Skip to main content

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για διπλό στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν με 82-85 (στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας), παρότι ήλεγχε την αναμέτρηση μέχρι και τα μέσα της 4ης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα σερί 4-0, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη... Οι Γερμανοί πίεσαν στην άμυνα, οδήγησαν τους "ερυθρολεύκους" σε αλλεπάλληλα λάθη (συνολικά 10 στο πρώτο μέρος), εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά τους κενά μας και με οδηγούς τους Μονρό και Λο έφεραν (με ένα επί μέρους σκορ 17-2!) τα πάνω κάτω (17-6, στο 6'). Η είσοδος του Ριντ στο παρκέ περιόρισε αισθητά την δραστηριότητα της Μπάγερν στην ρακέτα, ενώ την ίδια ώρα στην επίθεση οι Μπόλντγουιν και Ρότσεστι βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ισορροπήσει την κατάσταση (μείωσε σε 33-31). Οι γηπεδούχοι παρέμειναν σταθερά σε θέση οδηγού μέχρι και το 17' (39-35), ωστόσο, η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ επέφερε αντιστροφή των ρόλων. Με ένα τρίποντο και 2/2 ελεύθερες βολές του αρχηγού, η ομάδα μας προσπέρασε με 39-40 (στο 38') και διατήρησε το σταθερό πρόσημο (43-44) μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου βασιζόμενη στις εμπνεύσεις του Γιώργου Πρίντεζη.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά... Πήραν άριστα στα αμυντικά τους καθήκοντα και με τους Γουέιντ Μπόλντγουιν και Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση, "έχτισαν" μια διαφορά 11π. (50-61 στο 27'). Οι Γερμανοί αντέδρασαν και μείωσαν στους 7π. (54-61 στο 29'), όμως, Πρίντεζης και Ρούμπιτ ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς (στους 12π., 55-67). Κάπου εκεί, όμως, γύρισε ο διακόπτης... Με σκληρή άμυνα η Μπάγερν προκάλεσε την επιθετική κατάρρευση του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που εκείνη με οδηγό τον Λο και με ένα επί μέρους σκορ 22-5, κατάφερε να προσπεράσει με 5π. (77-72 στο 38'). Με γκολ φάουλ ο Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι (77-74), όμως, το τρίποντο το Λο που διαμόρφωσε το 80-75 ήταν "μαχαιριά" για την ομάδα μας, που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το επιθετικό της πρόβλημα. Το τελικό 85-82 έγραψε με τρίποντο στην εκπνοή ο Μπόλντγουιν όταν όλα είχαν πλέον κριθεί.

* Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.Γιώργος Αγγελόπουλος, παρακολούθησε την αναμέτρηση από την εξέδρα του AUDI DOME.

Δεκάλεπτα: 23-17, 43-44, 55-63, 85-82.

Μπαγερν Μ. (Ράντονιτς): Κινγκ, Κόπονεν, Μονρό 15, Λούτσιτς 13(1), Λο 19 (4), Ζίπσερ 13, Νέλσον, Φλακαντόρι 2, Μπαρτέλ 18(1), Λεσόρ 5, Ραντόσεβιτς

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 9 (1 τρ., 6 ασίστ), Μπόλντγουιν 19 (2), Πολ 3 (1), Κόνιαρης, Σπανούλης 6 (1), Μιλουτίνοφ 14, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 10 (1 τρ., 4 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ., 1 κόψ.), Ρούμπιτ 7 (6 ριμπ.), Ριντ 2

 

"Είναι κρίμα..."

Ο προπονητής της ομάδας μας, Κεστούτις Κεμζούρα, δήλωσε: "Ήταν ένα κλειστό σκληρό παιχνίδι. Είναι κρίμα που χάσαμε. Συγχαρητήρια στην Μπάγερν για τη νίκη της, έπαιξε εξαιρετικά στο 4ο δεκάλεπτο. Πρώτα από όλα μας σταμάτησαν με την άμυνά τους με αποτέλεσμα να μην είμαστε στην επίθεση το ίδιο αποτελεσματικοί. Δεν ήμασταν τόσο οξυδερκείς και επιθετικοί. Επίσης, έβαλαν μεγάλα τρίποντα, έτρεξαν ένα καλό σερί και στο τέλος πήραν τη νίκη. Είναι άσχημο για εμάς. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, όμως, στην συνέχεια βρήκαμε ρυθμό, αρχίσαμε να παλεύουμε, είχαμε ένα καλό 3ο δεκάλεπτο αμυντικά και μια καλή διαφορά. Είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι μέχρι τέλους".

Από την πλευρά του ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, υποστήριξε: "Ήταν μια περίεργη περίοδος για εμένα, όμως, με στήριξαν όλοι. Στην ομάδα μου έδειξαν πως με πιστεύουν, μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία και θέλω να την αξιοποιήσω. Είμαστε καλή ομάδα κι ελπίζω ότι σύντομα θα έρθουν νίκες. Απόψε είχαμε τον έλεγχο στα χέρια μας, όμως, η αντίπαλός μας έβγαλε μεγάλες φάσεις στο τέλος του αγώνα κυρίως με τον Λο και γύρισε το ματς".