Skip to main content

Έκανε περίπατο κόντρα στον Προμηθέα

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε -στην 26η και τελευταία αγωνιστικής της Basket League- του Προμηθέα με 86-59.

Ο Προμηθέας ήταν ανταγωνιστικός στα πέντε πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (13-11). Στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν στην άμυνα, ήλεγξαν τα ριμπάουντ, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και αύξησαν τις αποστάσεις στους 14π. (31-17 στο 12'). Και δεν σταμάτησαν εκεί... Με την ίδια "συνταγή" και με επιθετική πολυφωνία ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 20π. (50-30), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην επανάληψη... Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ συνέχισαν να παίζουν όμορφο μπάσκετ, πρόσφεραν θεαματικές φάσεις στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ και έφτασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της στο 35' (+29, 81-52).

Δεκάλεπτα: 24-15, 50-30, 72-48, 86-59

Ολυμπιακό (Μπλατ): Πρίντεζης 6 , Βεζένκοβ 9 (1), Μιλουτίνοφ 10 (9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάντζατρης, 10 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Αγραβάνης 3, Μπόγρης 2, Γουίλιαμς-Γκος 7 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), ΛεΝτέι 13 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Ζευγαράς, Κολοβέρος, Τσέρι 17 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).

Προμηθέας (Γιατράς): Κασελάκης 7 (1), Γκίκας 5 (1), Λίποβι 4, Έλις 10, Μπράουν 4, Κατσίβελης 2, Μέιερ 7 (1), Γερομιχαλός 2, Χολ 6, Σανδραμάνης 2, Παρκς 10 (6 ριμπάουντ).

 "Είμαι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό"

Για τη νίκη επί του Προμηθέα, ο Ντέιβιντ Μπλατ, σχολίασε: Όπως κάνουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες, η ομάδα βγήκε και έπαιξε σκληρά και σωστά. Έβαλε όλες τις καταστάσεις πίσω της. Προπονούμαστε κάθε μέρα και παίζουμε σε κάθε αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο με επαγγελματισμό. Ο Προμηθέας είναι μια ποιοτική ομάδα, που είχε μια σπουδαία σεζόν και του δίνω τα συγχαρητήριά μου. Θεωρώ πως με τον τρόπο που παίξαμε εμείς, δείξαμε την πραγματική μας ποιότητα».

Ερωτηθείς για την παρουσία του κόσμου και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε, ο κόουτς του Ολυμπιακού, απάντησε: «Θεωρώ πως ήταν εκπληκτικός. Οι φίλαθλοι ‘ζέσταναν’ τις καρδιές μας με την υποστήριξή τους και την αγάπη τους για την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πραγματικά».

Για το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζει την ομάδα υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και αν ασπάζεται την τοποθέτηση του Ρικ Πιτίνο, πως αυτά που έχει ζήσει μέσα σε τρεις μήνες στην Ελλάδα δεν τα έχει ζήσει σε όλη του την καριέρα, είπε: «Ειλικρινά οι τελευταίες εβδομάδες ήταν οι καλύτερές μας στην σεζόν! Οι παίκτες ήταν σπουδαίοι. Δουλεύουν κάθε μέρα με σκοπό, επαγγελματισμό και με την επιθυμία να είναι οι καλύτεροι που μπορούν. Τους συγχαίρω για αυτό. Γιατί το εύκολο θα ήταν να κάνουν το αντίθετο. Και ο λόγος που εξακολουθώ να βρίσκομαι εδώ, παρά τα όσα έγιναν, είναι γιατί εγώ τους έφερα σε αυτή την ομάδα, ή εγώ τους κράτησα και τους το οφείλω. Και εκείνοι μου το έχουν ‘ξεπληρώσει’ και με το παραπάνω. Σχετικά με το δεύτερο μέρος της ερώτησης, δεν έχω να πω κάτι για αυτό. Είμαι μέρος αυτού του κόσμου και ξέρω πως τα πράγματα δεν είναι ποτέ ξεκάθαρα και εύκολα. Είναι αλήθεια πως και για εμένα αυτό ήταν μοναδικό, αλλά όλοι πρέπει να αποφασίσουμε πως θα το χειριστούμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Η απόφασή μου είναι να στηρίξω την ομάδα μου σε αυτό που έχει οραματιστεί και την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει. Το αν συμφωνώ πάντα ή όχι δεν είναι σημαντικό. Είμαι αφοσιωμένος και στηρίζω την ομάδα μου. Και πέρα από όλα αυτά, στηρίζω και είμαι αφοσιωμένος μέχρι τέλους στους παίκτες μου και στους φιλάθλους που υποστηρίζουν αυτή την ομάδα τόσα χρόνια».

Όταν του ζητήθηκε να «αποκαλύψει» πως κρατά τόσο συγκεντρωμένους τους παίκτες του, παρά τα όσα διαδραματίζονται, τόνισε: «Απλά τους ζητώ να είναι επαγγελματίες και να σέβονται την ομάδα που παίζουν και τους ανθρώπους που έρχονται να τους δουν. Και το μεγάλο παράδειγμα είναι το σημερινό. Οι φίλαθλοί ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα και τους παίκτες. Χρωστάμε σε εκείνους και στον οργανισμό να είμαστε πάντα οι καλύτεροι που μπορούμε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Είμαστε υπάλληλοι και αυτό πρέπει να κάνουμε. Θα σου πω κάτι γιατί είσαι νέος. Στη ζωή τίποτα δεν είναι εύκολο ή δεν έρχεται όπως εσύ θα ήθελες να έρθει. Αλλά αν δεσμευτείς σε κάτι θα πρέπει να ζήσεις με αυτό, να παλέψεις και να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες».
Βάσει της παρούσας κατάστασης, αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι κάτι που δεν περίμενε ο κόουτς, όπως παραδέχθηκε κατόπιν σχετικής ερώτησης. «Προφανώς δεν περίμενα κάτι τέτοιο, όπως δεν περίμενα και πολλά άλλα πράγματα! Ειλικρινά μέχρι το παιχνίδι δεν γνώριζα για αυτή την κατάσταση. Γιατί σε μέρα αγώνα, πλην των συνεργατών μου, δεν μιλάω με κανέναν. Είμαι 100% στο παιχνίδι. Οπότε μέχρι κάποιος να μου πει τι έγινε, δεν το γνώριζα. Αλλά και να το γνώριζα, θα σκεφτόμουν πως θα ήταν κάτι που θα άλλαζε μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά! Αυτό θα κάνω και αύριο… Θα προετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Ελπίζω και εύχομαι να γνωρίζω τον αντίπαλο πριν το παιχνίδι! Αν θέλετε ελάτε να τσεκάρετε αύριο πως θα βρίσκομαι στο γραφείο μου. Δεν έχω πρόβλημα. Θα έρθω στην δουλειά».

Ερωτηθείς αν είναι απόλυτα ενήμερος για το ότι οι κινήσεις της διοίκησης δεν είναι σπασμωδικές, αλλά αποτέλεσμα αδικιών εδώ και πολλών ετών, απάντησε «Σίγουρα γνώριζα πράγματα που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Τα είχα ακούσει. Οι αποφάσεις και η κατεύθυνση που ακολουθεί η διοίκηση μου είναι απόλυτα ξεκάθαρα, όπως και οι λόγοι που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις. Πήρα μια απόφαση, που άσχετα αν με το αν συμφωνώ απόλυτα ή όχι, στηρίζω την ομάδα μου και το έχω πει αυτό στο παρελθόν πολλές φορές. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Για το αν θα συνέστηνε σε κάποιο φίλο του να έρθει και να δουλέψει στην Ελλάδα, σχολίασε: «Σίγουρα θα το έλεγα να έρθει. Η Ελλάδα είναι εκπληκτικό μέρος. Έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες, οπότε ξέρω. Απλά θα του έλεγα να είναι προετοιμασμένος. Αλλά είναι υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το αν νιώθει άτυχος που τα δεδομένα στα οποία είχε συμφωνήσει αλλάζαν συνεχώς μέσα στην διάρκεια της σεζόν, είπε: «Ίσως κάποιος να με δοκιμάζει», είπε γελώντας και συνέχισε: «Ίσως να ήμουν πολύ τυχερός τα τελευταία 20 χρόνια και τελευταίως δοκιμάζομαι. Αλλά ειλικρινά δεν έχω κανέναν λόγο να παραπονεθώ. Είχα την τύχη να δουλέψω με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, κάτω από τις καλύτερες καταστάσεις στον κόσμο, κοουτσάρισα στους τελικούς του ΝΒΑ, έχω κερδίσει τίτλους στην Ευρώπη και δουλεύω σε ένα από τα πιο ιστορικά κλαμπ της Ευρώπης. Οπότε θεωρώ πως κάτι πρέπει να δώσεις, για να πάρεις. Κανένα παράπονο. Η κατάστασή μου είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τους περισσότερους. Είμαι ευγνώμον για αυτό».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, δήλωσε: «Δεν έχω να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας. Χάσαμε τα ριμπάουντ, είχε περισσότερες ασίστ ο Ολυμπιακός και ήταν καλύτερος στο transition. Εμείς χάσαμε και πολλά εύκολα καλάθια. Παρόλα αυτά η ομάδα θεωρώ πως έκανε μια επιτυχημένη σεζόν. Είμαστε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου και θα μπούμε στα πλέι οφ με στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Όταν του ζητήθηκε το σχόλιό του για τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό μπάσκετ, είπε: «Για όλους όσοι είναι μέσα στο μπάσκετ όλα αυτά είναι λυπηρά… Είναι χαμένοι οι πάντες. Οι δημοσιογράφοι, οι προπονητές, οι παίκτες, οι παράγοντες. Σίγουρα πρέπει να βρεθεί λύση. Το να μην ξέρεις ένα τέταρτο πριν το τζάμπολ αν θα γίνει το παιχνίδι ή όχι δεν είναι καλό. Έτσι διώχνεις τον κόσμο από το γήπεδο. Εμείς θέλουμε να τον φέρουμε στο γήπεδο. Υπάρχουν αρμόδιοι που θα βρουν τη λύση, γιατί το μπάσκετ είναι το Εθνικό σπορ της Ελλάδος. Είναι κρίμα να διασυρόμαστε στο εξωτερικό με αυτά τα πράγματα. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση. Για το καλό του μπάσκετ θα κάτσουν κάτω αυτοί που πρέπει, και δεν εννοώ μόνο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά όλες τις ομάδες. Είναι χαμένοι όλοι και αυτό πρέπει να το καταλάβουν».