Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Είχαμε πνευματική δύναμη» (vid)

Στην πνευματική ετοιμότητα των παικτών του απέδωσε τη νίκη επί της Άλμπα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη, σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Έπρεπε να υπερβούμε πολλές καταστάσεις, να κάνουμε πράγματα που δεν είναι και τόσο συνηθισμένα σε αυτό το επίπεδο. Παρουσιάσαμε, όμως, πνευματική δύναμη και αυτό φάνηκε με την άμυνά μας στο τρίτο δεκάλεπτο. Βρήκαμε το μομέντουμ και πήραμε τη νίκη. Στο πρώτο μέρος είχαμε λάθος προσέγγιση, για αυτό η Άλμπα είχε ρυθμό και σκόραρε 48 πόντους. Είχε 65% στο τρίποντο, ενώ εμείς στο ίδιο διάστημα ξοδέψαμε φάουλ σε προσπάθειες και όχι για να σταματήσουμε το transition τους. Αυτός ήταν ο λόγος που οι αντίπαλοί μας σούταραν ένδεκα βολές έτσι στο πρώτο μέρος. Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ πιο δυνατά και βρήκαμε πολλές ευκαιρίες απέναντι στη ζώνη που αποφάσισε να παίξει ο κόουτς Γκονθάλεθ. Τα εννιά τρίποντα του Κάναν ήταν πολύ σημαντικά, όμως, θεωρώ πως συνολικά παίξαμε πολύ καλά απέναντι στην άμυνα ζώνης. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτά με το αποψινό ματς. Αύριο ταξιδεύουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανταγωνιστικό ματς.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ, είπε: «Είχα αποφασίσει ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Ήταν must-win παιχνίδι και έβαλα ένα παίκτη με μία ομαδική προπόνηση. Του βάλαμε πολύ συγκεκριμένα plays να μάθει. Ενώ ήταν λίγο διστακτικός στο ξεκίνημα και έκανε και δύο φάουλ, όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό. Πρόσφερε σε αρκετούς τομείς, τελείωσε τις φάσεις καλά. Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για πρώτη εμφάνιση παίκτη που δεν έχει ξαναπαίξει σε αυτό το επίπεδο».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...