Skip to main content

Μπαρτζώκας και Παπ για Μιλάνο (vid)

Νέος χρόνος, νέος γύρος! Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (02/01, 21.15) στο ΣΕΦ την EA7 Emporio Armani Milan στην πρώτη αναμέτρηση του β’ γύρου της Ευρωλίγκας.

«Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή χρονιά με υγεία!», ευχήθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε αναφερόμενος στο ματς με την Ιταλική ομάδα. «Όπως ξέρετε το πρόγραμμά μας ξεκινά αύριο, με ένα παιχνίδι το πρώτο του δεύτερου γύρου με την Μιλάνο, η οποία είναι σε καλό μομέντουμ. Ανεξάρτητα με το αν έχασε στο ιταλικό πρωτάθλημα κι αν έχει ελλείψεις στα τελευταία ματς αποδεικνύει κερδίζοντας με μεγάλες διαφορές στο γήπεδό της την Βιλερμπάν για παράδειγμα, ή εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια. Επίσης έχασε από την Παρτιζάν σε μια κατοχή. Δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία, παίζει με μεγάλο physicality και μεγάλη ένταση στην άμυνα. Φυσικά έχει ένα φοβερό προπονητή. Οποιοδήποτε είδους υποτίμησης από εμάς στο συγκεκριμένο ματς θα είναι καταστροφή. Είναι ένα ματς που θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα στο γήπεδό μας, με τους φιλάθλους μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα σημαντικά πράγματα που απαιτούνται σε αυτό το ματς, τα οποία είναι πάντοτε τα απλά. Δηλαδή το με πόση ένταση παίζεις, το πως ακολουθείς το πλάνο, τις διεκδικούμενες μπάλες τα ριμπάουντ, να μην δώσεις κατοχές στα χέρια τους και να διαβάσεις καλά το παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο του παιχνιδιού που είναι απαραίτητο απέναντι σε ομάδες που ξέρουν να διαβάζουν καλά τις καταστάσεις».

Ερωτηθείς για το αν ο Τόμας Γουόκαπ θα βρίσκεται στην διάθεσή του (ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε χθες στον αγώνα με τον Άρη), απάντησε: «Έκανε θεραπεία σήμερα, αλλά δεν θα κάνει προπόνηση. Το διάστρεμμα δεν δείχνει βαρύ. Εχει ένα μικρό πρήξιμο, κάνει θεραπεία και αύριο θα ξέρουμε περισσότερα. Νομίζω πως λογικά θα παίξει. Αν δεν παίξει θα είναι γιατί πραγματικά θα είναι αδύνατον».

Με ευχές για το νέο έτος ξεκίνησε τις δηλώσεις του και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου. «Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους. Αύριο έχουμε το ματς με την Αρμάνι. Θα είναι δύσκολο. Είναι και το πρώτο της χρονιάς. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί στη νέα χρονιά, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στον δεύτερο γύρο. Παίζουμε με μια συμπαγής ομάδα, πάρα πολύ δυνατή, πολύ physical. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και στο κομμάτι της δύναμης, αλλά και στο πνευματικό κομμάτι. Θα είναι ένας αγώνας σαράντα λεπτών και πρέπει να δώσουμε όλη μας την ενέργεια, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Ο έμπειρος φόγουορντ δεν παρέλειψε να απευθύνει ανοικτή… πρόσκληση στους φίλους του Ολυμπιακού: «Ελπίζουμε να έχουμε τον κόσμο μας στο πλάι μας. Καταλαβαίνω πως είναι γιορτινές μέρες, όμως, πραγματικά χρειαζόμαστε πάρα πολύ τη βοήθεια των φιλάθλων μας και ελπίζω να έχουμε ένα γεμάτο ΣΕΦ, προκειμένου όλοι μαζί να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη».