Skip to main content

Μπαρτζώκας & Λαρεντζάκης για Βίρτους (vid)

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Μπολόνια, όπου αύριο (19/12, 21.30) θα αντιμετωπίσει την Βίρτους, στο πρώτο από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της «διαβολοεβδομάδας» της Ευρωλίγκας.

«Νομίζω πως το πρέπει είναι συνυφασμένο με τις ομάδες που έχουν απαιτήσεις και από τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Και με τη Βαλένθια υπήρχε πρέπει και η ομάδα μας έκανε μία εμφάνιση πολύ κατώτερη των απαιτήσεων που έχουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας. Κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου και φυσικά το πληρώσαμε, γιατί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού ήμασταν πολύ χειρότεροι από αυτό που έπρεπε να είμαστε. Πάντα λειτουργεί, όμως, αυτό σαν αφύπνιση, τουλάχιστον στις σοβαρές ομάδες. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σοβαροί ομάδα. Πρέπει να δείξουμε μία αντίδραση στο πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και σε τέτοιου είδους θέματα που είναι πολύ σημαντικά».

Αναφερόμενος στην Ιταλική ομάδα, είπε: «Η Μπολόνια είναι τρίτη αυτή τη στιγμή, όχι επειδή είχε ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά επειδή το αξίζει. Είναι μία ομάδα που αποτυπώνεται στη βαθμολογική της θέση η ποιότητά της και ο τρόπος που παίζει. Θυμίζω ότι είναι η ομάδα η οποία ίσως και πιο γεμάτη πέρυσι ήταν προς το τέλος της βαθμολογίας και η ίδια ομάδα φέτος με άλλο κίνητρο από τους παίκτες, με άλλη σύμπνοια, με άλλο τρόπο παιχνιδιού ίσως, έχουν φτάσει στο σημείο να είναι πολύ δίκαια στην κορυφή. Η έδρα τους είναι δύσκολη και πέρυσι κερδίσαμε πολύ δύσκολα εκεί. Είναι μία ομάδα που ο Μίκι λείπει αυτή τη στιγμή, αλλά ο Ντάνστον και ο Σενγκέλια δεν ξέρεις ποιος είναι '5', ποιος είναι '4', εναλλάσσονται. Γενικά όμως έχουν μία ροή στον τρόπο που επιτίθεται που έχει μεγάλη ταχύτητα, παίζουν όλοι μαζί. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη ποιότητα. Υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κορντινιέ που έχουν αναβαθμίσει φοβερά το παιχνίδι τους από πέρυσι. Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τόνισε: «Θέλουμε να βγάλουμε αντίδραση μετά την ήττα στην έδρα μας από τη Βαλένθια. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ξεκινάει μια καινούρια, δύσκολη εβδομάδα με δύο παιχνίδια εκτός έδρας, αλλά πιστεύω ότι θα βγάλουμε αντίδραση και θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Η Μπολόνια είναι μια ομάδα αρκετά σκληρή που παίζει πολύ καλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά θεωρώ ότι έχουμε τις βάσεις και την ποιότητα να κερδίσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...