Skip to main content

Εύκολα το 2-0

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να αγωνίζεται με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ύστερα από 22 μήνες, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Κολοσσού στη Ρόδο με 83-67 και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά των πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Άρης – Μαρούσι.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να αγωνίζεται με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ύστερα από 22 μήνες, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Κολοσσού στη Ρόδο με 83-67 και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά των πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Άρης – Μαρούσι.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν εξαιρετική στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα όταν και προηγήθηκαν με 17 πόντους και στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να πιεστούν, παρά μόνο να συντηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας ως το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 9-26, 25-40, 45-61, 67-83.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καφκής 4, Τζόρνταν 6, Πάνος 11, Μανωλόπουλος 10 (1), Χαρίσης 5, Τσάμης 2, Παππάς 6 (2), Γκόλεματς 9 (2), Γεωργαλής 5, Ιβάνοβιτς 3 (1), Αγγελάκος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5 (1), Γκόρντον 9 (1), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 8, Κέσελι, Μαυροκεφαλίδης 20, Χαλπερίν 13 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 15 (3), Κατσίβελης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Πιστεύω ότι η ομάδα μου δίκαια προκρίθηκε στα ημιτελικά αλλά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Κολοσσό που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στα πλέι οφ. Συγχαρητήρια στον κόουτς Σφαιρόπουλο για τη σοβαρή δουλειά που σίγουρα θα αφήσει κάτι στο ελληνικό μπάσκετ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ σοβαροί και δεχθήκαμε μόνο εννιά πόντους. Έχω όμως ένα παράπονο γιατί ενώ έχουμε τόσους πολλούς τραυματισμούς και πρέπει να παίζουμε ομαδικά, στο δεύτερο χάσαμε κι έχω ένα παράπονο από τους παίκτες του πάγκου. Αυτό είπα και στους παίκτες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Το παιχνίδι σίγουρα ήταν λίγο ιδιαίτερο για μένα που επέστρεψα στην ομάδα ύστερα από ενάμιση χρόνο. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν τον τελικό του κυπέλλου και πιστεύω ότι δείξαμε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Τώρα έχουμε δέκα μέρες για να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Μακάρι να ήμουν εδώ πιο νωρίς, αλλά δυστυχώς οι καταστάσεις δεν το επέτρεψαν. Από δω και πέρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς Ίβκοβιτς τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα. Πριν από λίγο αποχαιρέτησα τους παίκτες και το σταφ του Κολοσσού. Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με την ομάδα. Για μένα η προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια απ’ όλους ήταν πολύ μεγάλη και ανέδειξε τον Κολοσσό σε ομάδα παράδειγμα για όλες τις ομάδες της περιφέρειας. Είμαι πολύ περήφανος για όλη τη δουλειά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, τον κόσμο, τη διοίκηση και το σταφ. Εύχομαι στον Κολοσσό να κοιτάζει πάντα προς τα πάνω, θα τους έχω πάντα όλους στην καρδιά μου.

Αλλάξαμε πολλά αυτά τα τρία χρόνια, αλλάξαμε πολλά εντός κι εκτός γηπέδων. Αλλάξαμε νοοτροπία, η ομάδα αγωνιστικά έκανε πολλά βήματα μπροστά και στον τρόπο λειτουργίας εντός κι εκτός παρκέ. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο τον κ. Ματσαμά ο οποίος ήταν συνέχεια στο πλευρό μας σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΗΣ: Προσπαθήσαμε από την αρχή ως το τέλος να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Ήταν μια επιτυχία για τον Κολοσσό να συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι οφ και εύχομαι και του χρόνου να καταφέρει κάτι ανάλογο.