Skip to main content

Φινάλε με νίκη

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν τα φιλικά προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό, έτσι έκλεισαν. Με νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ζαλγκίρις με 86-75 στο μικρό τελικό του «Γκομέλσκι Καπ» και έριξαν την αυλαία της προετοιμασίας με νίκη.

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν τα φιλικά προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό, έτσι έκλεισαν. Με νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ζαλγκίρις με 86-75 στο μικρό τελικό του «Γκομέλσκι Καπ» και έριξαν την αυλαία της προετοιμασίας με νίκη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα τις διαθέσεις της και με εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επέβαλλε το ρυθμό της και δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας για κορυφαίους τους Περπέρογλου και Ντόρσεϊ.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 43-32, 66-49, 86-75.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Σπανούλης 7(1), Περπέρογλου 16, Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 10(2), Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 20(2), Παπανικολάου 11(1), Μάντζαρης 3(1), Κατσίβελης 3.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 4, Πόποβιτς 7, Ντ. Λαβρίνοβιτς 10, Γιουσκεβίτσιους 2, Καλνιέτις 3, Λιπκεβίτσιους 2, Κλιμαβίτσιους 10, Γιανκούνας 3, Ντέλας 6, Κουζμίνσκας 4, Καουκένας 11, Φούτι 13.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ΤΣΣΚΑ και τους διοργανωτές γι’ αυτό το τουρνουά. Ήταν δυο εξαιρετικά φιλικά. Είχαμε καλή αντίδραση σήμερα και είναι σημαντικό ότι μιλήσαμε σήμερα και δείξαμε ότι αφήσαμε πίσω μας το χθεσινό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε τέτοιο επίπεδο. Σήμερα είχαμε διάφορα σχήματα τα οποία δεν είναι συνηθισμένα για μας όπως το ότι είχαμε τρια γκαρντ στην ίδια πεντάδα και ότι παίξαμε με τον Κάιλ στο τέσσερα, αφού δεν είχαμε στη διάθεσή μας τους Έισι Λο και Πέρο Άντιτς. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν. Πιέσαμε αρκετά τους παίκτες μας όλες αυτές τις μέρες και παίξαμε φιλικά με πρωταθλήτριες ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα, η Μακάμπι και η Μπάμπεργκ. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά πρέπει να διορθώσουμε ακόμα αρκετά πράγματα, ειδικά στην άμυνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Σήμερα αντιδράσαμε πολύ καλά μετά το χθεσινό όχι τόσο καλό παιχνίδι. Σήμερα παίξαμε καλύτερα στην άμυνα και είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα την περσινή χρονιά και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώνουμε πράγματα και κυρίως στην άμυνα.

ΧΟΥΑΝ ΠΛΑΘΑ: Παίξαμε απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης, μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Δεν είμαστε απογοητευμένοι, δε δώσαμε φυσικά τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά θα μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε ατιμώρητο κανένα από τα 21 λάθη που κάναμε σήμερα. Τους εύχομαι ότι καλύτερο.

ΤΑΝΤΑ ΚΛΙΜΑΒΙΤΣΙΟΥΣ: Θέλαμε να κερδίσουμε πολύ, όπως και χθες. Κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε τη δουλειά στην προπόνηση. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε όταν θα ξεκινήσει η σεζόν.