Skip to main content

Πέρασε κι από τη Δράμα

Το ζητούμενο στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί και ο αντίπαλος παίζει χωρίς άγχος είναι η σοβαρότητα και στη Δράμα οι ¨ερυθρόλευκοι¨ την έδειξαν στο βαθμό που χρειαζόταν για να φτάσουν εύκολα στη νίκη με 73-55.

Το ζητούμενο στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί και ο αντίπαλος παίζει χωρίς άγχος είναι η σοβαρότητα και στη Δράμα οι ¨ερυθρόλευκοι¨ την έδειξαν στο βαθμό που χρειαζόταν για να φτάσουν εύκολα στη νίκη με 73-55.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν με συγκέντρωση στην άμυνα και αμέσως έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα ανεβάζοντας τη διαφορά στους εννιά στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Παρά το ροτέσιον και τις συνεχείς εναλλαγές σε παίκτες και σχήματα, η διάθεση των παικτών του Ολυμπιακού παρέμεινε ίδια και η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες πάτησαν... φρένο αλλά δεν έχασαν τον έλεγχο ως το τέλος, ανεβάζοντας μάλιστα τη διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους.

Δεκάλεπτα: 10-18, 26-43, 37-57, 55-73
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 5 (8 ριμπ.,), Καρύδας, Χαραλαμπίδης 10 (1), Αθηναίου 8 (2), Μισέλ 6, Χούμας, Κιτσούλης 2, Τσέρανιτς 9, Ζάρας 8 (1), Μπάβσιτς 2, Κακαρούδης 5, Μπένας.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 9, Σπανούλης 9 (1τριπ., 4ασ., 2κλ.), Ντόρσεϊ 8 (5ριμπ.), Κέσελ 13 (3), Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος 4 (7 ριμπ.), Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3 (1τριπ., 5 ασ., 4 κλ.), Σλούκας 8 (2).

* Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 11 αφού ο Δημήτρης Κατσίβελης που ταξίδεψε στη Δράμα, είχε ένα μικρό τράβηγμα κι έμεινε εκτός.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Παίξαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλό έλεγχο παιχνιδιού. Στο δεύτερο όμως το χαλάσαμε και γι΄αυτό το σκορ δεν πήγε πιο ψηλά. Στο δεύτερο είχαμε έξι ασίστ και εννιά λάθη. Δεν επιτρέπεται με τέτοιους δημιουργούς. Υπήρξαν πάνω από πέντε φάσεις με εύκολο καλάθι, αλλά θέλαμε να δείξουμε ομαδικότητα. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο να παίξουμε το τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά κάναμε πολλά λάθη.

Σίγουρα είναι μια δυσκολία για τις ομάδες που δουλεύουν με τα νέα παιδιά και θέλουν να φτιάξουν τους παίκτες να μην υπάρχει ανταγωνισμός και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Με το νέο πρόγραμμα της Ευρωλίγκα και τα περισσότερα παιχνίδια, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα παίξαμε αρκετά καλό μπάσκετ και ελέγξαμε το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα και στη ζώνη που δεν μπήκαν τα σουτ, γυρίσαμε σωστά την μπάλα, κάναμε αυτό που έπρεπε και τα σουτ ήταν ελεύθερα. Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μια διαφήμιση για το μπάσκετ και πιστεύω ότι όλοι το χάρηκαν. Είναι θετικό ότι υπάρχει αποκέντρωση για το μπάσκετ και ότι ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον. Το μπάσκετ είναι χαρά και πολιτισμός και είναι σημαντικό να προσελκύουμε νέους φιλάθλους και νέα παιδιά.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΜΑΣ: Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα αλλά μη ξεχνάτε ότι παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι ότι φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο και ότι το διασκεδάσαμε κι εμείς και ο κόσμος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: Για μας ήταν ένα παιχνίδι γιορτή απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλαμε και πίστευα ότι θα ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Είχαμε όμως και το πρόβλημα με τον Χαραλαμπίδη που ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και δεν θέλαμε να τον κουράσουμε. Ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος και φάνηκε από το ξεκίνημα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι ως πυξίδα, να το ξεχάσουμε όμως και να σκεφτούμε το παιχνίδι με την Καβάλα που έρχεται.

Για μας το κίνητρο της οχτάδας είναι τεράστιο και μακάρι να τα καταφέρουμε και για τον κόσμο μας. Τον πρώτο στόχο τον έχουμε πετύχει και τώρα κοιτάμε το επόμενο βήμα.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629513571129, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}