Skip to main content

Η μεγάλη στιγμή του Βασίλη…

O Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκε πριν το τζάμπολ του ματς με τη Γαλατάσαραϊ ως ο νικητής στην κατηγορία του Αθλητισμού για νέους έως 35 ετών, από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό.


O Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκε πριν το τζάμπολ του ματς με τη Γαλατάσαραϊ  ως ο νικητής στην κατηγορία του Αθλητισμού για νέους έως 35 ετών, από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό.

Η βράβευση έγινε από τον δημοφιλή Έλληνα σκηνοθέτη με διεθνή αναγνώριση, Γιάννη Σμαραγδή (Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας), και την Ελληνίδα Γενική Γραμματέα, Αρχαιολόγο – Επικοινωνιολόγο, Βίκυ Μπαφατάκη, με Παγκόσμιο Βραβείο στον τομέα της Επικοινωνίας (2005), παρουσία των Προέδρου των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Αιδεσιμότατου – Καθηγητή Πανεπιστημίου, Μπρούνο Λίμα και του εκπροσώπου νεολαίας της Προεδρίας, Φαμπρίτσιο Μαρσίλι.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ και αφορούσε τη βράβευση του αρχηγού της ομάδας μας.

Μπρούνο Λίμα: «Ευχαριστώ την Ελλάδα, ευχαριστώ τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ στην Ελλάδα μαζί. Θεωρώ τη χώρα σας δεύτερη πατρίδα μου, είμαι και επίτιμος δημότης της Ξάνθης. Κοιτώντας το βλέμμα του Βασίλη Σπανούλη είδα πραγματικά να καθρεφτίζεται μέσα του όλη η περηφάνια ότι ανήκει σε αυτή τη χώρα που έχει δοξάσει όλο τον κόσμο. Το βραβείο που απονείμαμε στον Βασίλη Σπανούλη έχει σαν  σκοπό να αναγνωρίσει την αθλητική ικανότητα, το ταλέντο και το χαρακτήρα αυτού του μεγάλου αθλητή-πρωταθλητή. Θεωρώ ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι πλέον ένα αναπόσπαστο μέρος αυτής της μορφωτικής οργάνωσής μας και αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ιστορίας μας. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους οργανωτές αυτού του υπέροχου αθλητικού γεγονότος το οποίο δίνει μεγάλη λάμψη και σημασία στην ικανότητα και στους λάτρεις αυτού του παιχνιδιού και την καθηγήτρια κυρία Βασιλική Μπαφατάκη η οποία αποτελεί πρέσβειρα αυτού του βραβείου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πνευματικές ικανότητες και ο επαγγελματισμός και η ανθρώπινη ποιότητα της καθηγήτριας κυρίας Μπαφατάκη αντιπροσωπεύουν για το βραβείο βασικές αξίες. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω, αλλά θα ήθελα να προσθέσω πως και εγώ, αλλά και το βραβείο είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα και μας κάνει αυτά τα δώρα». 

Βίκυ Μπαφατάκη: «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε σε μια μεγάλη αθλητική οικογένεια. Βραβεύσαμε κατ’ εξαίρεση τον Βασίλη Σπανούλη στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Βασίλη, είναι πολύ μεγάλη χαρά όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους Έλληνες  και για όλα τα μέλη των διεθνών βραβείων που είσαι ο απόλυτος νικητής των βραβείων και είμαστε περήφανοι που είσαι Έλληνας και υπηρετείς τα ιδεώδη και τις αρχές του αθλητισμού και αποτελείς ένα φωτεινό παράδειγμα  για τις επόμενες για να πάμε μπροστά πολλά πράγματα με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτισμού, γεννηθήκαμε σε μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες. Δεν έχει σημασία το άθλημα, αλλά το ευ αγωνίζεσθε.  Ευχαριστούμε πολύ που μας έκανε περήφανους ως Έλληνες. Θα ήθελα να πω δύο λόγια για τα βραβεία. Τα βραβεία είναι μόλις 12 ετών, προάγουν τον πολιτιστικό επιστημονικό και κοινωνικό εθελοντισμό, τις αξίες και δίνουν βήμα στους νέους. Ίσως είναι από τα πρώτα βραβεία Παγκοσμίως που δίνουν την ευκαιρία στους νέους έως 35 ετών να διαγωνιστούν. Θα ήθελα να σας πω πως εδώ και 1.5 χρόνο λειτουργεί η γραμματεία Ελλάδος, έχουμε πάρα πολλά μέλη. Πολλά μέλη από τη Ρόδο, από την Ξάνθη. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη όλα τα μέλη, τους δημοσιογράφους, όλους όσους μας στήριξαν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από τον μικρόκοσμο της. Έχουμε πάρα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και πρέπει να τους συστήσουμε προς το εξωτερικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ το Premio Sacca, να ευχαριστήσω πάρα πολύ έναν φίλο που ήταν αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τον Γιώργο  Τσούκαλη, χωρίς αυτόν ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά. Ευχαριστώ τον χορηγό μας, τη Samsung. Βασίλη σε ευχαριστούμε και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για εσένα. Ευχαριστώ επίσης τον Ολυμπιακό, τον κύριο Σταυρόπουλο και τον κύριο Μπαφέ για όσα έκαναν, που έκαναν τα πάντα για την αποψινή τελετή».

Γιάννης Σμαραγδής: «Εδώ είμαι με τριπλή ιδιότητα. Πρώτα από όλα διότι είμαι ένας πρώην βραβευμένος με αυτό το βραβείο, μετά ως πρόεδρος της Επιτροπής, ως σκηνοθέτης και με μια τέταρτη ιδιότητα που μας χαρακτηρίζει όλους, είμαστε Έλληνες. Όταν έδινα το βραβείο στον Βασίλη, του είπα ότι κάθε φορά που παίρνει ένας Έλληνας ένα διεθνές βραβείο, βραβεύεται και η Ελλάδα. Εγώ βγήκα από αυτή την επαφή κερδισμένος, διότι καθώς του μιλούσα, είδα μια ανώτερη ευγένεια στο βλέμμα του. Είναι η ευγένεια των ανθρώπων που έχουν καλή ψυχή. Και αυτοί οι άνθρωποι πλουτίζουν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Γιατί η καλοσύνη είναι η βάση για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πρέπει να αγαπάμε τους άλλους. Και το κάνει για να πολλαπλασιάσει τη θετική αύρα της ψυχής του που είναι χρήσιμο για τους άλλους. Φεύγω από αυτή τη συνάθροιση με το υπέροχο βλέμμα αυτού του ανθρώπου που βραβεύτηκε σήμερα,  για το σύνολο της ύπαρξής του και την ευγένεια της ψυχής του».

Χρήστος Σταυρόπουλος: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι εδώ ανάμεσα σε σπουδαίους ανθρώπους. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο για το ποιος είναι ο  αθλητής Βασίλης Σπανούλης. Το βραβείο αυτό δείχνει τη θέση του στην κοινωνία μας. Θεωρώ πως αυτό το βραβείο θα έχει ξεχωριστή θέση αυτό το βραβείο ανάμεσα στα δεκάδες βραβεία που έχει κατακτήσει στην καριέρα του. Είναι μεγάλη τιμή για τον Βασίλη, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, που ο αρχηγός μας επιλέχθηκε γι’ αυτό το βραβείο. Εκ μέρους του Ολυμπιακού θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την τεράστια τιμή που κάνατε στον αθλητή μας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

Βασίλης Σπανούλης:  «Tι να πω μετά από τόσα όμορφα λόγια που άκουσα από όλους, είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι ανάμεσα τους. Είναι λόγια που αγγίζουν την καρδιά μου με συγκίνησαν και με κάνουν πολύ περήφανο για τις αρχές και τον χαρακτήρα που μου έδωσε η οικογένεια μου. Με αυτές τις αρχές πορεύομαι και στην οικογένεια που έχω φτιάξει και προσπαθώ να τις περάσω και στο μπάσκετ αυτές τις αρχές.  Γιατί το μπάσκετ μην ξεχνάμε είναι μια μικρογραφία της ζωής. Είναι ανώτατη τιμή το βραβείο. Διότι αντιπροσωπεύει όλη την Ελλάδα, γιατί όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε. Και αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό την ομάδα μου. Πραγματικά ευχαριστώ, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είναι ύψιστη τιμή για εμένα, είναι μεγάλο βραβείο και πάντα θα κοσμεί την καρδιά μου και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω, τον αγώνα μου και τις  προσπάθειες  μου. Είμαι περήφανος που κατακτήθηκε, άσχετα που είμαι εγώ, από έναν Έλληνα αυτό το βραβείο. Σας ευχαριστώ».

Photo Gallely...

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638162532183, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}