Skip to main content

Οι δηλώσεις των Προέδρων μετά το Three Peat (vid)

Οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στάθηκαν στην σημαντικότητα της κατάκτησης του 3ου σερί Κυπέλλου Ελλάδος και «αποθέωσαν» τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, για το δημιούργημά του.

«Αυτό που είπαμε και στην ομάδα στα αποδυτήρια είναι ότι σήμερα γράψαμε ιστορία με την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση Κυπέλλου», τόνισε ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Το έχει κάνει ο Ολυμπιακός άλλη μία φορά τη δεκαετία του 70, αλλά στη σύγχρονη εποχή με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, με τα 3-4 παιχνίδια την εβδομάδα, τρία παιχνίδια δώσαμε εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο δυνατός, είναι κάτι μοναδικό το σημερινό, το ευχαριστιόμαστε, συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία».

Από την πλευρά του, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε κατόπιν σχετικής ερώτησης για τον Παναθηναϊκό. «Από το καλοκαίρι και μετά έχει δαπανήσει πολύ σημαντικά ποσά για να ενισχυθεί. Έχει κάνει μεγάλες μεταγραφές. Οπότε όταν κερδίζεις έναν τέτοιο αντίπαλο και με μεγαλύτερο μπάτζετ, ο οποίος μας έχει κερδίσει φέτος στο πρωτάθλημα, είναι σημαντικό. Καταφέραμε να πάρουμε τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία και δυναμική.
Ερωτηθέντες για το αν το Κύπελλο τους ανοίγει την όρεξη, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος αρκέστηκε να πει: «Όχι. Ήταν ανοικτή». Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τόνισε: «Η όρεξή μας είναι ανοικτή. Έχουμε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα μετά. Δεν αλλάζουν οι στόχοι κάθε χρόνο».

Για την διαχείριση των αρνητικών αποτέλεσματων, ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Η διαχείριση στις ήττες είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ομάδα τα τελευταία χρόνια και είναι αυτό που μας έχει φέρει μία ανάσα από τον τελικό της Ευρωλίγκας και με νταμπλ στην Ελλάδα, με Super Cup. Αυτό που θέλω να πω, όμως, για τη φετινή σεζόν, που είναι ξεχωριστό και δεν το λέω για να ευλογήσουμε τα γένια μας, είναι πως η ομάδα είχε τρομακτικές ατυχίες, τραυματισμούς που μία άλλη ομάδα θα την είχαν διαλύσει. Εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό, η ενίσχυση που έγινε στην ομάδα μεσούσης της σεζόν δεν έχει ξαναγίνει. Ήρθαν παικταράδες, περιμένουμε και τον Νίκολα να γυρίσει τέλη Μαρτίου και πιστεύω μετά θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».

Για το κλίμα στην διοργάνωση και την αρμονική συνύπαρξη των φιλάθλων, ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Το κλίμα σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό. Υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και θα πρέπει να το δει η Ομοσπονδία αυτό το θέμα. Αλλά αν εξαιρέσεις αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά το κλίμα ήταν εξαιρετικό».

Ερωτηθείς για το αν ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδος είναι υποτιμημένος, ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Ποιος το έχει πει αυτό; Εμείς πάντως όχι. Καθόλου υποτιμημένος δεν είναι ο θεσμός. Ίσα ίσα. Οι προσπάθειες που κάνει η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, με τόσο κόσμο... Μάλλον αναβαθμισμένος είναι. Και η χαρά που έχουν οι παίκτες και η δύναμη που παίρνουν... Εμείς σήμερα κερδίσαμε τον Ναζ (Μήτρου Λονγκ). Από τότε που ήρθε δεν είχε κάνε τέτοιο παιχνίδι. Ο Ράιτ επίσης. Με τόσο λίγο καιρό στην ομάδα πήρε τίτλο. Ίσα ίσα ο θεσμός είναι δυνατός».

Πετρούσεφ και Ράιτ προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας μεσούσης της σεζόν, ωστόσο, αμέσως έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Για τους συγκεκριμένους παίκτες, αλλά και την συνεργασία τους με το προπονητικό επιτελείο, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Η συνεργασία με το προπονητικό τιμ είναι άψογη και ήταν πάντα άψογη. Είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς για αυτό που έχει δημιουργήσει στον Ολυμπιακό. Σήμερα ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας με αποφάσεις και επιλογές δικές του εξαιρετικές. Έχει εμπνεύσει όλη την ομάδα και δεν σταματάμε να έχουμε επαφή και ανοικτή επικοινωνία μαζί του για οτιδήποτε χρειαστεί, γιατί δεν είναι μόνο η ενίσχυση, είναι και πολλά άλλα θέματα».

Από την πλευρά του, επί του ίδιου θέματος ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Η συνεργασία είναι άψογη. Ξέχασες τον Λονγκ που σήμερα ήταν παράγοντας του αγώνα. Τον Μπραζντέικις εμείς στην ομάδα τον θεωρούμε ενίσχυση μεσούσης της σεζόν, παρόλο που τυπικά δεν είναι, γιατί ήρθε τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι και αυτός ένας παίκτης σε μικρή ηλικία και αυτός έχει προστεθεί στον κορμό. Συνεχίζουμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο, όταν χρειάζεται για την ομάδα».