Skip to main content

Ασταμάτητος!

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν πάρει φόρα και δεν μπορεί να τους σταματήσει κανείς σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Θύμα» τους αυτή τη φορά, η Λαμποράλ Κούτσα με τους Πειραιώτες να περνάνε από τη Βιτόρια με 82-76 για τη δεύτερη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Σε μια από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία μιας και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε το προβάδισμα στο σκορ και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Μετά το αρχικό 7-2 των γηπεδούχων, ο Θρύλος πήρε τα ηνία του σκορ με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και τους 16 πόντους. Στο τέλος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ανατροπή, αλλά Χάντερ και Σπανούλης τους έκοψαν αμέσως κάθε σκέψη επιστροφής στο παιχνίδι.

Η ΑΜΥΝΑ: Για ακόμη μια φορά ο Θρύλος κατάφερε να επιβάλει τους κανόνες του μέσω της άμυνας τους. Κράτησε μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της Ευρώπης στους 56 πόντους για 30 λεπτά και κατάφερε να βγάλει εκτός ρυθμού τους πρώτους σκόρερ της ομάδας του Περάσοβιτς.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Τι και αν ο Ματ Λοτζέσκι παραμένει στα… πιτς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το μάξιμουμ από κάθε παίκτη του και έτσι ο Ολυμπιακός πέτυχε 82 πόντους. Φοβερό ποσοστό στις βολές με 22/24 (91%).

Ο MVP: Ο Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού ήταν απολαυστικός και στις δύο μεριές του παρκέ κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες που έδωσε με τον Μπουρούση και τον Πλάνινιτς. Ο Αμερικανός σέντερ τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Κάθε νίκη μακριά από το ΣΕΦ στο TOP-16 είναι εξαιρετικά σημαντική και ήδη ο Θρύλος στην πρώτη του έξοδο από την έδρα του πήρε τη νίκη και μάλιστα σε ένα γήπεδο που πολλές ομάδες δεν θα καταφέρουν να περάσουν. Πετάει το μέτριο τελευταίο διάστημα στο ματς, όταν και η Λαμποράλ επέστρεψε από το -16.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82
Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 16 (1), Κοζέρ 7 (1), Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 7, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 12, Μπλαζιτς 7, Ντιόπ Ιλ. 4, Τιγί 7, Άνταμς 5 (1), Κορμπαχο
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ (1ριμπ.), Τζέιμς 7(2/3δίπ., 1ριμπ.), Χάντερ 17 (3ριμπ.), Παπαπέτρου 1 (1ασ.), Σπανούλης 19 (2/3δίπ., 3/9τρίπ., 1ριμπ.), Στρίμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (6/9δίπ., 2ριμπ.), Αγραβάνης 5 (1/4τρίπ.), Μάντζαρης 14 (1/3δίπ., 3/4τρίπ.), Χάκετ 4 (2/3δίπ., 3ριμπ.), Αθηναίου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη. Η διαφορά ήταν η φυσική κατάσταση. Σήμερα παίζαμε με μία ομάδα τοπ επιπέδου και πρέπει να το παραδεχτούμε. Χρησιμοποίησαν 12 παίκτες πολύ δυνατούς σωματικά και σ’ αυτό δεν είχαμε απάντηση. Δεν είναι ωραίο όταν χάνεις στην έδρα σου, αλλά σε αυτό το επίπεδο που έχει ο όμιλος, όλα μπορούν να συμβούν. Όμως, πιστεύω πως και εμείς μπορούμε να πάρουμε νίκη εκτός έδρας».

ΜΑΙΚΛ ΤΖΕΙΜΣ: «Βασικά ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο σκληρά από εμάς. Έκαναν πολύ καλή δουλειά, καθώς μας χτυπούσαν από την αρχή του ματς και όταν ακόμη πλησιάσαμε, ήταν αδύνατο να περάσουμε μπροστά. Έπαιξαν σκληρά για 40 λεπτά, εμείς κάναμε ανόητα λάθη και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Λαμποράλ Κούτσα είναι εξαιρετική ομάδα και αυτή ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς καθώς στην έδρα τους παίζουν εξαιρετικά. Πρόκειται για ομάδα που παίζει με φοβερή ενέργεια στην έδρα της και η νίκη αυτή ήταν σημαντική καθώς ήταν εκτός έδρας σε ένα εξαιρετικά δύσκολο γκρουπ. Η Λαμποράλ έχει κερδίσει εδώ τη Ρεάλ, τη Μπαρτσελόνα και πραγματικά η αποστολή μας ήταν δύσκολη. Τους ξέραμε και μας ήξεραν. Τους είχαμε παίξει και στον πρώτο γύρο εδώ και τώρα είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, παρουσιαστήκαμε πιο έτοιμοι, ειδικότερα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Ήταν πολύ σημαντικό το πόσο συγκεντρωμένα ξεκινήσαμε το ματς. Κρατήσαμε τη Λαμποράλ χαμηλά στο σκορ στην πρώτη περίοδο, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού σε όλο το ματς, είχαμε το προβάδισμα. Ξέραμε πως στο δεύτερο ημίχρονο θα αντιδρούσε η Λαμποράλ. Και το έκανε. Μας πλησίασε στο σκορ, αλλά στο τέλος της τρίτης περιόδου κρατήσαμε τη διαφορά και αυτό ήταν σημαντικό. Έτσι όπως πήγε το ματς, νομίζω δίκαια πήραμε τη νίκη. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες, ακολούθησαν το πλάνο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, τους είπα, όμως, πως αυτή ήταν απλά μια νίκη σε έναν μακρύ δρόμο και θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στη Λαμποράλ Κούτσα. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στη Λαμποράλ Κούτσα».

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ: «Μέσα από την άμυνα ελέγξαμε το παιχνίδι, το σημαντικό ήταν πως από τον πρώτο έως τον τελευταίο παίκτη όλοι έδωσαν τα πάντα στην άμυνα και κάναμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε».