Skip to main content

Final 8: Οι δηλώσεις των Μπαρτζώκα – Πίτερς μετά την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Προμηθέα και αύριο (18/02) κόντρα στον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της φετινής σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδος.

«Ήταν ένα παρόμοιο παιχνίδι με το χθεσινό κόντρα στο Περιστέρι», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ο Προμηθέας είναι μια πολύ καλή ομάδα του πρωταθλήματος, που παίζει με ένταση στην άμυνα και μας ανάγκασε να ξοδέψουμε ενέργεια. Ξαναλεώ πως η παγίδα είναι πως όλοι θεωρούν σα δεδομένο πως θα κερδίσουμε πριν το ματς αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Καταβλήθηκε προσπάθεια όπως είδατε. Είχαμε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο που ανοίξαμε τη διαφορά στους είκοσι πόντους και μετά ήμασταν αρκετά αφελείς να πιστέψουμε πως ο Προμηθέας θα αφήσει το παιχνίδι. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, τα δεκα έξι λάθη είναι πάρα πολλά για την ποιότητα των παικτών μας και για την προετοιμασία του παιχνιδιού. Έπρεπε να προστατέψουμε καλύτερα την μπάλα, ξέραμε για το pressing του Προμηθέα. Σε μερικά λάθη φανήκαμε ιδιαίτερα αφελείς και χαλαροί από ένα σημείο και μετά. Από την άλλη δείξαμε πάλι το επίπεδό μας, είχαμε 26-28 ασίστ , που είναι μεγάλος αριθμός και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίζουμε έτσι. Με εξαίρεση ένα σημείο του δευτέρου δεκαλέπτου που πήγαμε πολύ on ball, με παίκτες που είχαν τη μπάλα στα χέρια και ήθελαν να εκτελέσουν χωρίς να αλλάξουμε πάνω από 2-3 πάσες. Ήταν ένα σημείο που ο Προμηθέας ήταν κοντά στο σκορ και μας δυσκόλεψε. Όμως, τελικά επικρατήσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα είχε πολύ καλή παρουσία εδώ. Έχουμε μπροστά μας τον τελικό και φυσικά είναι ένα καινούργιο παιχνίδι τελείως διαφορετικό από αυτά που παίξαμε».

Ερωτηθείς για το αν θα αγωνιστεί στον τελικό ο Νάιτζελ Γουϊλιαμς-Γκος, απάντησε: «Η μαγνητική που έκανε χθες ήταν καθαρή, όμως έχει ένα σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο και κάνει θεραπείες. Θα ξέρουμε αύριο το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω ούτε εγώ».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός φόργουορντ, Άλεκ Πίτερς, τόνισε από την πλευρά του: «Αυτά τα παιχνίδια Κυπέλλου δεν είναι ποτέ εύκολα. Όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να παίξουν και να μας δυσκολέψουν. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε, κάναμε το δεύτερο βήμα και είμαστε στον τελικό για να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, που σημαίνει πολλά για μας».