Skip to main content

Νίκη πρωτιάς…

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (78-77) και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μια πρώτη θέση που φέρνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (78-77) και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μια πρώτη θέση που φέρνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος των πλέι οφ.

Στο κατάμεστο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με πάθος και απόλυτη συγκέντρωση. Ο Μάντζαρης ήταν εκπληκτικός στην άμυνα και ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη έδειχναν το δρόμο στην επίθεση.

Η τρομερή άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έδωσε στην ομάδα του Ίβκοβιτς μια μικρή διαφορά που έγινε ακόμα μεγαλύτερη στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η άμυνα ήταν που συνέχισε να δείχνει το δρόμο στους «ερυθρόλευκους» και στην επανάληψη και ανέβασε τη διαφορά στο +19 (61-42) στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» σε εκείνο το σημείο μπλόκαραν και ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενα τρίποντα ροκάνισε σιγά, σιγά τη διαφορά.

Το τέλος ήταν συγκλονιστικό, με τον Κώστα Σλούκα να ευστοχεί σε δυο βολές 24’’ πριν το τέλος κάνοντας το σκορ 78-75 και τον Μάικ Μπατίστ να μειώνει με δίποντο στην εκπνοή, παρότι αρχικά οι φιλοξενούμενοι νόμιζαν ότι ήταν τρίποντο και ότι είχαν οδηγήσει το ντέρμπι στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη νίκη, δεν κάλυψε όμως τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ και πλέον καλείται μείνει αήττητος ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77
Ανά δεκάλεπτο: 22-15, 21-16, 16-11, 19-35
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Άντιτς 7(2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6(1), Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 13(3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11(3), Σλούκας 7
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7(1), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 11(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5(1), Γιασικεβίτσιους 3(1)

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Κερδίσαμε δίκαια και ειλικρινά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν ήταν απλά ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είχε δείξει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ότι βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Εμείς είχαμε αρκετά προβλήματα. Ο Άντιτς ήταν στο νοσοκομείο πριν τον αγώνα, ενώ και ο Παπαδόπουλος παρότι ήθελε να παίξει δεν ήταν έτοιμος. Ελέγχαμε το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να βάλει περισσότερους από 42 πόντους. Όμως κάναμε το ίδιο που κάναμε και στο τελευταίο δίλεπτο στην Κωνσταντινούπολη και είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό που κυνηγούσε το σκορ να γυρίσει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό έγινε γιατί οι παίκτες είναι άπειροι και θεώρησαν τελειωμένη την υπόθεση νίκη. Δεν έπαιξαν καλή άμυνα, δεν βρήκαμε λύσεις στα ματς απ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε το πάνω χέρι και συνεχίζουμε την δουλειά. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τελειώνει πραγματικά, μόνο όταν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Δεν έχει σημασία τώρα αν είχα πει ή όχι α κάνουμε φάουλ στην τελευταία φάση… Ήξερα ότι θέλαμε νίκη με πέντε πόντους, αλλά στην τελευταία επίθεση επιλέξαμε να παίξουμε χωρίς φάουλ. Μπορούσαμε να κάνουμε φάουλ, αλλά έτσι όπως πήγε επιλέξαμε να μην κάνουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό που είναι σε καλή κατάσταση. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι υπέρ μας. Είχαμε φοβερό πρόβλημα με τα δύο πόιντ γκαρντ, αλλά σήμερα έπαιξαν φοβερά οι Μάντζαρης και Λο. Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε σε συγκεκριμένους παίκτες. Το θέμα είναι η ομαδικότητα.

Τι να πω τώρα εγώ για την διαιτησία; Εγώ μπορώ να βρω 15 φάσεις που θεωρώ ότι αδικηθήκαμε. Προσωπικά δεν είδα αντιαθλητικό φάουλ, θα ξαναδώ όμως το βίντεο και αν είναι θα το παραδεχθώ. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτά που λέει ο κουμπάρος μου. Τι θέλετε δηλαδή να ασχολούμαι με την διαιτησία. Αν είναι να βάλουμε τον Τανατζή σε όλα τα παιχνίδια».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Καταρχήν να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη μεγάλη νίκη. Μπήκαμε δυνατά στην αρχή, φτάσαμε να έχουμε μία διαφορά 19 πόντων, αλλά παραλίγο να πάει το ματς στην παράταση. Πρέπει να δούμε τι φταίει γι' αυτό και να το βελτιώσουμε στη συνέχεια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζουμε μια δυσκολία όταν ο αντίπαλος μας πιέζει σε όλο το γήπεδο.
Εκεί χάσαμε κάποιες βολές και την συγκέντρωση μας και πήγε η διαφορά στον πόντο. Στην μεγαλύτερη διάρκεια ελέγξαμε εύκολα το ματς.

Είναι παρά πολύ σημαντικό το επόμενο παιχνίδι που θα δώσουμε στη Ρόδο με τον Κολοσσό και για να φτάσουμε κοντά στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, θα πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς.

Η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Καταφέραμε και φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο με την προσπάθεια μας και τον έχουμε κάνει να γουστάρει να μας βλέπει να παίζουμε μπασκετ. Αφήσαμε μια πικρή γεύση στους οπαδούς μας, γιατί χάσαμε την διαφορά αλλά θα πρέπει να κοιτάμε την ουσία, ότι καταφέραμε δηλαδή και κερδίσαμε το ντέρμπι»..

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629290454783, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}