Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Αυτό που μετράει είναι οι νίκες και όχι ποιοι παίζουν» (vid)

Με αρκετά προβλήματα θα υποδεχθεί αύριο (16/11, 21.15) ο Ολυμπιακός τον Ερυθρό Αστέρα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλιγκας.

«Έτσι όπως είναι τα παιχνίδια για όλες τις ομάδες και κυρίως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θεωρώ πως είναι η Ευρωλίγκα των τραυματισμών», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε χτες παίκτες χτες. Δεν είναι εξαιτίας του Παγκοσμίου Πρωταθληματος, αλλά γενικά είναι τόσο σκληρή η διοργάνωση, είναι τόσες οι συνεχόμενες απαιτητικές οι βραδιές, που βλέπετε οι παίκτες πέφτουν κάτω ο ένας μετά τον άλλον. Εμείς το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ. Ο Σίκμα επέστρεψε χθες και βοήθησε με έντεκα ποιοτικά λεπτά, παρότι δεν ήταν στο πρόγραμμα, γιατί είχε κάνει μόνο μια ομαδική προπόνηση. Όμως, κανείς που ξέρει μπάσκετ δεν αμφισβητεί πως έχει ποιότητα. Το θέμα είναι να έρθει σε καλή κατάσταση, να βοηθήσει την ομάδα, να βρει ρυθμό και αυτό σε καμία περίπτωση δεν γίνεται μέσα σε μια και δύο μέρες. Θέλει χρόνο. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Θα φανεί σήμερα από τη μαγνητική το μέγεθος του τραυματισμού του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να βγούμε και να παλέψουμε, προετοιμάζοντας το παιχνίδι όσο γίνεται καλύτερα».

Για την σερβική ομάδα, είπε: «Το ίδιο ισχύει και για τον Ερυθρό Αστέρα. Διάβασα πως έχει προβλήματα τραυματισμών από χτες. Ο Νεϊπιέρ έσπασε τη μύτη του, ο ΝτοςΣάντος δεν ξέρουμε αν θα παίξει. Σε κάθε περιπτωση αν στεκόμαστε σε αυτό χάνουμε την ουσία του πράγματος και η ουσία είναι το ματς. Ο αγώνας είναι ούτως ή άλλως δύσκολος, φάνηκε και από το πως έπαιξε χθες ο Ερυθρός Αστέρας. Έχει αλλάξει προπονητή. Έχει πάει ο Γιάννης (Σφαιρόπουλος) και έχει μεταφέρει λίγο τον τρόπο που θέλει να παίζουν... Με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα. Σίγουρα έχουν καλή ψυχολογία. Αυτή τη στιγμή αυτό που μετράει είναι οι νίκες, ανεξάρτητα από το ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει».

Ερωτηθείς για τους υπόλοιπους τραυματίες, πλην του Γκος, τόνισε: «Ο ΜακΚίσικ κάνει κανονικά ατομικές προπονήσεις, την Δευτέρα θα μπει στις ομάδικές. Ο Μιλουτίνοφ υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα να επιστρέψει την Τρίτη, αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρος, θα το εξετάσουμε. Άρα λοιπόν είναι και οι δύο έξω για αύριο και πιθανότατα για την Κυριακή με το Μαρούσι».

Τέλος, παραδέχθηκε πως… «Δεν κάναμε στην αρχή της χρονιάς αγιασμό και πρέπει να γίνει τώρα εσπευσμένα!».

Νοκ άουτ ο Γκος

Ο Αμερικανός γκαρντ, Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος, υποβλήθηκε σήμερα (15/11) σε μαγνητική, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στην μυοτενόντια συμβολή της μακράς κεφαλής του δικέφαλου μηριαίου στο δεξί πόδι.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ