Skip to main content

Ήττα στο τέλος

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 82-79.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 82-79.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 12 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, εκνευρίστηκαν από τις δυο τεχνικές ποινές των διαιτητών και έκαναν αρκετά λάθη και κακές επιλογές. Οι Ρώσοι επέστρεψαν στο σκορ και προηγήθηκαν με πέντε λίγο πριν το τέλος αλλά και πάλι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψαν.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 79-78 31’’ πριν το φινάλε, αλλά τελικά ο Μπαρόν με ένα καλάθι και δυο βολές (είχε προηγηθεί λάθος των «ερυθρόλευκων») έδωσε τη νίκη στη Λοκομοτίβ.

Δεκάλεπτα: 16-20, 34-35, 65-58, 79-82
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Σπανούλης 18(3), Περπέρογλου 10, Ντόρσεϊ 1, Σλούκας 2, Μαυροειδής 2, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 17(2), Παπανικολάου 10(2), Μάντζαρης 3(1), Κατσίβελης 3(1).
Λοκομοτίβ Κιούμπαν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ 10(2), Σαμπάλιν 6, Λιχοντέι 3, Γιασάιτις 5, Μπαρόν 21(3), Μάριτς 10, Τραορέ 10, Καλάθης 17(2)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Είναι σημαντικό για μας ότι συμμετέχουμε σ’ αυτό το τουρνουά που γίνεται στη μνήμη ενός σπουδαίου μπασκετάνθρωπου. Θέλω να συγχαρώ τη Λοκομοτίβ και να της ευχηθώ καλή τύχη για τη χρονιά. Το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού είναι η άμυνα κι απ’ εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Σήμερα δεν το κάναμε. Βρεθήκαμε 12 πόντους μπροστά αλλά η πίεση της Λοκομοτίβ μας οδήγησε σε πολλά λάθη. Στο τέλος μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά προσθέσαμε ένα ακόμα λάθος στη στατιστική μας.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει στο μέλλον, στο να δουλέψουμε στα λάθη μας. Υποτιμήσαμε τη Λοκομοτίβ και σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο και σήμερα ήταν το χειρότερό μας σημείο. Είναι παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια.

ΕΒΓΕΝΙ ΠΑΣΟΥΤΙΝ: Να συγχαρώ την ομάδα μου γι’ αυτή τη νίκη. Ήταν μεγάλη τιμή για μας να παίξουμε σ’ αυτό τουρνουά μ’ αυτές τις ομάδες και να τιμήσουμε έτσι τον μεγάλο Αλεξάντερ Γκομέλσκι. Ήταν ένα μεγάλο τεστ για μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.  Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι ήταν ένα καλό τεστ για τη νεανική μας ομάδα. Σήμερα είδαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και είναι σημαντικό ότι συνεχώς βελτιωνόμαστε. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στον Ολυμπιακό και να παίξει ξανά στο Φάιναλ Φορ.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: Είναι καλό για μας που παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και κερδίσαμε. Αυτή η νίκη μας δίνει πολύ αυτοπεποίθηση. Αυτή η νίκη δεν έχει βαθμολογική σημασία, αλλά είναι σημαντική για την ομάδα μας και για το μέλλον της.