Skip to main content

Νέα νίκη για τον Θρύλο

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην Καβάλα και επικράτησε της τοπικής ομάδας με 71-57. Πρώτοι σκόρερ για τον Θρύλο οι Τσαϊρέλης και Χάντερ.

O Ολυμπιακός άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι στην Καβάλα. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω με 5-4 και έκτοτε έτρεξαν ένα σερί 12-0 χωρίς να δεχτούν καλάθι για έξι λεπτά και έκαναν το 5-16. Τσαϊρέλης και Λοτζέσκι ήταν εξαιρετικοί επιθετικά, Χάντερ και Στρόμπερι έκαναν σπουδαία δουλειά στην άμυνα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 11-24 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν στο παρκέ χωρίς συγκέντρωση και έτσι οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 μείωσαν σε 19-24, αλλά ο Ολυμπιακός με δικό του σερί 10-0 μετά το τάιμ άουτ του Έλληνα κόουτς έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +15 (19-34) με το ημίχρονο τελικά να ολοκληρώνεται 32-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς και διατήρησε σε όλη τη διάρκεια της περιόδου τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 46-58.

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος συντήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα και τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στη νίκη με 57-71.

Δεκάλεπτα: 11-24, 32-40, 46-58, 57-71.
Καβάλα (Γιατζόγλου): Κεμπ 2, Βαν Ντερ Μαρς 8, Κοστόφ 12 (3), Τζόουνς 5 (1), Ρόμπινσον 7 (1), Ταπούτος 17 (2), Σταμπουλής, Καλαϊτζίδης 1, Γιαννακίδης 3 (1), Λίβας 2, Δεμερτζής.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Στρόμπερι 4 (1τριπ, 4ριμπ, 5ασ, 5κλεψ, 1κοψ), Τσαϊρέλης 13 (1τριπ, 4ριμπ, 2ασ, 1κλεψ), Μιλουτίνοφ 5 (1ριμπ, 2ασ, 1κλεψ), Μάντζαρης 6 (2τριπ, 3ριμπ, 5ασ, 2κλεψ), Λοτζέσκι 10 (5ριμπ, 4ασ), Χάντερ 13 (8ριμπ, 1ασ, 3κλεψ), Τολιόπουλος, Μουράτος, Αγραβάνης 4 (6ριμπ), Χάκετ 7 (3ριμπ, 2ασ), Αθηναίου 9 (3τριπ, 2ριμπ, 3ασ).

ΣΤHΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: “Δεν νομίζω πως να υπήρχε κανείς στο γήπεδο που να μην ήξερε το τελικό αποτέλεσμα. Το ερωτηματικό ήταν το πως θα εξελιχθεί το ματς. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος όταν λήγει ένα παιχνίδι. Αυτό είναι δεδομένο. Έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Σήμερα χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια και αυτό ήταν λόγω κακής συγκέντρωσης. Το πρόβλημα ήταν στην επίθεση. Χρειαζόμαστε έναν πόιντ γκαρντ γιατί έχουμε ένα 2αρι που τον βάζουμε στη θέση του πλέι μέικερ και είναι ένα ψάρι έξω από το νερό του. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε έναν πόιντ γκαρντ. Τα 19 λάθη φανέρωσαν το πρόβλημα που έχουμε στην οργάνωση. Τα κεφάλια κάτω και να κάνουμε δουλειά και όπως είπε ο Δεμερτζής, έχουμε το μεγάλο παιχνίδι με το Ρέθυμνο για να μπούμε στο παιχνίδι σωτηρίας γιατί τώρα είμαστε υποβιβασμένοι. Βομβαρδιζόμαστε από προτάσεις για παίκτες, αλλά πρέπει να βρούμε τον σωστό. Δεν θέλουμε one man show, αλλά κάποιον που να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Τα συναισθήματα μου όταν παίζω απέναντι στον Ολυμπιακό είναι γνωστά, ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού που όποτε με βλέπει χαίρεται. Ήμουν παίκτης πριν από 30 χρόνια του Ολυμπιακού, τώρα είμαι προπονητής στην Καβάλα”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι σημαντική νίκη για εμάς, γιατί κάθε εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Η Καβάλα μετά την αλλαγή προπονητή έδειξε διαφορετικό πρόσωπο. Με τον Άρη ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και σήμερα ήταν ακόμη καλύτερη. Περιμέναμε πως η Καβάλα θα αντιδράσει γιατί ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς με τον νέο κόουτς. Θεωρώ πως με την άμυνα μας είχαμε τον έλεγχο του ματς, εκτός από το δεύτερο δεκάλεπτο γιατί χαλαρώσαμε σε εκείνο το σημείο μετά τη μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα σε εκείνο το διάστημα δεχτήκαμε πολλά τρίποντα. Μετά το ημίχρονο, όμως, πήραμε και πάλι διψήφια διαφορά και την κρατήσαμε σε όλο το παιχνίδι και φτάσαμε έτσι στη νίκη. Σίγουρα όταν έχεις τραυματισμούς και δεν έχεις όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους, αυτό είναι μειονέκτημα. Αλλά το ότι κερδίζουμε είναι σημαντικό. Σήμερα προφυλάξαμε τον Παπαπέτρου, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τη συμμετοχή του. Η ομάδα είναι ομάδα, δεν θέλω να στέκομαι στα προβλήματα και θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και σωματικά, αλλά και πνευματικά. Στον Ολυμπιακό είμαστε και θα πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: “ Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πως είναι τα πράγματα και τι σε περιμένει όταν παίζεις εκτός έδρας στην Ελλάδα. Έπρεπε να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, ειδικότερα στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν και τους επιτρέψαμε να γυρίσουν στο ματς. Τώρα που έχουμε πολλούς τραυματισμούς, κάποια παιδιά παίζουν περισσότερο και παίρνουν αυτοπεποίθηση. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύσκολα ματς”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: “Ομάδα υψηλού επιπέδου ο Ολυμπιακός και είναι πάντα δύσκολο να παίζεις απέναντι του. Εμείς θέλαμε να δείξουμε βελτίωση και να δείξουμε πως καταλαβαίνουμε όσα μας ζητάει ο κόουτς. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για το ματς με το Ρέθυμνο. Το ότι κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στους 71 πόντους και είχαμε 17 ασίστ, είναι στοιχεία που κρατάμε από το σημερινό ματς”.