Skip to main content

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Μόνο καλό μας έκαναν αυτά τα ματς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ένα μίνι απολογισμό για τα φιλικά που έδωσε η ομάδα του επί ιταλικού εδάφους και τα συμπεράσματα που εξήγαγε απ’ αυτά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ένα μίνι απολογισμό για τα φιλικά που έδωσε η ομάδα του επί ιταλικού εδάφους και τα συμπεράσματα που εξήγαγε απ’ αυτά.

Ο Έλληνας προπονητής δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θετικό πρόσημο που είχαν τα παιχνίδια όσον αφορά το αποτέλεσμα, αλλά σ’ αυτά που αυτός και οι συνεργάτες του θέλουν να δουν αυτή την περίοδο: «Συμμετείχαμε σε ένα τουρνουά όπου υπήρχαν τέσσερεις ομάδες υψηλού επιπέδου της Ευρωλίγκας (Σιένα, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ολυμπιακός) και δύο καλές ομάδες όπως η Σάσαρι και η Ολίμπια. Είχαμε την ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, ήταν λίγο κουραστικό το πρόγραμμα αφού παίξαμε τρία ματς σε τέσσερεις μέρες, αλλά κατάλληλο για αυτή την εποχή. Αυτό που κάνουμε εμείς οι προπονητές σε αυτό το διάστημα είναι να γνωρίζουμε τις συνήθειες των παικτών και τις αντιδράσεις τους και αυτοί, τις δικές μας. Μόνο καλό μας έκαναν αυτά τα ματς».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη μη χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη στο φιλικό με τη Σιένα: «Ο Σπανούλης είναι πολύ σημαντικός παίκτης της ομάδας, αλλά και οι υπόλοιποι είναι σημαντικοί. Αποφασίσαμε να τον ξεκουράσουμε στο ματς με την Σιένα επειδή είχε κάνει ένα επιπλέον ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για το διαφημιστικό της Ευρωλίγκας. Ήταν όμως και μία ευκαιρία για να δοκιμάσουμε να παίξουμε και χωρίς τον Βασίλη. Χρειαζόταν να ξεκουραστεί γιατί η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, περιλαμβάνει 70 περίπου παιχνίδια και η ομάδα ανεξαρτήτως των απουσιών θα πρέπει να παίζει πάντα καλά», σχολίασε ο Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε: «Απέναντι στην Σιένα θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε καλά, ενώ δεν έλειπε μόνο ο Σπανούλης αλλά και ο Λο. Τα παιδιά πάντως που κλήθηκαν να παίξουν απέδειξαν ότι είναι ικανοί και αξίζουν να παίζουν στον Ολυμπιακό».