Skip to main content

Οι δηλώσεις των Μπαρτζώκα και Πίτερς για την Μονακό (vid)

Με στόχο την 4η σερί νίκη του στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (04/01, 21.15) στο ΣΕΦ την Μονακό.

«Τακτικά είναι ένα τελείως ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με την Αρμάνι. Από την άλλη, η σημασία του είναι ίδια», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση της χρονιάς, όπου πάρα πολλές ομάδες παλεύουν για να μπουν στις δέκα ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναπροσαρμόσουμε λίγο τα πλάνα μας με βάση την τακτική, τι πρέπει να κάνουμε, ποια είναι τα κλειδιά του παιχνιδιού που εμείς πρέπει να δώσουμε έμφαση. Φυσικά περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό ματς με μια ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, που είναι δεύτερη σε πόντους μέσα στο ζωγραφιστό, με παίκτες με ιδιαίτερο ταλέντο όπως προφανώς ο Μάικ Τζέιμς, ο Οκόμπο, αλλά και οι υπόλοιποι γκαρντ που έχουν. Επίσης, έχουν αθλητικότητα. Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με τη Μονακό για εμάς. Ελπίζω αύριο να είμαστε αυτοί που πρέπει για να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς για την μαζική και αδιάληπτη στήριξη που έχει η ομάδα από τον φίλαθλο κόσμο της, τόνισε: «Το θεωρώ σημαντικό. Είναι μεγάλο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό. Από τότε που γύρισα εγώ, πριν από τέσσερα χρόνια, την πρώτη χρονιά ήταν ο covid, όμως, στην συνέχεια δημιουργήσαμε μια σχέση τέτοια που υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ή αν θέλετε σε τελική ανάλυση και το θέαμα που παρουσιάζουμε είναι καλό για αυτούς που έρχονται. Γίνεται μια μάχη για να βρουν εισιτήριά. Το βλέπουμε και εμείς».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός φόργουορντ, Άλεκ Πίτερς, τόνισε: «Είναι πάντα δύσκολα τα ματς με την Μονακό, με εξαίρεση τον ημιτελικό στο περσινό φάιναλ φορ. Γενικά δεν έχουμε πάντα τα αποτελέσματα που θέλουμε κόντρα στην Μονακό και αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε αύριο».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει συγκεκριμένο αμυντικό πλάνο για την «παρόπλιση» του Μάικ Τζέιμς, απάντησε: «Το να σταματήσεις τον Μάικ Τζέιμς είναι ένα πράγμα. Δεν νομίζω, όμως, πως πρέπει να προσεγγίσεις έτσι το παιχνίδι, σκεπτόμενος δηλαδή πως να τον σταματήσεις. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον δυσκολέψουμε ως ομάδα, να παίξουμε ομαδική άμυνα. Δεν είναι παιχνίδι ένας εναντίον ενός , είναι Ολυμπιακός εναντίον Μόνακο και θέλουμε αύριο να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ MEDIA DAY ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…