»

Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης εξήγησαν το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό το τουρνουά Rixos Cup που θα γίνει από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης εξήγησαν το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό το τουρνουά Rixos Cup που θα γίνει από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Πειραιώτες έφτασαν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να δώσουν τρία δυνατά φιλικά. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου-παρουσίασης του τουρνουά, από μεριάς Ολυμπιακού μίλησαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο εκτελεστικός διευθυντής των Rixos Hotels, Βασάκ Ερέλ, ο οποίος είπε: «Το Rixos Cup άρχισε στην Αντάλια και αμέσως οι φίλοι του μπάσκετ το αγκάλιασαν. Ελπίζουμε πως φέτος θα έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι. Το Rixos Cup έχει, μέχρι στιγμής, φιλοξενήσει, 350 παίκτες από 24 ομάδες και 14 χώρες. Το φετινό Rixos Cup θα μεταδοθεί μάλιστα live από το NTV Sport, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς».

Aπό τη μεριά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε «Για εμάς θα είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το τουρνουά. Θα έχουμε μαζί μας κάποιους από τους διεθνείς που έλειπαν στην προετοιμασία. Στην ομάδα υπάρχουν εφτά νέοι παίκτες και αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν για να αποκτήσουμε χημεία και να δούμε πως λειτουργούμε όλοι μαζί».

Ο Γιώργος Πρίντεζης ρωτήθηκε για τη σημασία του τουρνουά για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και είπε: «η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μας πιέζει. Αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν πολύ για να αποκτήσουμε χημεία και να δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα. Επίσης θα αποτελέσουν οδηγό για την φιλοσοφία που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον».

Ο προπονητής της Μπουντιβέλνικ, Άιναρς Μπαγκάτσκιτς, είπε πως «αυτά τα φιλικά θα λειτουργήσουν ως δυνατές προπονήσεις για εμάς ενόψει του ουκρανικού Κυπέλλου το οποίο αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα» ενώ ο γκαρντ της ουκρανικής ομάδας,Ρίκι Μινάρντ, υποστήριξε πως «είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα για εμένα να επιστρέφω στην Κωνσταντινούπολη και να ζήσω μια εβδομάδα γεμάτη μπάσκετ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Οκτάι Μαχμούτι. Ο προπονητής της Αναντολού Εφές δήλωσε πως «το τουρνουά είναι γεμάτο ομάδες με εξαιρετική ποιότητα και τα παιχνίδια αναμένεται να είναι αρκετά διασκεδαστικά για τους φιλάθλους. Θα είναι μια ευκαιρία για τους δικούς μας παίκτες να αποκτήσουν χημεία, εμπειρίες και να περάσουν ένα δυνατό τεστ πριν την έναρξη της σεζόν». Από τη μεριά του ο πλέι μέικερ της τουρκικής ομάδας, Ζόραν Πλάνινιτς, είπε πως «έχουμε δουλέψει αρκετά έως τώρα και περιμένω να βγάλουμε τα όσα έχουμε δουλέψει στο παρκέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στο Rixos Cup που είναι γεμάτο ποιοτικές ομάδες».

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είπε πως «είναι η πρώτη φορά που θα έχω μια τόσο νεανική ομάδα. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς και μας λείπουν εννιά παίκτες. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που θα μπω στη διαδιακασία των φιλικών χωρίς ουσιαστικά να έχουμε κάνει καθλολου προετοιμασία». Ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε/ούλκερ, Ομέρ Ονάν, συμφώνησε με τον προπονητή του πως η Φενέρ είναι μια νέα ομάδα, αλλά υποστήριξε πως η τουρκική ομάδα θα έχει μια καλή σεζόν. «Θεωρώ πως παρά το γεγονός πως στην ομάδα βρίσκονται πολλοί νέοι παίκτες, θα τα πάμε καλά».

Ο κόουτς της Μπεσίκτας, Αχμέτ Καντεμίρ, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το τουρνουά θα έχει πολλές ομάδες από την Ευρωλίγκα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ομάδες του κορυφαίου επιπέδου, ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά και του Eurocup. Είμαστε μια νεανική ομάδα, γεμάτη ενέργεια και θεωρώ πως είμαστε αρκετά έτοιμοι, σε σχέση με άλλες ομάδες, για τα παιχνίδια αυτά. Καλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ να βρεθούν στη Beşiktaş Integral Arena να δουν αυτά τα υπέροχα ματς».


Το πρόγραμμα του τουρνουά για τον Ολυμπιακό:

Τρίτη 24/9 Ολυμπιακός-Μπουντιβέλνικ 20:15
Πέμπτη 26/9 Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 18:00
Παρασκευή 27/9 Με μια εκ των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μπεσίκτας, Ζαλγκίρις Κάουνας