Skip to main content

Ήττα στο ΣΕΦ από την Εφές

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Αναντολού Εφές με 67-86 , στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 7-2. Με επιθετικό οδηγό τον εξαιρετικά εύστοχο από τα 6.75μ., Βασίλιε Μίσιτς, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι (12-13), όμως, ο Ολυμπιακός με όπλο του την υπεροχή του στα ριμπάουντ και την επιθετική του πολυφωνία έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (24-21). Στην δεύτερη περίοδο, ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα μας. Κακές επιλογές, αλλεπάλληλα λάθη (συνολικά 11 στο α' μέρος έναντι 4 των Τούρκων) και αμυντικά κενά επέτρεψαν στους Λάρκιν και Ντάνστον να φέρουν τα πάνω κάτω και να "χτίσουν" μια διαφορά για την Εφές 18π. (35-53 στο 20').

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα προσπάθησαν να "επιστρέψουν" στο ματς (45-56 στο 24'), όμως, οι Τούρκοι βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία οι Τούρκοι διατήρησαν σταθερά διψήφια διαφορά (14π., 53-67 στο 29'). Με καλή άμυνα και πρωταγωνιστή τον Μπράντον Πολ ο Ολυμπιακός μείωσε με ένα σερί 8-0 στους 6π. (61-67 στο 31'), όμως, ο Μίτσιτς "έπιασε" και πάλι δουλειά από την περιφέρεια και αύξησε τις αποστάσεις στους 13π. (63-76 στο 35'). Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να "μαζέψουν" και πάλι τη διαφορά, όμως, ήταν πολύ άστοχοι και υπέστησαν μια ακόμη ήττα μέσα στο ΣΕΦ.

* Εκτός 12άδας ήταν ο τραυματίας, Κώστας Παπανικολάου και ο Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Δεκάλεπτα: 24-21, 35-53, 58-67, 67-86.

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Πάντερ 8 (1), Ρότσεστι 4 (1), Πολ 15 (4τρ., 4 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.), Κόνιαρης 5 (1τρ., 4 ασ.), Σπανούλης 4, Τσέρι 2, Μιλουτίνοφ 10 (13 ριμπ.), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 14 (1), Ρούμπιτ 2, Ριντ 3

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 24 (3), Μπομπουά 10 (1), Σίνγκλετον 7 (2), Μπαλμπάι, Πλάις, Μίτσιτς 27 (5), Άντερσον 3, Πίτερς 3 (1), Ντάνστον 10, Σίμον 2

 

"Να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεμζούρα Κεμζούρα, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Εφές, έπαιξε καλό μπάσκετ. Μας έπαιξαν πραγματικά σκληρά και δεν μας επέτρεψαν να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα την μπάλα και να έχουμε εύκολες πάσες. Δεν μας επέτρεψαν να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Το πρόβλημα ήταν στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, κυρίως το δεύτερο. Στο πρώτο εικοσάλεπτο κάναμε 11 λάθη και αν δεν κάνω λάθος σκόραραν με λέι απ 20 πόντους. Δεν παλέψαμε αρκετά, δεν αξιοποιήσαμε σωστά τα φάουλ, δεν 'κινήσαμε' τα πόδια μας, δεν κάναμε αυτά που είχαμε πει να κάνουμε πριν τον αγώνα. Το θετικό είναι ότι στο δεύτερο μέρος βγήκαμε και παλέψαμε. Παλέψαμε όπως είχαμε πει, μειώσαμε στους 6 πόντους, αλλά από ένα μικρό λάθος στην άμυνα τους επέτρεψε να πετύχουν τρίποντο και να ξεφύγουν και πάλι. Η Εφές έχει ταλέντο. Έχει δύο πολύ καλούς παίκτες, τους Μίσιστς και Λάρκιν, οι οποίοι όχι μόνο σκοράρουν τους περισσότερους πόντους, αλλά δημιουργούν κιόλας. Δεν βρήκαμε τον τρόπο να τους σταματήσουμε. Το θετικό ήταν ότι κερδίσαμε σε δύο δεκάλεπτα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να κερδίσουμε την Αναντολού Εφές".

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού και που το τοποθετεί χρονικά, απάντησε: "Οι νέοι παίκτες εξακολουθούν να χρειάζονται χρόνο, πρώτα από όλα σωματικά, αλλά και για να ενσωματωθούν απόλυτα. Για παράδειγμα απόψε τα ματς απ δεν ήταν εύκολα. Ο Ρότσεστι είναι καλός επιθετικά και το ξέραμε, όμως, αμυντικά δεν θα ήταν εύκολο για εκείνον. Από την άλλη πλευρά, η ίδια ομάδα, οι ίδιοι παίκτες, ο ίδιος προπονητής έπαιξαν το πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο. Και η ίδια ομάδα, τα ίδια ονόματα ήταν που έπαιξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, που χάσαμε. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι το πρόβλημα ποιοι παίζουμε, αλλά πως παίζουμε. Όλοι θέλουμε να πάρουμε άμεσα το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μαγικά. Θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια. Πιστέψτε με όλο αυτό δημιουργεί πίεση σε όλους μας, όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας ψηλά. Απόψε είδαμε κάποια θετικά στοιχεία που δεν είχαμε με την Μακάμπι, περισσότερη σκληράδα και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε και να αποκτήσουμε σταθερότητα. Να διευρύνουμε τα καλά μας διαστήματα και να συρρικνώσουμε τα άσχημα.

Όταν του ειπώθηκε πως τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε κάνει τρεις σερί εντός έδρας ήττες πιθανότατα οι Πρόεδροι δεν είχαν καν αναλάβει ακόμη τα ηνία της ομάδας και στην συνέχεια του ζητήθηκε να θέσει τον στόχο των "ερυθρολεύκων" για τη φετινή σεζόν, είπε: "Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος. Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση. Μου είπατε για τις τρεις ήττες πριν 11 χρόνια ή και παραπάνω... Δεν μπορώ να συγκρίνω τις εποχές. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν μιλήσαμε με τη διοίκηση θέσαμε ως στόχο τα πλέι οφ. Κανείς δεν υποσχέθηκε κάτι, ούτε είπε κανείς πως θα είναι εύκολο. Οι ήττες μας το κάνουν πιο δύσκολο, το καταλαβαίνουμε".

Ο τεχνικός της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, τόνισε: "Πιστεύω πως με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο κάναμε ένα εξαιρετικό ματς, ειδικά μετά την συμβολή των παικτών μας από τον πάγκο. Με Ντάνστον και Σίνγκλετον παίξαμε καλή άμυνα, περιορίσαμε τον Σπανούλη και δεν του αφήσαμε να παίξει το αγαπημένο του πικ εν ρολ. Δυσκολέψαμε την δουλειά των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη στο λόου ποστ, ενώ οι τρεις γκαρντ μας έκαναν καλή δουλειά στην επίθεση. Είχαμε καλές επιλογές και υψηλά ποσοστά. Ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε ουσιαστικά ποτέ στο ματς μετά την πρώτη περίοδο, ίσως μόνο λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήταν μια σημαντική νίκη για μας». Την περασμένη εβδομάδα όλη η ομάδα δεν έπαιξε καλά, όχι μόνο ο Μίσιτς. Ίσως εκείνος να ήταν ο χειρότερος. Σήμερα όμως όλοι, με πρώτο τον Μίσιτς, ήταν συγκεντρωμένοι απόλυτα. Είχε τέλεια στατιστική, ο Λάρκιν έκανε επίσης μεγάλο ματς. Στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο να είσαι στο 100% συγκέντρωσης σε κάθε αγώνα, αλλά αυτό απαιτείται. Την περασμένη εβδομάδα δεν μου άρεσε η νοοτροπία της ομάδας μου, αλλά τώρα ήμασταν εξαιρετικοί. Έτσι είναι το μπάσκετ".

 

/p>