Skip to main content

«Δεν θα είναι εύκολο»

Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κροατία, για το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα και συμφώνησαν πως μπροστά τους έχουν δύσκολη αποστολή.

Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κροατία, για το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα και συμφώνησαν πως μπροστά τους έχουν δύσκολη αποστολή.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «είχαμε δυσκολευτεί πάρα πολύ στο πρώτο ματς αλλά κερδίσαμε στο τέλος με ανατροπή. Η Τσεντεβίτα είναι ομάδα με καλό ρόστερ, άλλαξε προπονητή, αλλά δεν έχει αλλάξει πολλά στην τακτική της. Τώρα παίζει ο Μάρκο Τόμας, ο οποίος δεν έπαιξε στο πρώτο ματς, αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές. Τους είδαμε με ΚΡΚΑ και στο τελευταίο παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα και έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

Όσο για το εάν ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε την πρώτη θέση στον όμιλο, ο Έλληνας τεχνικός είπε πως  «αλήθεια, δεν κοιτάμε την πρώτη θέση, δεν μας ενδιαφέρει η πρώτη θέση. Είτε πρώτοι, είτε δεύτεροι, είτε τρίτοι τερματίσουμε, θα μπούμε σε ένα νέο πρωτάθλημα οκτώ ομάδων στο TOP-16. Αν μάλιστα δείτε τις διασταυρώσεις και τους πιθανούς, είναι μικρές οι αποκλίσεις. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο, θέλουμε να είμαστε υγιείς και θα δούμε ποιες ομάδες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα για το γόητρο θα είναι καλό να βγούμε πρώτοι».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κροατική ομάδα ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος είπε πως είναι «έμπειρη ομάδα με ταλέντο και άλλη μια παράμετρος είναι πως αν αποκλειστούν από το TOP-16, τότε σίγουρα θα αποτελέσουν πολλοί παίκτες στόχους άλλων ομάδων, όπως ο  Ζελαμπάλ και ο Άντριτς. Οπότε είναι σίγουρο πως θα έχουν έξτρα κίνητρο καθώς θα παλέψουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο. Πιστεύω λοιπόν πως δεν θα είναι εύκολο απόγευμα για εμάς».

Από τη μεριά του ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως «κανένα παιχνίδι, ειδικά εκτός έδρας, δεν είναι εύκολο, θα έλεγα πως κάθε ματς είναι επικίνδυνο. Η Τσεντεβίτα είναι στο κόλπο της πρόκρισης, θα δώσει τα πάντα για τη νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της. Για εμάς δεν είναι καθόλου αδιάφορο το παιχνίδι γιατί έχουμε έναν στόχο μπροστά μας που είναι η πρώτη θέση στον όμιλο. Η Τσεντεβίτα εχει παίκτες επικίνδυνους. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι έχουμε αλλάξει το τσιπ θα έλεγα. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε αλλάξει πολλά και παίζουμε όπως ακριβώς θέλουμε και είναι εφικτό να πάρουμε την πρώτη θέση».


Όσο για το εάν ο Ολυμπιακός θέλει μόνο την πρωτιά, ο 27χρονος φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος. «Της Ζαλγκίρις Κάουνας είναι πιο δύσκολο το πρόγραμμα. Δεν είναι καταστροφή να βγούμε δεύτεροι. Πριν λίγες εβδομάδες κοιτάγαμε πως θα προκριθούμε και τώρα κοιτάμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Δεν έχει μεγάλη διαφορά, έτσι όπως θα είναι το TOP-16, εάν θα βγούμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε έτσι όπως παίζουμε τώρα, στον ίδιο ρυθμό και στο TOP-16».