Skip to main content

Στο Μπιλμπάο ο Ολυμπιακός

Στην Ισπανία βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Βασιλειάδη και Μαυροειδή στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Στην Ισπανία βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Βασιλειάδη και Μαυροειδή στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που πήρε μαζί του 13 παίκτες και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησαν για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Είμαστε η ομάδα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανανέωση στορόστερ της κι αυτά τα εκτός έδρας παιχνίδι θα μας δώσουν εμπειρία. Είμαστε πίσω γιατί έχουμε δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι σ’ αντίθεση με την Μπιλμπάο που έχει αγώνες στα πόδια της, έχει έμπειρους παίκτες και είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια ευκαιρία για μας να δείξουμε που είμαστε. Παίζουμε σε μια «καυτή» έδρα και πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε επίθεση και άμυνα αν θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη. Ήρθαμε νωρίς στην Ισπανία λόγω των γνωστών προβλημάτων και γι’ αυτό πήραμε μαζί μας 14 παίκτες. Θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή για τη δωδεκάδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η Μπιλμπάο παίζει το πρώτο της παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, αλλά έχει στο ρόστερ της παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ταλέντο. Ξέρουμε ότι κόσμος δίνει ώθηση στην ισπανική ομάδα και ότι θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και να μην παρασυρθούμε. Η Μπιλμπάο ήταν η μεγάλη έκπληξη του περσινού ισπανικού πρωταθλήματος φτάνοντας στον τελικό, αλλά με την ως τώρα πορεία της τη φετινή χρονιά έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρέθηκε εκεί και ότι δεν έχει ξεφουσκώσει. Το αντίθετο. Έχουμε πάρα πολύ δύσκολο έργο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε νικητές στην Ελλάδα.