Skip to main content

Η κλήρωση για τους Πρωταθλητές

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός τέθηκε επικεφαλής στον τρίτο όμιλο για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2013-2014 και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη Σιένα, τη Μάλαγα, τη Γαλατασαράι, τη Ζιελόνα Γκόρα και την Μπάγερν Μονάχου.

O Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός τέθηκε επικεφαλής στον τρίτο όμιλο για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2013-2014 και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη Σιένα, τη Μάλαγα, τη Γαλατασαράι, τη Ζιελόνα Γκόρα και την Μπάγερν Μονάχου.

Στη Βαρκελώνη όπου και πραγματοποιήθηκε η κλήρωση βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακος κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ κ. Γιώργος Σκινδήλιας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ κ. Νίκος Λεπενιώτης και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού κ. Χρήστος Μπαφές.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καθολική η αναγνώριση και ο θαυμασμός

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού  κ. Γιώργος Αγγελόπουλος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν στη Βαρκελώνη για την κλήρωση της επόμενης Ευρωλίγκας.

Αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών μίλησε για τα αποτελέσματα της κληρωτίδας και όχι μόνο: «Κάθε κλήρωση έχει τα υπέρ και τα κατά. Νομίζω είναι ομαλή κλήρωση, τα ταξίδια είναι ομαλά, δεν έχουμε δύσκολες πόλεις. Θα δούμε. Νομίζω θα πάει καλά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βράβευση του Γιώργου Μπαρτζώκα ως κορυφαίου τεχνικού της Ευρωλίγκας για τη σεζόν που πέρασε. Ο κύριος Αγγελόπουλος που πέρσι είχε τιμηθεί μαζί με τον αδερφό του ως οι παράγοντες της χρονιάς ρωτήθηκε για το αν το μοντέλο του Ολυμπιακού συνεχίζει να είναι επιτυχημένο: «Αυτό το αναγνωρίζει πια όλη η Ευρώπη. Βλέπετε την καθολική αναγνώριση και το θαυμασμό που υπάρχει και σε επίπεδο διοικητικό και στους προπονητές και στους παίκτες οι οποίοι είναι περιζήτητοι παντού. Το μοντέλο δεν αλλάζει. Συγχαρητήρια στον κύριο Μπαρτζώκα για την καταπληκτική χρονιά που έκανε και για την τεράστια αυτή διάκριση. Πρώτη φορά Έλληνας προπονητής λαμβάνει αυτό το βραβείο».

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταγωνιστής»

Η σημερινή κλήρωση της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2013-14 ήταν ξεχωριστή τόσο για τον Ολυμπιακό που συμμετείχε και πάλι ως Πρωταθλητής, όσο και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος τιμήθηκε από τον Τζόρντι Μπερτομέου ως ο καλύτερος προπονητής της σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην τιμή που του έγινε αλλά στάθηκε κυρίως στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας που έδωσε χαρά σ’ όλους: ««Είναι ένα σημαντικό προσωπικό επίτευγμα και νιώθω πολύ χαρούμενος. Πρέπει όμως να το αφιερώσω οπωσδήποτε στους συνεργάτες μου γιατί ήταν μια συνολική προπονητική δουλειά και οπωσδήποτε στους ιδιοκτήτες της ομάδας αλλά και στους παίκτες μας. Νομίζω ότι ήταν ένα βραβεία πολύ σημαντικό για μένα αλλά πιο σημαντικό ήταν το τρόπαιο που πήραμε πριν δυο μήνες στο Λονδίνο. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που καταφέραμε για την ομάδα μας και τους οπαδούς μας».

Όσο αφορά το αποτέλεσμα της κληρωτίδας, ο κορυφαίος τεχνικός της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2012-13 σχολίασε: «Αυτή την περίοδο δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των ομάδων και δεν ξέρεις πως είναι ακριβώς. Στην παρούσα φάση όλοι είναι δύσκολοι και δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλός σου. Σημασία έχει για μας που εμπλεκόμαστε τι είδους ταξίδια έχουμε, γιατί ξέρουμε ότι πολλές φορές τα ταξίδια διαμορφώνουν και αποτέλεσμα αν είναι κουραστικά. Εγώ είμαι ευχαριστημένος γενικά. Νομίζω ότι οι άλλοι θα πρέπει να είναι πιο ανήσυχοι απ’ ότι θα είμαστε εμείς».

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ενδιαφέρουσα και δύσκολη χρονιά»

Ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που βρίσκεται σ’ όλες τις κληρώσεις για τους «ερυθρόλευκους» στην Ευρωλίγκα εδώ και πολλά χρόνια, μίλησε για το αποτέλεσμα της κληρωτίδας.

«Αν την περσινή σεζόν όλοι ήθελαν να κερδίσουν απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης, φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αφού όλοι θα θέλουν να κερδίσουν απέναντι στον back2back Πρωταθλητή Ευρώπης», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταυρόπουλος και συνέχισε: «Σίγουρα θα είναι μια μεγάλη σεζόν με πολλά παιχνίδια. Όπως είδαμε πέρσι με το καινούργιο format της διοργάνωσης, πρέπει να είσαι έτοιμος και η ομάδα να είναι έτοιμη αγωνιστικά από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο. Για τις ομάδες δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γιατί οι ομάδες αυτή τη στιγμή χτίζονται. Θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ξεκάθαρα ιδέα μετά απ’ ένα μήνα που όλοι θα έχουν ξεκαθαρίσει και κατασταλάξει στα ρόστερ. Θα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη χρονιά στην οποία ο στόχος μας θα είναι να είμαστε στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου».