Skip to main content

Νίκη στην αυλαία του πρώτου γύρου

Ο Ολυμπιακός νίκησε 85-70 το Ρέθυμνο εκτός έδρας και έκλεισε με ρεκόρ 12-1 τον πρώτο γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό μιας και πήρε από το ξεκίνημα μια διαφορά 5-7 πόντων. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοίταξαν πίσω τους ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάτησαν… γκάζι και εξαφανίστηκαν από τον ορίζοντα του Ρεθύμνου για το 33-50 στο ημίχρονο. Έκτοτε, οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασαν στη νίκη με 85-70.

Η ΑΜΥΝΑ: Στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτή που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του. Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τελικά οι Πειραιώτες κράτησαν τους αντιπάλους τους στους 70 πόντους.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Λειτούργησε για άλλη μια φορά όπως θέλει να τη βλέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μεγάλος πλουραλισμός, έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν σκόραραν και στο τέλος ο Θρύλος έφτασε τους 85 πόντους.

Ο MVP: Ο τίτλος μπορεί κάλλιστα να μοιραστεί στα τέσσερα. Χάκετ, Στρόμπερι, Πρίντεζης και Χάντερ είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα στο ματς και όλοι μαζί παρέσυραν και τους υπόλοιπους ώστε να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση και να φτάσουν στις 12 νίκες σε 13 παιχνίδια.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει το γεγονός πως πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη προερχόμενος από ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς και στην Ευρωλίγκα. Η ενέργεια που έδειξε ήταν αυτή που έπρεπε και τώρα κοιτάζει το ματς με τη Μπάμπεργκ. Πετάει μόνο το κακό-αμυντικά-τρίτο δεκάλεπτο όταν και δέχτηκε 21 πόντους σε αυτό το διάστημα.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 19-26, 33-50, 54-66, 70-85
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 3 (1), Σχίζας 8, Γιαννόπουλος 7, Στόουν 7 (2), Κάρτερ 14, Μέιντεν 8, Σάφτενααρ 4, Τσακαλέρης 2, Χάροου 15, Παναρετάκης 2, Ντουλγκεράκης, Θεοδωρίδης
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 2, 13 Στρόμπερι 13 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 12 (2), Μάντζαρης 6 (6ρ.), Όντομ 7 (5ασίστ), Τζέιμς 7 (7ρ.), Χάντερ 10 (7ρ.), Παπαπέτρου 8, Αγραβάνης 4, Χάκετ 11 (3), Αθηναίου 5 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη και στην ομάδα του Ολυμπιακού όχι μόνο για το σημερινό παιχνίδι αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουμε δει εξαιρετικά παιχνίδια και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι αυτό που ήθελα να περάσω στα παιδιά είναι ότι απέναντι μας είχαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό. Δηλαδή να είμαστε και εμείς όσο το δυνατόν πιο σκληροί και ανταγωνιστικοί μπορούμε. Γιατί από τέτοια ματς μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Μέχρι ένα σημείο πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Σαν αρνητικό κρατάω μόνο την αστοχία στις βολές. Όλα τα παιδιά λειτούργησαν πολύ καλά. Ετοιμαζόμαστε μέσα από την προπόνηση να παίξουμε τα δυο επόμενα ματς που είναι καθοριστικά για την πορεία μας. Μας κυνηγάει ένα κακό ξεκίνημα και πρέπει να βρούμε τις νίκες και εκτός Ρεθύμνου που θα μας βοηθήσουν να ανασάνουμε και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ γιατί η ομάδα έχει πραγματικά ταλέντο και δυνατότητες».

ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΚΑΡΤΕΡ: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίξαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό πλάνο του κόουτς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε 50 πόντους αλλά στην επανάληψη αντιδράσαμε σαν ομάδα. Κρατάμε αυτό από το ματς και προχωράμε, καθώς η συνέχεια είναι πολύ σημαντική για μας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ξέραμε ότι η αποστολή μας ήταν δύσκολη. Το Ρέθυμνο είναι μία πολύ αθλητική ομάδα που παίζει με μεγάλη ενέργεια. Είναι πολύ καλή στο ανοιχτό γήπεδο και έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να περιορίσουμε τον ρυθμό του. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε κυρίως στο α’ ημίχρονο και στην 4η περίοδο. Πήραμε μία διαφορά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Γενικά όμως ελέγχαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και το σκορ από την αρχή μέχρι το τέλος. Ασφαλώς περιμέναμε την αντίδραση του Ρεθύμνου στο β’ μέρος. Όντως έπαιξε πολύ καλά. Εμείς χάσαμε την «μάχη» στα ριμπάουντ, οπότε μειώθηκε το σκορ. Πιστεύω ότι είχαμε την εμπειρία και την ποιότητα και το ματς εξελίχθηκε έτσι όπως θέλαμε. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι γιατί είχαμε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια και για αυτό πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας που ανταποκρίθηκαν. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό που όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αυτό είναι που θέλουμε να βλέπουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στο Ρέθυμνο».

ΣΟΝ ΤΖΕΙΜΣ: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο το περιμέναμε από την αρχή. Κάναμε κάποια λάθη στην αρχή αλλά σε γενικές γραμμές καταφέραμε και βρήκαμε ρυθμό, φτάνοντας τελικά στη νίκη».