Skip to main content

Πρώτος, αήττητος και με ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικρατώντας εύκολα του Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 83-44.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικρατώντας εύκολα του Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 83-44.

Μ’ αυτή τους τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν το 26 στα 26 στο πρωτάθλημα και έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο από καταβολής του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ με 14 ομάδες.

Κριτική για το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν από το ξεκίνημα σοβαροί και συγκεντρωμένοι και δεν άφησαν σε κανένα σημείο να χαθεί ο έλεγχος του αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος για τους Πειραιώτες η ομάδα του Κολοσσού στις 30 Απριλίου στο ΣΕΦ και στις 4 Μαΐου στη Ρόδο.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 21-51, 33-69, 44-83
Ανά δεκάλεπτο: 12-20, 9-31, 12-18, 11-14
ΗΡΑΚΛΗΣ (Χουγκάζ): Πεταλωτής 4, Δεμερτζής 9(1), Αγγελακόπουλος, Πέτροβιτς 10(2), Τραϊανός 4, Δέσπος 10, Ηλιάδης, Εουταβίτσιους 7(1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Γκόρντον 7(1), Μπουρούσης, Κέσελ 7(1), Πελεκάνος 2, Μαυροεφαλίδης 14, Χαλπερίν 11(3), Γλυνιαδάκης 17, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3(1), Κατσίβελης 4

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν άσχημη η αίσθηση να παίζουμε χωρίς τον κόσμο σ’ ένα γήπεδο που έχω ζήσει πολλά. Εύχομαι ο Ηρακλής να επιστρέψει και να ξαναγίνει δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Για το παιχνίδι, εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό έχοντας πολλούς τραυματισμούς. Ο Σπανούλης και ο Παπαλουκάς δεν ήρθαν μαζί μας γιατί έχουν κάποια προβλήματα. Ελπίζω μετά το Πάσχα να είμαστε όλοι έτοιμοι. Νομίζω ότι δίκαια είμαστε πρώτοι στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά το ότι τελειώσαμε αήττητοι για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο ως τώρα. Δεν πιστεύω ότι η έδρα έχει πολύ μεγάλο ρόλο στα πλέι οφ αν οι συνθήκες είναι κανονικές, όπως ήταν τα παιχνίδια στην κανονική περίοδο και ιδίως στο τελευταίο που δεν έπεσε ούτε κέρμα. Εμείς ξεκινάμε με τον επόμενο αντίπαλο μας στα πλέι οφ και έχουμε δρόμο ως τον Παναθηναϊκό.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: Ήταν ένα παιχνίδι που σφράγισε το αήττητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν η χρονιά δεν ολοκληρωθεί για μας όπως πρέπει και το πρέπει είναι να πετύχουμε τους δυο στόχους μας. Είναι δύσκολο να παίζεις σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι που δεν υπήρχε κίνητρο και το ευχάριστο είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ: Το παιχνίδι δεν σηκώνει μεγάλη κριτική. Ήμασταν λίγοι παίκτες και υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ποιότητας με τον Ολυμπιακό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό γι’ αυτή τη μεγάλη ομάδα είναι το αύριο. Ο Ηρακλής πρέπει να βρει τον τρόπο να είναι υγιής σ’ όλους τους τομείς για να μπορέσει να γυρίσει στην κατηγορία που ανήκει. Όταν υπάρχει στάχτη στο έδαφος είναι ευκαιρία να χτίσεις κάτι από την αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τη συνεργασία, τα παιδιά που αντέξανε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, όλους τους συνεργάτες μου και το τιμ, τη διοίκηση που μου έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί και τους πολλούς υγιής φιλάθλους του Ηρακλή. Το παιχνίδι με τον Άρη και τα όσα συνέβησαν πιστεύω ότι έπαιξαν ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη. Οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν την καλή μου διάθεση απέναντι στην ομάδα και θεωρώ ότι αν μπουν οι σωστές βάσεις όλοι οι Έλληνες προπονητές θα θέλουν να δουλέψουν στον Ηρακλή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα που είχαμε δουλέψει και κατά διαστήματα τα καταφέραμε. Η χρονιά δεν τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά όσοι έχουμε μείνει εδώ δώσαμε και τη ψυχή μας για να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι τελικά θα βρει το δρόμο του. Σε μια αποτυχημένη χρονιά όλοι λίγο πολύ έχουν τις ευθύνες τους. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα και τώρα όλοι πρέπει να δείξουν χαρακτήρα για να ανέβει ο Ηρακλής στην Α1.