Skip to main content

Λούκας: Μεγάλη πρόκληση ο Ολυμπιακός

Ο Κέιλιν Λούκας και όχι Καλίν Λούκας όπως τον πρωτογνωρίσαμε, είναι η νέα προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μίλησε στο Olympiacosbc.gr για την απόφασή του να έρθει στα μέρη μας…

Ο Κέιλιν Λούκας και όχι Καλίν Λούκας όπως τον πρωτογνωρίσαμε, είναι η νέα προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μίλησε στο Olympiacosbc.gr για την απόφασή του να έρθει στα μέρη μας…

«Δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση. Ήθελα να παίξω κάπου που μπορώ να γίνω καλύτερος, που μπορώ να βελτιωθώ και να είναι καλό το πρόγραμμα της ομάδας. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σπουδαίο προπονητή κι ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ που ξέρει να κάνει καλύτερο έναν παίκτη», σχολίασε αρχικά ο 23άχρονος Αμερικανός και συμπλήρωσε: «Δεν έχω δει πολύ ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ξέρω όμως ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια ήταν ανάμεσα στις καλύτερες, μια ομάδα που στοχεύει στα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και που πάντα έχει μεγάλους στόχους. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευκαιρία και θέλω να συνεισφέρω σ’ αυτή την ομάδα μ’ ότι καλύτερο έχω».

Για τον ταλαντούχο Αμερικανό γκαρντ, ο ερχομός στο λιμάνι είναι: «Μια μεγάλη πρόκληση. Έχω περάσει πολλές προκλήσεις στην καριέρα μου και πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει. Το να παίζεις για τον κόουτς Tom Izzo στο πανεπιστήμιο είναι μια πρόκληση, το να επιστρέψω από τον τραυματισμό μου ήταν μια μεγάλη πρόκληση, το να έρθω στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αν όμως δεν έχεις προκλήσεις μπροστά σου δεν μπορείς ποτέ να γίνεις καλύτερος κι εγώ θέλω να γίνω όσο καλύτερος μπορώ».

Ο Λούκας αναφέρθηκε στον τραυματισμό του τη σεζόν 2009-2010 που δεν του επέτρεψε να βοηθήσει το MSU να… κυνηγήσει το όνειρο: «Ήμουν άτυχος. Δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτό όμως με έκανε καλύτερο και πιο δυνατό. Σκέφτηκα πολύ τότε κι έγινα καλύτερος και ως παίκτης και ως άνθρωπος».

Όσο για το τι να περιμένουμε από τον Κέιλιν: «Προσπαθώ να κάνω αυτό που θέλει ο κόουτς σ’ ένα παιχνίδι. Θα παίξω σκληρά, θα παίξω άμυνα, θα μοιράσω την μπάλα, θα την βάλω στο καλάθι αν χρειαστεί. Δεν φοβάμαι. Θέλω να έρθω γρήγορα και να γνωρίσω από κοντά τόσο τους προπονητές όσο και τους συμπαίκτες μου για να καταλάβω περισσότερα πράγματα».