Skip to main content

Τον πρόδωσαν αστοχία και νευρικότητα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 77-72 από τη Μπάμπεργκ εντός έδρας γνωρίζοντας έτσι την πρώτη του ήττα στο TOP-16 της Ευρωλίγκας έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος βρέθηκαν έως και το -24, μείωσαν στους δύο πόντους δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν ακόμη μια τεράστια ανατροπή γνωρίζοντας έτσι την ήττα από τη γερμανική ομάδα.

Από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι»… κυνηγούσαν στο σκορ και τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή γνωρίζοντας την ήττα με 77-72.

Η ΑΜΥΝΑ: Η άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν καλή σε όλο το ματς. Οι Γερμανοί πετύχαιναν τουλάχιστον 18 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο, βρήκαν ρυθμό από το ξεκίνημα και ποτέ οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν ουσιαστικά να παρουσιάσουν τη σπουδαία άμυνα που συνηθίζουν να παίζουν.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι Πρωταθλητές Ελλάδος έδειχναν νευρικοί με αποτέλεσμα να χάσουν πολλά ελεύθερα σουτ και να μείνουν έτσι στους 10 πόντους σε αυτό το διάστημα. Οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν, πήραν διψήφιο προβάδισμα και έτσι ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να τους… κυνηγάει στο σκορ σε όλο το ματς.

Ο MVP: Σε μια ήττα όπως αυτή κόντρα στη Μπάμπεργκ, δεν μπορεί να υπάρξει παίκτης που να είναι πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Σίγουρα, όμως, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Αυτό που «κρατάει» είναι πως η ήττα αυτή ήρθε νωρίς στο TOP-16 και υπάρχουν έδρες που μπορεί να την καλύψει και στο τέλος να πετύχει τον στόχο του. Επίσης κρατάει την παρουσία του κόσμου στο ματς. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αν και ηττήθηκε, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της στο τέλος της αναμέτρησης. Πετάει την απώλεια βαθμών και την κακή εμφάνιση.


ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 47-59, 72-77
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5 (1), Τζέιμς 2, Χάντερ 2, Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 15 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Χάκετ 10 (2), Αθηναίου 3 (1).
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 7, Ζήσης 4, Τάις 2, Γουοναμέικερ 8 (1), Στρέλνιεκς 15 (4), Μίλερ 23 (4), Χέκμαν 4, Ραντόσεβιτς 14, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Χάρις, Ιμπντίχι.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είδαμε αυτό που όλοι γνωρίζουμε, πόσο δύσκολος είναι αυτός ο όμιλος. Η Μπάμπεργκ παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Το παιχνίδι ξέφυγε από την αρχή και ένα μικρό ξέσπασμα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησε μια διαφορά, που έγινε μεγαλύτερη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Κάναμε μια υπερπροσπάθεια, αλλά δεν είχαμε το χρόνο. Δεν ήταν η εμφάνισή μας όπως έπρεπε, δεν είχαμε την ίδια ενέργεια και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έβαλαν πολλά σουτ, ενώ εμείς χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και πολλά λέι απ. Ο εκνευρισμός που είχαμε είχε αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω στο σκορ και μετά να τρέχουμε να προλάβουμε. Κρατάμε μόνο την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μας αρέσει που χάνουμε, αλλά στο Top 16 πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν κερδίζεις ένα εκτός έδρας ματς δεν είσαι η καλύτερη ομάδα και όταν χάνεις ένα εντός δεν έχει έρθει η καταστροφή. Πρέπει να παίζουμε όπως ξέρουμε στη συνέχεια για να ρεφάρουμε την ήττα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμου που μας χειροκρότησε και στην κακή μας στιγμή. Ευχαριστούμε και για το χειροκρότημα στο τέλος γιατί είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να μας δίνει κουράγιο και στις κακές στιγμές για να πετύχουμε το στόχο μας».

ΝΤΙ ΤΖΕΙ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Μπάμπεργκ. Έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι, μας ξέφυγαν στο σκορ, αντιδράσαμε και επιστρέψαμε στο τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε να ανατρέψουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά. Πάλεψαν πιο δυνατά και έπαιξαν καλύτερα από μας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Ίσως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς μπορεί να το περιμέναμε να είναι εύκολο στο μυαλό μας. Δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε στο παιχνίδι μας. Η Μπάμπεργκ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, πήρε μία μεγάλη διαφορά και στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν υπήρχε χρόνος και ενέργεια για την ανατροπή. Είμαστε ακόμη στην τρίτη αγωνιστική, υπάρχει δρόμος μπροστά μας και πρέπει να αντιδράσουμε. Ήταν μία κακή ήττα».

ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ: «Είχαμε ακόμη τις πληγές από την ήττα από τη Ρεάλ. Βρεθήκαμε σε ανάλογη θέση στο τέλος της τρίτης περιόδου με τον Ολυμπιακό να πλησιάσει από το -24 στο -10, αλλά αυτή τη φορά αντιδράσαμε πολύ καλύτερα και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τη δυνατή αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά δεν αλλάζει πολλά στην ουσία του ομίλου που παραμένει πάρα πολύ δύσκολος, ένας όμιλος του θανάτου. Πάντως αυτή η νίκη μάς δίνει ένα δικαίωμα στην ελπίδα»

ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΜΙΛΕΡ: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά θέλαμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Καταφέραμε να εμποδίσουμε τον Ολυμπιακό να κάνει κάποια πράγματα που του αρέσουν στο παιχνίδι του. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά παίξαμε σπουδαία σαν ομάδα και πήραμε μια μεγάλη νίκη»