Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Είναι φοβερά επικίνδυνη η Ζαλγκίρις» (vid)

Στην αυριανή (24/11, 21.15) αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός θα έχει δύο σημαντικές επιστροφές, αυτές των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ.

«Είναι ευχάριστο, αλλά και πάλι δεν είμαστε πλήρεις», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ο Γκος είναι έξω, αλλά γενικά έχουμε επιστροφές. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ μας αύριο. Ο Γκος έχει μεγάλη βελτίωση, όμως θα χρειαστεί να κάνει μια μαγνητική ακόμα, για να δούμε την πρόοδό του και σε ποιο σημείο είναι».

Αναφερόμενος στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», Ναζ Μήτρου-Λογνκ, είπε: «Δεν ξεκίνησε προπονήσεις, γιατί θα περάσει ιατρικά το απόγευμα. Χθες ήρθε, αλλά είναι εδώ στο γήπεδο και γνώρισε τους συμπαίκτες του. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή αυτή. Ασφαλής είναι με την έννοια ότι θα έχει ελληνικό διαβατήριο γιατί είναι Έλληνας και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αλλά και αγωνιστικά είναι ένας παίκτης, που μου αρέσει πολύ εμένα. Παίζει και στις δυο άκρες του γηπέδου πολύ καλά, οπότε για μένα είναι πάντα σημαντικό αυτό».

Τέλος, για την αναμέτρηση με τους Λιθουανούς, υποστήριξε: «Η Ζαλγκίρις είναι μια φοβερά επικίνδυνη ομάδα. Καταρχήν έχασε από τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε. Έκανε πέντε – έξι λάθη στις τελευταίες επιθέσεις, για να χάσει στον πόντο. Αυτό σημαίνει ότι ήλεγχε το παιχνίδι εκτός έδρας. Νομίζω ότι όποιος ξέρει μπάσκετ και παρακολουθεί την Ευρωλίγκα, ξέρει πως είναι μια ομάδα που πηγαίνει πάντα για να παίξει για τη νίκη. Έχει πολύ καλή εκτέλεση επιθετικά, κάνουν καλά σκριν, έχουν καλά plays, έχουν ομοιογένεια με τον προπονητή και ένα κορμό παικτών. Επίσης αμυντικά είναι μια ομάδα hustle. Έχει παίκτες όπως ο Χέις που είναι πολύ καλός αμυντικά, αλλά και όλη η ομάδα επιτίθεται στην μπάλα. Πρέπει, λοιπόν, να έχεις και εσύ καλή εκτέλεση, να έχεις υπομονή, να μείνεις στο πλάνο και να πασάρεις καλά την μπάλα. Επαναλαμβάνω, είναι μια ομάδα που παρότι μπορεί να θεωρηθεί ομάδα έδρας, λόγω του κοινού της και του γηπέδου που είναι πάντα sold out, πάντα παίζει και εκτός έδρας καλά. Είναι μια ομάδα που είναι συμπαγής και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...