Skip to main content

Monday Night Against Covid-19: Ολυμπιακός - Mega Basket 78-75

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Mega Basket Soccerbet με 78-75, στο 2ο φιλικό του προγράμματος Monday Night Against Covid-19.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένει ο Κώστας Παπανικολάου.

Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 11-2 στο 5΄. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πίεσαν στην άμυνα, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και μείωσαν σε 15-16. Ωστόσο, οι Σέρβοι με πρωταγωνιστές τους Σιμόνοβιτς και Πετρούσεφ ανέκτησαν την πρωτοπορία και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +8 (37-45).

Η σερβική ομάδα διατήρησε σταθερά το προβάδισμα και στην 3η περίοδο (45-55 στο 24’ και 58-63 στο 30’), όμως, με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Σάσα Βεζένκοφ οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν τα πάνω κάτω (69-66 στο 32’) και έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 15-16, 37-45, 58-63, 78-75.

osfp mega stats

 

"Να γίνουμε πιο σκληροί"

O προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: "Αυτά τα παιχνίδια της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικά λόγω του φιλανθρωπικού τους σκοπού. Είναι επίσης σημαντικά και για εμάς, δεδομένου ότι δεν αγωνιζόμαστε στην τοπική λίγκα και επιπλέον επειδή έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε και να δούμε από κοντά πολλούς ταλαντούχους παίκτες όπως είναι οι Σιμόνοβιτς και Πετρούσεφ. Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία και καλή χρονιά. Είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά τώρα που μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο θα φανεί ποιοι είναι οι σκληροί. Πρέπει να γίνουμε σκληροί. Πιο σωστά είμαστε σκληροί, αλλά πρέπει να γίνουμε ακόμη περισσότερο σωματικά και πνευματικά, γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό".

Ερωτηθείς αν ο μήνας που ακολουθεί θα είναι καθοριστικός, απάντησε: "Δεν είναι έτσι... Για εμάς το μόνο σημαντικό είναι το ματς της Παρασκευής με την Μπάγερν. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Σημασία έχει η προσέγγιση κάθε αγώνα. Όλοι θα πρέπει να είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμοι. Γενικά είμαστε σε καλή κατεύθυνση. Είμαι θετικός πως θα πάμε καλά, αλλά θα πρέπει κάθε φορά να το δείχνουμε στο γήπεδο. Κάνουμε καλές προπονήσεις, αλλά το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι πολύ δύσκολο. Οποιοδήποτε λάθος ή οποιαδήποτε χαλαρή προσέγγιση το πληρώνεις αμέσως. Οποίος παίκτης είναι χαλαρός στο μπάσκετ φαίνεται αμέσως μέσα στο παρκέ. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο... Οποίος δεν είναι έτοιμος να παίξει κάνει ζημιά στην ομάδα του για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι".

Ο MVP της αναμέτρησης, Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: "Σε αυτό το παιχνίδι το πιο σημαντικό είναι η βοήθεια που δίνεται στην μάχη κατά του κορονοϊού. Αντιμετωπίζουμε έναν αόρατο εχθρό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η bwin και η ΚΑΕ Ολυμπιακός βοηθούν με αυτό τον τρόπο".

Για την απόδοσή του, σχολίασε: "Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου όπως κάνω σε κάθε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως δεν παίξαμε καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε πολλούς πόντους και όταν βελτιωθήκαμε λίγο κερδίσαμε. Θα πρέπει, όμως, να μας προβληματίσει η εικόνα μας και να δούμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη γιατί έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα τον Γενάρη. Είναι μήνας που κρίνει πολλά. Έχουμε επτά πολύ δύσκολα παιχνίδια και όσο κλισέ και αν ακούγεται θα πρέπει να τα δούμε ένα ένα... Κανείς δεν περίμενε πως η Μπάγερν θα ήταν τόσο ψηλά. Παίζει, όμως, πολύ ποιοτικά, έχει καλούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Σήμερα δεν δείξαμε αυτό που θα ήθελε ο προπονητής μας, αλλά και αυτό που εμείς θα θέλαμε να δείξουμε...".

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ Νίκος Λεπενιώτης, μαζί με την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

 

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μαζί με την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Greece κα...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ Νίκος Λεπενιώτης, προσέφερε στην πρόεδρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κα...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ Νίκος Λεπενιώτης και ο κ Γεώργιος Σάμιος, επικεφαλής των Factory Outlet,...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ Νίκος Λεπενιώτης μαζί με την, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ Νίκος Λεπενιώτης, βράβευσε την Ευσταθία Καμπισιούλη, την νοσηλεύτρια της ΜΕΘ...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

 

Ο General Manager της Mega Basket SoccerBet, Γκόραν Τσακιτς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη πρόσκληση και τη φιλοξενία...

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021