Skip to main content

Πετρούσεφ: «Θα βοηθήσω την ομάδα» (vid)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Φιλίπ Πετρούσεφ, έφτασε το πρωί της Τρίτης (28/11) στην Ελλάδα.

«Νιώθω πολύ καλά. Νιώθω τιμή να είμαι μέρος αυτού του κλαμπ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να παίζω», δήλωσε ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ. «Νιώθω πως θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση στην Ευρώπη, πέρασα κάποια πράγματα στο NBA που δεν τα περίμενα και δεν ήταν από λάθος μου, αλλά νομίζω ότι είμαι νέος παίκτης και πρέπει να παίξω. Νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».

Ερωτηθείς αν μίλησε τον πρώην (πλέον) συμπαίκτη του Σάσα Βεζένκοφ, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, απάντησε:»Μου είπε τα καλύτερα. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί από την στιγμή που πήγα στο Σακραμέντο. Μιλούσαμε πολύ, μου είπε τα καλύτερα. Επίσης, μου είπε ότι μάλλον πρέπει να πάω στον Ολυμπιακό, καθώς είχα κάποιες άλλες προσφορές. Είπε τα καλύτερα!». Σε αντίστοιχη ερώτηση για το αν πήρε τηλέφωνο τον συμπαίκτη του και στην Εθνική ομάδα, Νίκολα Μιλουτίνοφ, είπε: «Όχι, αλλά μιλήσαμε το καλοκαίρι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μίλησα με τον Χασάν Μάρτιν, που είναι πολύ καλός φίλος μου και μου είπε τα καλύτερα. Το ίδιο και ο Σάσα…»

Για το πως φαντάζεται τη μάχη στην ρακέτα στις προπονήσεις με τους Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, σχολίασε: «Πέρυσι έπαιξα στο 4, μπορώ να παίξω στο 5 επίσης. Ξέρω τον Νίκολα από την Εθνική ομάδα. Προφανώς ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες, οπότε θα είναι διασκεδαστικό».

Όπως αποκάλυψε, ακόμη δεν έχει μιλήσει εκτενώς με τον Γιώργο Μπαρτζώκα για τον ρόλο του στην ομάδα. «Όχι δεν έχω μιλήσει. Μόλις ήρθα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Αποδεσμεύτηκα πριν από δύο μέρες. Απλώς ήρθα και νομίζω ότι έχω χρόνο να προσαρμοστώ, να μιλήσω με όλους και θα δούμε».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Πετρούσεφ έκανε ένα story στο Instagram, όπου ανέφερε “always red and white” («πάντα κόκκινο και άσπρο»): «Μου αρέσουν τα χρώματα, προφανώς, όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα πέρυσι, πιθανότατα είχα την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου μέχρι τώρα και πραγματικά μου άρεσε η ατμόσφαιρα και οι οπαδοί. Ήταν πολύ υποστηρικτικοί και είμαι ευγνώμων για αυτούς. Και ξέρω ότι οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού είναι σαν αδέρφια, οπότε είμαι ενθουσιασμένος να παραμείνω κομμάτι αυτής της οικογένειας».

Ερωτηθείς αν δυσκολεύτηκε να πάρει την απόφαση να αφήσει το ΝΒΑ, απάντησε: «Όχι. Είμαι ακόμα νέος παίκτης και νομίζω θα υπάρξει χρόνος για να επιστρέψω. Πήγα εκεί, βίωσα την εμπειρία, είδα πως είναι και πραγματικά έπρεπε να φύγω. Οι Σίξερς είχαν τα δικαιώματα και τώρα που επέστρεψα αν θέλω πάω πίσω στο NBA σε μερικά χρόνια, θα μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε ομάδα, δεν χρειάζεται να είναι μία ομάδα. Οπότε έχω ακόμα χρόνο. Απλώς θέλω να παίξω».

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους. «Το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: "Ετοιμαστείτε, ελάτε και υποστηρίξτε. Θα είναι διασκεδαστικό!».