Skip to main content

Η παρουσίαση των Πρωταθλητών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ΣΕΦ η Media Day της Ευρωλίγκα καθώς και η παρουσία του νέου Ολυμπιακού. Παρουσία των κυρίων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν την ομάδα που θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του Πρωταθλητή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ΣΕΦ η Media Day της Ευρωλίγκα καθώς και η παρουσία του νέου Ολυμπιακού. Παρουσία των κυρίων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν την ομάδα που θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του Πρωταθλητή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού καλωσόρισαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους νέους παίκτες της ομάδας, ενώ μίλησαν για τους στόχους της νέας σεζόν και όχι μόνο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη δήλωση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Με την υπάρχουσα σύνθεση στην ΚΕΔ, ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι φαβορί. Εχει δίκιο ο Γιαννακόπουλος. Με αυτή τη σύνθεση ο Ολυμπιακός ξεκινάει δεύτερος. Θέλω να σχολιάσω και κάτι ακόμα για τη συνέντευξη στου Δημήτρη Γιαννακόπουλου που είπε ότι ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια είπε ότι είχε μπάτζετ 35 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς ανατρέξαμε σε δημοσιευμένους ισολογισμούς του Παναθηναϊκού και αυτό που είδαμε βάσει των καθαρών αποδοχών των παικτών, μαζί με την εφορία, τα έξοδα για τους μάνατζερ και τα όποια buyout, το μπάτζετ βγαίνει 13 εκατομμύρια ευρώ. Ένα από τα δύο είναι λάθος. Επίσης, με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που κάνουμε, έχουμε μετοχικό κεφάλαιο 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 300.000 ευρώ. Δηλαδή εμείς 250 φορές πιο πάνω. Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω. Τα συμπεράσματα δικά σας".

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους νέους παίκτες: "Καλή σεζόν στον Στράτο, τον Δημήτρη και τον κόουτς. Δεν έχει ξαναγίνει τον πρωταθλητή Ευρώπης να τον αναλαμβάνει Έλληνας προπονητής. Είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας και προχωράμε μπροστά, γι’ αυτό αργήσαμε τόσο πολύ να επιλέξουμε προπονητή".

Για την περσινή τους απόφαση να αποχωρήσουν: "Σήμερα, υπάρχουν νέα πρόσωπα εδώ, νέο κόουτς και οι παίκτες μας είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Το οφείλουμε σε όλους τους να είμαστε δίπλα τους. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη συνέχεια".

Για το αν είναι πιο δύσκολο να φέρεις παίκτες από το ΝΒΑ ή να ανανεώσεις τους Πρωταθλητές Ευρώπης: "Πιο δύσκολο είναι να ανανεώσεις τα συμβόλαια των Πρωταθλητών Ευρώπης, γιατί έχουν δικαιολογημένα και διαφορετικές οικονομικές απαιτήσεις".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη νέα σεζόν: "Εύχομαι καλή σεζόν. Ουσιαστικά ονειρεύομαι να είμαστε στο Λονδίνο. Η ομάδα είναι ίδια κατά βάση, έχουμε αποκτήσει δύο έλληνες διεθνείς παίκτες, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Δημήτρης Μαυροειδής και πιστεύουμε ότι θα μας ενισχύσουν πολύ. Το όπλο της ομάδας φυσικά είναι η ομοιογένειά της. Αν ανατρέξετε στην ιστορία της Ευρωλίγκα δεν νομίζω ότι θα βρείτε πολλές ομάδες που να έχουν παραμείνει ίδιες. Ακούω και διαβάζω πολύ συχνά ότι όλοι ξέρουν τον Ολυμπιακό. Αφού μας ξέρουν, ας έρθουν να μας αντιμετωπίσουν. Στην Ελλάδα οι στόχοι μας είναι γνωστοί σε όλους όπου αντίπαλος μας είναι ο Παναθηναϊκός. Θέλω να καλοσορίσω τον κόουτς κ. Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του".
Για την απόφαση να προσληφθεί ο Μπαρτζώκας: "Δεν νομίζω ότι έχει γίνει ποτέ ο πρωταθλητής Ευρώπης να έχει Έλληνα προπονητή. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα και στους συνεργάτες του και ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη σεζόν και να πετύχουμε τους στόχους μας. Παρακολουθούσαμε εδώ και καιρό την δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα και τον εκτιμάμε. Θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και ότι μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα".

Για το αν υπήρξε σκέψη να τοποθετηθούν στη φανέλα αστέρια απάντησε: "Το θέμα της φανέλας δεν μας απασχόλησε καν. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Έχουν ανανεώσει τα διαρκείας τους οι περσινοί 1000 κάτοχοι και έχουμε και άλλους 500 νέους. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και όχι μόνο στα φάιναλ φορ που όλοι ψάχνουν να βρουν εισιτήρια. Η Πέμπτη και η Παρασκευή που θα παίζουμε στην Ευρωλίγκα είναι πολύ καλές μέρες και ειδικότερα η Παρασκευή η οποία δίνει την δυνατότητα σε οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο".

Για το αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ: "Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι χωράει ένας ακόμα ξένος στην ομάδα. Ας έχουμε και λίγο μπασκετική λογική στο πως βλέπουμε τα πράγματα και ας δούμε την ομαδάρα που έχουμε πίσω μας".


Για τη διαφορά που υπάρχει στα έσοδα των ομάδων ανάμεσα στο Champions League και την Ευρωλίγκα: "Δε φταίει η ηγεσία. Γίνονται κάποιες προσπάθειες για να αυξηθούν τα έσοδα, γι΄ αυτό έγινε και το άνοιγμα σε αγορές χωρών που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ πάρα πολύ, όπως είναι η Γερμανία και η Αγγλία. Αν όμως συνεχίσει έτσι η Ευρωλίγκα, μόνο οι Ρώσοι και οι Τούρκοι θα έχουν να δώσουν χρήματα σε λίγο καιρό.

Στη Γερμανία έχουν πλούτο και ελεύθερο χρόνο να πάνε να απολαύσουν ένα ματς. Στην Ελλάδα δεν μας λείπει η ποιότητα και η οργάνωση στο μπάσκετ για να γεμίσει το γήπεδο. Αλλά με τόσα που έχει στο κεφάλι του ο κόσμος, βάσει των οικονομικών συνθηκών που περνάει η χώρα μας που και αυτό είναι δύσκολο".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΝΔΗΛΙΑΣ

Για τη μετεγγραφή του Βασίλη Καββαδά: "Ξέραμε ότι πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε με τον Πανιώνιο για την παραχώρηση του παίκτη κι αυτό κάναμε και μετά κάναμε τον ίδιο τον Βασίλη Καββαδά. Στις 31 Ιουλίου συμφωνήσαμε με τον Ηλία Λιανό και την συνέχεια την γνωρίζετε όλοι σας. Ο κ. Λιανός υπαναχώρησε στην απόφασή του".