Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Είναι δύσκολο παιχνίδι» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (30/01, 21.15) την Άλμπα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους «ερυθρολεύκους».

«Τρέφουμε τον μεγάλο σεβασμό στην Άλμπα, τον προπονητή της και το πρόγραμμά της ομάδας αυτής», τόνισε ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Πάντα παίζει το ίδιο, ιδίως εντός έδρας ήταν πάντα δύσκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν κερδίζουμε εύκολα, ίσως πιο εύκολα κερδίσαμε εκεί. Και έχουμε χάσει και μία φορά όταν είχα πρωτοέρθει. Έχει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι που βασίζεται σε υψηλό τέμπο, στο πώς εκτελούν επιθετικά και αμυντικά. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και πολύ συγκεκριμένος στον τρόπο που θα επιτεθείς. Πρέπει να ελέγχεις τα ριμπάουντ, που είναι πάντα καθοριστικό, και τα αμυντικά και τα επιθετικά και να προσέχεις τις κατοχές σου, γιατί αν κάνεις κακές επιλογές οδηγούν πάντα σε transition δικό τους. Εμείς έχουμε μία πολύ ειδική κατάσταση, με την έννοια ότι ο Μιλουτίνοφ και ο Φαλ είναι έξω, πιθανά και ο Πετρούσεφ. Αυτό σημαίνει ότι στην frontline θα είναι ο Σίκμα και ο Ράιτ. Ο Ράιτ θα κάνει την πρώτη του ομαδική προπόνηση σήμερα, χθες έκανε ατομική, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχω στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο. Είναι ένα παιχνίδι που θα βγούμε να το παλέψουμε και να μην πιστεύει κανείς ότι είμαστε φαβορί ή ότι είναι εύκολο παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό να το κερδίσουμε».   

Από την πλευρά του, ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: «Η Άλμπα τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό Αστέρα, η μία είναι μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα και η άλλη είναι στις υψηλές θέσεις της λίγκας. Αυτό από μόνο του κάτι λέει. Όπως είναι φέτος δομημένη η Ευρωλίγκα δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, γιατί θα βρεθείς στην άσχημη πλευρά και δεν το θέλουμε αυτό. Δεν έχουμε περιθώριο να είμαστε χαλαροί και να θεωρούμε κάτι δεδομένο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να διεκδικούμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για το ρεκόρ του στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης και το ότι για 110 σερί είχε παρουσία στην αρχική πεντάδα, σχολίασε: «Με ενδιαφέρει σε αυτά τα 110 είχαμε 110 νίκες, τίποτα παραπάνω. Αυτά είναι στατιστικά που είναι ωραία να υπάρχουν γραμμένα σε μία στήλη, αλλά στην ουσία του πράγματος δεν παίζει κανέναν ρόλο και δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα αν έχω ξεκινήσει ή όχι ή ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ. Τα έχω πει χιλιάδες φορές και δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Όταν πετυχαίνουμε όλοι είμαστε χαρούμενοι και δείχνουμε ωραίοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕ...