Skip to main content

Σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν!

Με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 84-82 -στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας- σε μια αναμέτρηση που στερήθηκε των υπηρεσιών των Κώστα Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ (τραυματίες) και Αντώνη Κόνιαρη (άρρωστος).

Με όπλο του την περιφερειακή του ευστοχία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7π. (16-9, στο 6’), όμως, η Μπάγερν τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη, αλλά και τα αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων» και με ένα σερί 9-0 προσπέρασε με 18-16 στο 8’).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν την μπάλα, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και ανέκτησαν το προβάδισμα (25-24) στο 12’. Προσωρινά, όμως. Οι Γερμανοί άνοιξαν και πάλι... πυρ από τα 6.75μ., βρέθηκαν στο +7 (30-37) και διατήρησαν σταθερά τις αποστάσεις μέχρι το 18’ (37-44).

Ο Ολυμπιακός, όμως, έβγαλε για μία ακόμη φορά αντίδραση... Με τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει εξαιρετικά και τους Σάσα Βεζένκοφ και Οκτάβιους Έλις επιθετικές αιχμές ισοφάρισε σε 44-44. Τελικά η Μπάγερν ήταν εκείνη που έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο με θετικό πρόσημο δια χειρός Φλακαντόρι.

Παρά τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός κατάφερε με καλή άμυνα και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα να πάρει μια διαφορά 5π. (64-59 στο 29’). Βασιζόμενοι στους Σλούκα, Βεζένκοφ και Έλις οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +9 (77-68) στο 35’, όμως, οι Γερμανοί χάρη στο Σίλει μείωσαν στο καλάθι 30’’ για το τέλος (84-82). Τελικά το σκορ δεν άλλαξε, καθώς η άμυνα ήταν τελικά εκείνη που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας!

Δεκάλεπτα: 19-22, 44-46, 64-61, 84-82.

Screenshot 2021 01 08 Olympiacos Piraeus vs FC Bayern Munich Game

"Σημαντική νίκη"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: "Ήταν πολυ σημαντική νίκη για εμάς κόντρα σε ένα τόσο δύσκολο αντίπαλο όπως είναι η Μπάγερν. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου και θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Δεν είχαμε στην διάθεσή μας δύο πολύ σημαντικούς παίκτες για εμάς τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που χειρίστηκαν το παιχνίδι. Σταμάτησαν τη δημιουργία της Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ο Σίλεϊ έβαλε κάποια εκπληκτικά και πολύ δύσκολα σουτ. Είχε 7/8 τρίποντα και συνήθως όταν ο αντίπαλός σου βάζει τέτοιου είδους σουτ συνήθως χάνεις το ματς. Καταφέραμε, όμως, να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Επίσης, συγχαρητήρια στην Μπάγερν, έχει πολύ καλή ομάδα φέτος".

Ερωτηθείς αν είναι η πιο σημαντική νίκη της ομάδας του λόγω των σημαντικών απουσιών που είχε, απάντησε: "Σε ένα θεωρητικό επίπεδο ναι, αλλά δεν θέλω να ξεχνάμε πως και η Μπάγερν έπαιζε χωρίς του Ντζέντοβιτς και Λούτσιτς. Η Ευρωλίγκα είναι αυτό το πράγμα... Είναι μια λίγκα που εξελίσσεται πολλούς μήνες, αλλά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η τύχη χωρίς εισαγωγικά. Δηλαδή σε κρίσιμα σημεία της χρονιάς πόσους έχεις μέσα, πόσους δεν έχεις. Η Μπάγερν δεν είχε προβλήματα με τον Covid, σε αντίθεση με εμάς που περάσαμε μια αγωνιστική κρίση εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Οι απουσίες ήταν σημαντικές, αλλά δεν πρέπει να μένεις σε αυτό, αλλά στους παρόντες. Το ότι κερδίσαμε είναι σημαντικό. Και δεν έχει σε τελική ανάλυση με πόσο κερδίζεις, αναφέρομαι στην διαφορά. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και οι παίκτες που δεν έχουν εμπειρία να καταλαβαίνουν πως πρέπει να παίζουμε".

Για το αν οδηγήθηκε σε ψηλό σχήμα λόγω της εξέλιξης του αγώνα, απάντησε: "Πάντα σε πάει το παιχνίδι, όμως, είχαμε δοκιμάσει και στην προπόνηση ψηλά σχήματα. Παίξαμε με τρία τον Βεζένκοφ γιατί θέλαμε να πάμε σε αλλαγές. Πηγαίνοντας στις αλλαγές είχαμε ριμπάουντ και γενικά πήγε καλά αυτό το σχήμα με τους Λιβιό, Έλις και Σάσα. Ήταν αποτελεσματικό".

Τέλος, ερωτηθείς που θα έβαζε καλό βαθμό στους παίκτες του και που κακό, απάντησε: "Θεωρώ πως ήμασταν πολύ τυχεροί που στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μόνο ένα καλάθι πίσω. Πήγαμε πολύ on ball να παίξουμε, κάναμε πολύ over dribbling, η εκτέλεσή μας ήταν συχνά χωρίς πάσα ή με μία πάσα, σπάνια με δύο πάσες. Είχαμε άγχος να κερδίσουμε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Το καλό μας διάστημα που σκοράραμε πολύ και πήραμε μια διαφορά ήταν όταν πασάραμε την μπάλα και βρήκαμε τους ανοικτούς παίκτες. Έχουμε καλούς σουτερ, αλλά πρέπει να δημιουργούμε και καλές προϋποθέσεις. Κακά τα ψέματα δεν έχουμε το ταλέντο των top ομάδων της Ευρωλίγκας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως κάνουμε επίθεση και πως άμυνα".

Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ηταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, physical και ωραίο να το παρακολουθείς. Μοιράσαμε 23 ασίστ, σκοράραμε τον ίδιο αριθμό τριπόντων, πήραμε 12 επιθετικά ριμπάουντ και χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ πως χωρίς πέντε παίκτες κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Λυπάμαι για τους παίκτες μου γιατί έπαιξαν πραγματικά σκληρά και ποτέ δεν εγκατέλειψαν τη μάχη. Επίσης, όταν ο Ολυμπιακός έβαλε κάποια μεγάλα τρίποντα, εμείς παίξαμε ομαδικά. Το μόνο που δεν έγινε σωστά ήταν το τελικό σκορ στο ταμπλό. Όλα τα υπόλοιπα ήταν σωστά. Ήρθαμε εδώ χωρίς πέντε παίκτες και παίξαμε σα να μην είχαμε καμία απουσία. Όμως, ότι έγινε έγινε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν κόντρα σε μια τόσο έμπειρη ομάδα. Προχωράμε στο επόμενο ματς...".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του πρώην "ερυθρόλευκου", Γουέιντ Μπόλνγουιν, τόνισε: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρη ομάδα και ξέρει πως να αντιμετωπίζει τέτοιους παίκτες. Για τον Μπόλντγουϊν ουσιαστικά αυτός είναι ο όγδοος μήνας του στην Ευρώπη, καθώς η περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω Covid. Ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα και απόψε δεν ήταν καλός. Παρόλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε τη νίκη στο τελευταίο σουτ. Αυτό λέει πολλά".