Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Μπράβο στους παίκτες μου που δεν τα παράτησαν»

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος με όλες του τις δυνάμεις για το διπλό στάθηκε ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ παίζει πολύ καλά. Έχει σπουδαίους επιθετικούς παίκτες. Έχει τον Μούσα, τον Χεζόνια και φυσικά τον Ντεκ που επέστρεψε και αισθάνεται σπουδαία. Έχει κοντούς, έχει ψηλούς, είναι πραγματικά δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις ειδικά αυτή τη στιγμή με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εμείς μπήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς ασίστ, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και όχι να δράσουμε, ειδικά στην άμυνα. Η Ρεάλ μπορεί να βάλει εύκολα 30 πόντους σε μία περίοδο και αυτό έκανε. Δεν είχαμε ασίστ και τελικά μοιράσαμε 20 στα επόμενα τρία δεκάλεπτα. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, όμως δύο-τρεις κρίσιμες επιθέσεις και δύο λάθη, δύο αμυντικά ριμπάουντ που χάσαμε, έκριναν τον αγώνα. Και πάλι συγχαρητήρια στη Ρεάλ και στους παίκτες μου που δεν τα παράτησαν μετά από το κακό ξεκίνημα. Περιμένουμε να επιστρέψουν πίσω και οι τραυματίες για να δούμε τι δυνατότητες έχουμε».

Ερωτηθείς τι του μένει. Η απογοήτευση της εικόνας του πρώτου μέρους, ή η χαρά για την μαχητικότητα του δεύτερου, απάντησε: «Όταν χάνεις, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος για κάτι. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου. Έχουμε καλούς παίκτες που έχουν παίξει σπουδαίο μπάσκετ τα τελευταία δύο τρία χρόνια. Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη γιατί από το ξεκίνημα της χρονιάς μας έχουν λείψει τόσοι πολλοί, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να χτίσουμε τη χημεία μας. Ο ένας μετά από τον άλλο τραυματίζεται, για αυτό και  δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι μας. Ο Μιλουτίνοφ θα επέμβαση και θα μείνει εκτός για δύο μήνες. Όσον αφορά στον Γκος, δεν είναι κάτι σοβαρό. Θέλαμε να τον προστατεύσουμε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία των Παπανικολάου και Σίκμα: «Ο Σίκμα έπαιξε πολύ καλά, πήρε 10 ριμπάουντ, ενώ ο Παπανικολάου ήταν η... κόλα στα πάντα, σε άμυνα κι επίθεση. Αυτό που άλλαξε στο παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου, το ματς ήταν το μαχητικό μας πνεύμα. Είπαμε ότι έπρεπε να παίξουμε με περηφάνια. Ακόμη κι όταν έχεις προβλήματα, αν παίζεις με περηφάνια μπορείς να καλύψεις πολλά. Τα τελευταία χρόνια παλεύουμε παντού κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».