Skip to main content

Έχασε, αλλά έχει το πλεονέκτημα

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν στη Μαδρίτη τη δεύτερη φετινή τους ήττα στην Ευρωλίγκα παρέμειναν όμως στην κορυφή του ομίλου αφού στην ισοβαθμία με τη Ρέαλ είναι καλύτεροι στο γκολ-αβερέιτζ.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν στη Μαδρίτη τη δεύτερη φετινή τους ήττα στην Ευρωλίγκα παρέμειναν όμως στην κορυφή του ομίλου αφού στην ισοβαθμία με τη Ρέαλ είναι καλύτεροι στο γκολ-αβερέιτζ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρέθηκαν σε κακή βραδιά κυρίως στην άμυνα κι επέτρεψαν στους Ισπανούς να επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους και να πάρουν μια σημαντική διαφορά. Στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, αλλά και στις αρχές της τέταρτης οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και μείωναν συνεχώς στους έξι πόντους, αλλά ενώ είχαν την ευκαιρία να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι έκαναν κάποια εύκολα λάθη, λάθη συγκέντρωσης και η Ρεάλ έπαιρνε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα.

Στο τέλος το παιχνίδι έγινε ένα μικρό θρίλερ αφού η Ρεάλ έφτασε τη διαφορά στους 16 πόντους (82-66) όση δηλαδή ήταν και στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στο ΣΕΦ. 9,6’’ πριν το τέλος ο Βασίλης Σπανούλης με δυο βολές μείωσε σε 82-68 και στην τελευταία επίθεση ο Γκαρμπαχόσα αστόχησε δίνοντας τελικά το προβάδισμα για την πρωτιά του ομίλου στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 42-34, 58-50, 82-68
Ρεάλ Μαδρίτης (Μεσίνα): Τόμιτς 12, Πριτζιόνι 3(1), Σουάρεθ 8(1), Ρέγιες 10, Ροντρίγκεθ 19(1), Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα 5(1), Φίσερ 5, Γιουλ 16(3), Τάκερ 4.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 11, Μπουρούσης 4, Κέσελ 5(1), Μαυροκεφαλίδης 10, Νίλσεν, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 21(3), Χαλπερίν, Λούκας.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Η Ρεάλ ήταν καλύτερη και χωρίς αμφιβολία άξιζε τη νίκη. Στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε κακή άμυνα, χωρίς επικοινωνία, δεχόμενοι 24π. Είχαμε 15 λάθη και μόνο 10 ασίστ. Πρέπει, λοιπόν, να δουλέψουμε σε λεπτομέρειες στην άμυνά μας. Το μόνο καλό ήταν που κερδίσαμε τη Ρεάλ στα επιθετικά ριμπάουντ, απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που είναι η καλύτερη σε αυτό τον τομέα στην Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνει διάθεση, αλλά το πρόβλημα ήταν στην επικοινωνία μας. Δεν παίζαμε καλά, δεν είχαμε συγκέντρωση και επικοινωνία μεταξύ μας. Αυτά είναι απαραίτητα ειδικά στα πικ-εντ-ρολ. Οι παίκτες της Ρεάλ είναι πολύ πιο έμπειροι από εκείνους της Ρόμα, οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, αλλά στη Ρώμη παίξαμε πολύ καλά. Δεν χρειάζεται όμως να αναλύουμε τέτοιες λεπτομέρειες.

Η σεζόν είναι μεγάλη. Δεν είναι αναγκαίο, ούτε αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα να βγεις πρώτος. Στο τοπ-16, άλλωστε, παίζει κανείς άλλα έξι παιχνίδια. Με τους παίκτες δεν είχαμε πει κουβέντα για τη διαφορά των 16 πόντων και ούτε το έκανα στο τελευταίο τάιμ-άουτ. Άλλα είπαμε, όμως, κι άλλα κάναμε. Είπαμε να μην κάνουμε φάουλ και να μη δεχθούμε τρίποντο, γι’ αυτό βγάλαμε τον Νεστέροβιτς. Εξεπλάγην που το έχασε ο Γκαρμπαχόσα. Συμφωνώ όμως με τον Μεσίνα. Η πρώτη θέση δεν σημαίνει πλεονέκτημα».

ΜΑΤ ΝΙΛΣΕΝ: «Ήμασταν απαράδεκτοι. Δεν κάναμε τίποτε καλά. Παίξαμε στο πιο δυνατό τεστ της χρονιάς και πήραμε βαθμό μηδέν. Νομίζω ότι πρέπει να μελετήσουμε το ματς, για να δούμε τι κάναμε λάθος και πώς πρέπει να βελτιωθούμε. Έχουμε πολύ δρόμο, ακόμη. Τέτοιες ήττες, πάντως, μας πεισμώνουν και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι»