Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Σας παρακαλώ μην υποτιμάτε καμία νίκη» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε συγχατηρήρια στον κόσμο και την ομάδα του για τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, ενώ έκανε ειδική αναφορά για τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος θυσιάστηκε για την ομάδα.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο. Ήταν μία υπέροχη ατμόσφαιρα όπως πάντα. Τελειώσαμε τη διπλή εβδομάδα με δύο νίκες. Και θα ήθελα να πω κάτι, σας παρακαλώ μην υποτιμάτε καμία νίκη. Χάσαμε από τη Μπασκόνια εδώ, όλοι έλεγαν πως δεν έπρεπε να χάσουμε από αυτή την ομάδα και είδατε ότι μετά εκείνοι νίκησαν τη Μπαρτσελόνα με 30. Κερδίσαμε την Εφές εδώ, υποτίμησαν αυτή τη νίκη και μετά η Εφές πήγε και κέρδισε στο Μονακό.  Ακόμη και στο ματς με την Μακάμπι που κερδίσαμε με 15 στο πρώτο μισό, μετά χάσαμε τους Γκος και Πίτερς νωρίς στο ματς, καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και μετά διαβάζαμε πως έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένουν κάποιοι άνθρωποι από εμάς. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα, μια πολύ σκληρή διοργάνωση που όσοι ξέρουν μπάσκετ μπορούν εύκολα να το καταλάβουν αυτό. Είδατε πόσο δυνατή ομάδα είναι ο Ερυθρός Αστέρας».

Και συνέχισε: «Κερδίζαμε με 15-16 πόντους διαφορά, θα έπρεπε να κερδίσουμε εύκολα, όμως, πήραμε κάποιες κακές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να βάλουν 10 πόντους σε τρεις επιθέσεις. Πρέπει να εκτιμάμε κάθε νίκη σε αυτή τη διοργάνωση, ειδικά τώρα που μας λείπουν πολλοί παίκτες. Θέλω να συγχαρώ τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, πιστεύω ότι έχουν το καλύτερο ρόστερ τους μέχρι σήμερα και είναι ισχυροί διεκδικητές για τα πλέι οφ».

Τέλος, αποθέωσε τον Κώστα Παπανικολάου, τονίζοντας πως... «Θέλω να πω ευχαριστώ στον Κώστα Παπανικολάου, γιατί έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, ενώ είχε κάνει πριν το ματς ένεση στη μέση. Είχε πρόβλημα, πονούσε και ήταν πραγματικά αμφίβολη η συμμετοχή του απόψε. Έδωσε τα πάντα και ήταν κρίσιμος για να φτάσουμε στη νίκη. Συνήθως δεν μιλάω για ατομικές εμφανίσεις, αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω. Θυσιάστηκε για την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Νομίζω ότι σήμερα δώσαμε μια καλή μάχη απέναντι σε μια καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο και αν εξαιρέσουμε τα 3-4 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, η άμυνά μας ήταν πάρα πολύ καλή. Στο ημίχρονο συζητήσαμε με τους παίκτες μας, είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια άμυνα αλλά να παίξουμε πιο γρήγορα στην επίθεση».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ...