Skip to main content

Οι δηλώσεις των Μπαρτζώκα και Κάνααν για την Ζαλγκίρις (vid)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (01/03, 20.00) στο Κάουνας την Ζαλγκίρις, σε μια αναμέτρηση που θα στερηθεί των υπηρεσίων των τραυματιών, Νάιτζελ Γουϊλιαμς-Γκος, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

«Η Ζαλγκίρις βρίσκεται σε φανταστική φόρμα», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Τα τρία τελευταία παιχνίδια που έπαιξαν στο γήπεδό τους κυριάρχησαν επί της Φενέρ, της Εφές και του Παναθηναϊκού. Κέρδισαν εκτός τον Ερυθρό Αστέρα και γενικά δείχνουν πως είναι πολύ καλή ομάδα. Το ζητούμενο είναι μετά την διακοπή των 20 ημερών της Ευρωλίγκας, καθώς μεσολάβησαν τα Κύπελλα και τα παράθυρα των Εθνικών ομάδων, να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Κανείς δεν ξέρει τι θα συναντήσει. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε από την ομάδα μας, ούτε από τους αντιπάλους».

Αναφερόμενος στο διάστημα της διακοπής, είπε: «Οι τρεις μέρες μετά το Κύπελλο ήταν πολύ σημαντικές για να ξεκουραστούμε. Η αδρεναλίνη έτρεχε από τα αφτιά μας με τόσα πολλά παιχνίδια. Οι διεθνείς, όμως, είναι σε άλλη κατάσταση. Έπαιξαν παιχνίδια, άλλοι τραυματίστηκαν. Εμείς χάσαμε τους Λαρεντζάκη και Μήτρου-Λονγκ και αυτό είναι κάτι που μας πληγώνει. Συν το ότι είναι τραυματίας και ο Γκος. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε ότι βελτιωνόμαστε, είμαστε σε μια περίοδο που έχουμε παίξει καλά παιχνίδια. Επαναλαμβάνω πως η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει στόχο να μπει στα πλέι οφ. Παλεύει και είναι τελείως διαφορετική από ότι ήταν πριν από 3-4 μήνες. Έχει διαφοροποιηθεί το ροτέισον. Είναι πολύ επιθετική πάνω στην μπάλα, παίζει με ένταση και physicality. Αν δείτε τα ματς που κέρδισε, στην ουσία οι αντίπαλοί της δεν μάτσαραν ποτέ την επιθετικότητα και τις επαφές. Αν, λοιπόν, για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι έτοιμος, χάνεις».

Από την πλευρά του, ο Αϊζάια Κάνααν, τόνισε: «Σίγουρα βρίσκεται σε καλή κατάσταση η αντίπαλός μας. Είναι μια ομάδα που παίζει πάντα καλά στην έδρα της και είναι δεδομένο πως δεν θα είναι εύκολος αγώνας για εμάς. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα και να προστατεύσουμε τη μπάλα. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουμε τις δεύτερες επιθέσεις της αντιπάλου μας, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ. Τα ριμπάουντ είναι πάντα το κλειδί. Θα πρέπει να εκτελέσουμε σωστά και να προστατεύσουμε τη μπάλα».


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...