Skip to main content

Ξέσπασε στη Ρόδο ο Θρύλος

O Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 73-53 τον «θαλασσί» εκτός έδρας και έκαναν το 13-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν αντίσταση μόνο για 20 λεπτά στη Ρόδο και στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο επικρατώντας με άνεση των αντιπάλων τους.

Η ΑΜΥΝΑ: Σε όλη τη διάρκεια του ματς η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο όταν αι δέχτηκε συνολικά 23 πόντους (12 στο τρίτο και 11 στο τέταρτο).

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βιαστικές αποφάσεις. Πολλές φορές έπαιρναν σουτ χωρίς υπομονή, δεν γυρνούσε η μπάλα με αποτέλεσμα πολλές επιθέσεις να «κολλάνε». Στο δεύτερο μισό, όμως, όλα άλλαξαν, η επίθεση λειτούργησε σωστά και έτσι ήρθε φυσιολογικά αυτό το 73-53.

Ο MVP: Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά. Μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι ο πολυτιμότερος

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 23-43 υπέρ του Θρύλου. Αυτό που «πετάει» ήταν το κακό τετράλεπτο στη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 14-15, 30-30, 42-55, 53-73
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (2), Μανωλόπουλος 3 (1), Ρέλεφορντ 3, Σαλούστρος 4, ΜακΓκί 7, Μπιλλής 4, Ντέιβις 8, Γεωργαλλής 2, Λίντεν 5 (1), Αγγελάκος, Άχονεν 3, Λιούις 3 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 8 (1), Στρόμπερι 16 (2), Μιλουτίνοφ 11, Μάντζαρης 5 (1), Όντομ 3, Τζέιμς, Τσαϊρέλης 2, Μουράτος, Αγραβάνης 10 (1), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Νομίζω ότι το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο που αμυντικά ήμασταν συγκεντρωμένοι και σωστοί. Δεν δώσαμε δεύτερες επιθέσεις στον Ολυμπιακό και τον κρατήσαμε χαμηλά. Επιθετικά, εκτός από τα τρία-τέσσερα πρώτα λεπτά, προσαρμοστήκαμε σε αυτά που μας έδινε ο Ολυμπιακός και έτσι καταφέραμε να τον χτυπήσουμε εκεί που έπρεπε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό κυρίως για δύο λόγους. Αμυντικά στο τρίτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε 25 πόντους, την ώρα που είχαμε δεχθεί 30 σε όλο το πρώτο ημίχρονο κι ότι επιθετικά, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στο στιλ του Ολυμπιακού που είναι η επαφή και το… ξύλο. Είναι δύσκολο για τους συγκεκριμένους παίκτες να προσαρμόζονται σε τέτοιες επαφές και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφήνουμε πίσω μας το ματς γιατί πρέπει να ξεκουραστούμε και να μπούμε στην προετοιμασία για το ματς με το Ρέθυμνο. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε αρκετά καλά, καθώς ο Ολυμπιακός ερχόταν από την ήττα από την Μπάμπεργκ και ξέραμε πως θα έρθει εδώ για να δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Το ημίχρονο έκλεισε ισορροπημένα, αλλά στο δεύτερο αδειάσαμε από ενέργεια και κάναμε πολλά λάθη και σε ματς με τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να τα κάνεις. Από αύριο το ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς στο Ρέθυμνο που θέλουμε να το πάρουμε και θα δώσουμε το 100%».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Χαίρομαι που είμαι για άλλη μία φορά εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω στον κόσμο της Ρόδου που δεν ξεχνάει την προσφορά μου στην ομάδα και να ξέρει ότι τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Όσον αφορά το παιχνίδι ήμασταν καλοί αμυντικά. Ακόμη πιο καλοί στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο δεχθήκαμε μόνο 30 πόντους, αλλά στην επίθεση ήμασταν λίγο βιαστικοί και χωρίς σωστές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο πρώτον κάναμε καλύτερη δουλειά στο ανοικτό γήπεδο και δεύτερον ότι είχαμε υπομονή και γυρίσαμε την μπάλα, βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη. Γι’ αυτό πιστεύω πως το κλειδί ήταν και πάλι η άμυνά μας. Όταν μία επιθετική ομάδα, όπως ο Κολοσσός, σου βάζει μόνο 53 πόντους στην έδρα του, σημαίνει πως η άμυνά μας ήταν το κλειδί γιατί μας έδωσε και ρυθμό στην επίθεση. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του».

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: «Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Το κλειδί ήταν η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου και η συγκέντρωση στην επίθεση».