Skip to main content

Η Σιένα πήρε προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Σιένα με 65-82 και πλέον οι Ιταλοί έχουν το προβάδισμα για το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Σιένα με 65-82 και πλέον οι Ιταλοί έχουν το προβάδισμα για το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αγνώριστοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και πλήρωσαν τα πολλά λάθη τους από το ξεκίνημα του αγώνα ως το τέλος.

Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ τους και έπαιξαν όπως έπρεπε για να σπάσουν την έδρα του Ολυμπιακού.

Tα δεκάλεπτα: 12-20, 31-39, 51-61, 65-82
Ανά δεκάλεπτο: 12-20, 19-19, 20-22, 14-21
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5(1), Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 12, Μπουρούσης 7(1), Μαβροκεφαλίδης 16, Παπανικολάου 5(1), Έρτσεγκ 9(1), Γκόρντον 1
Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ζήσης 9(1), Χάιρστον 19(1), Καραρέτο 6, Ράκοβιτς 12, Λαβρινόβιτς 8(1), Καουκένας 14(1), Μιχελόρι, Γιάριτς 7, Στόουνροοκ 7(2)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Η Σιένα ήταν καλύτερη. Από τη δική μας πλευρά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για να το ετοιμάσουμε. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε ξανά μια άμυνα που θα άφηνε 20% ευστοχία στον αντίπαλο. Δεν περίμενα αυτό το άγχος, ειδικά από τους πιο έμπειρους παίκτες μου. Ξεκινήσαμε άσχημα, με εννέα λάθη στην πρώτη περίοδο και παρότι στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε μια ευκαιρία να διορθώσουμε την κατάσταση, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου δεν είχαμε αντίδραση. Κάναμε μόνο δύο φάουλ σε αυτό το διάστημα και δεν είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τα 22 λάθη και τα 13 επιθετικά ριμπάουντ της Σιένα. Είδατε ότι στα προημιτελικά έσπασαν και οι τέσσερις έδρες. Έχουμε τέσσερις μέρες να προετοιμάσουμε το ματς στη Σιένα. Τον Φεβρουάριο κερδίσαμε όλα τα κρίσιμα εκτός έδρας ματς. Θα έχουμε και αλλαγές στο ρόστερ, θα δούμε αν ο Τεόντοσιτς μπορεί να μας βοηθήσει.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε μια κακή άμυνα. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει χαρακτήρα, ξέρει να παίζει εκτός έδρας και θα ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα. Το πρώτο ματς δεν μας βοήθησε να προετοιμαστούμε για το δεύτερο. Όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν μπορείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Η Σιένα δεν είχε να χάσει τίποτα. Θίχτηκε ο εγωισμός των αντιπάλων, μπήκαν πολύ σκληρά κι όταν ξέφυγαν στο σκορ ήταν δύσκολο για μας να το γυρίσουμε. Ξεκινήσαμε όχι όπως έπρεπε και μετά αγχωθήκαμε. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Αυτή η ομάδα δεν έχει ακόμη την εμπειρία να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες σε κανέναν. Ούτε κι εγώ ήμουν στο βαθμό ετοιμότητας που ήθελα. Όμως πρέπει να δείξουμε τη θέληση και να μείνουμε ενωμένοι. Να παραδειγματιστούμε, γιατί όπως τελείωσε το ματς της Τρίτης, τελείωσε και αυτό της Πέμπτης. Την ερχόμενη Τρίτη είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Η ζωή συνεχίζεται. Επειδή έχω παίξει πολλές φορές σε αυτή τη φάση ξέρω πως ό,τι έπρεπε να κάνουμε την Τρίτη, έχουμε να κάνουμε και τώρα. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε σωστά, να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να πάμε να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα ματς στην Ιταλία για να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να τραβήξει ο ένας τον άλλο ψηλά, γιατί τώρα είμαστε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Πρέπει να αναπνεύσουμε. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι από μεγάλη ομάδα γίναμε ξαφνικά κακή ομάδα. Η Σιένα έχει τώρα το άγχος, πρέπει να αποδείξει στην έδρα της πως μπορεί να περάσει.

ΣΙΜΟΝΕ ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ: Είμαι χαρούμενος. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί. Έχει την εμπειρία, έχει το ρόστερ, αλλά για μας η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Όχι μόνο για να μείνουμε στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ φορ, αλλά και σαν αντίδραση μετά από μία τέτοια νίκη. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου γιατί για πολλούς από αυτούς είναι η πρώτη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός πριν δύο μέρες μας κατέστρεψε και μέσα σε 24 ώρες, σε μια τέτοια ατμόσφαιρα για 40 λεπτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Με ισορροπία, προσωπικότητα, επιθετικό ριμπάουντ, σημασία στις λεπτομέρειες και πράγματα που είναι σημαντικά για τη νίκη. Επαναλαμβάνω ότι οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα. Τα δώσαμε όλα για να κερδίσουμε και τώρα μπροστά στους οπαδούς μας θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Δεν θέλω να ζήσω ότι έζησα και κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια. Ξέρω ότι μπορεί να επαναληφθεί βέβαια.

Έπρεπε να γυμναστούμε στο ΣΕΦ μετά τις εννέα, ήταν δύσκολο να μείνουμε όλη τη μέρα στο ξενοδοχείο. Μεταφέραμε την προπόνηση δύο ώρες νωρίτερα, παίξαμε μόνο ένα διπλό γιατί οι παίκτες έπρεπε να βγάλουν από πάνω τους την ήττα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικά φιλικός και εξυπηρετικός μαζί μας.