Skip to main content

Με σούπερ άμυνα ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτική άμυνα κόντρα στη Νταρουσάφακα την οποία νίκησε 61-57 και τερμάτισε τρίτος στο Dogus Basketball Tournament που έγινε στο Ζαντάρ.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος για άλλη μια φορά άρχισαν με εντυπωσιακή άμυνα το παιχνίδι. Έτσι, κράτησαν την τουρκική ομάδα, για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι. Αθηναίου και Παπαπέτρου έδωσαν επιθετικές λύσεις και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 12-13 υπέρ του Θρύλου.

Στη δεύτερη περίοδο η Νταρουσάφακα έμεινε για οκτώ λεπτά στους δύο πόντους με το ημίχρονο να τελειώνει 20-27 υπέρ του Ολυμπιακού. Η τρίτη περίοδος, όμως, δεν άρχισε το ίδιο καλά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η Νταρουσάφακα με σερί 14-0 έκανε το 34-27, αλλά η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν αρκετά καλός στο ντεμπούτο του και με συνεχόμενα καλάθια βοήθησε ώστε να μειωθεί η διαφορά. Ο Γιανγκ έδωσε λύσεις μέσα από τη ρακέτα με την τρίτη περίοδο να λήγει 43-39.

Η καταπληκτική άμυνα των Πειραιωτών και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου επέτρεψε στην ομάδα να περάσει μπροστά και να μην κοιτάξει ξανά πίσω της επικρατώντας τελικά με 61-57.

Δεκάλεπτα: 12-13, 20-27, 43-39, 57-61.
Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ερντέν 12, Μαρκοϊσβίλι 7 (1), Γκόρντον 7 (1), Μπιέλιτσα 6, Πρέλτζιτς 4, Ρέντινγκ 1, Τσετίν, Σαβάς 2, Αρσλάν 9 (1), Σλότερ 6, Χαραγκόντι 3 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9 (6ριμπ), Παπαπέτρου 4 (8ριμπ, 3ασ), Στρόμπερι 6 (6ριμπ, 2κλεψ), Αγραβάνης 4 (2ριμπ), Μάντζαρης 5 (1τριπ, 3ριμπ, 3ασ), Μιλουτίνοφ 13 (6ριμπ), Τσαϊρέλης 4 (4ριμπ, 2ασ), Τολιόπουλος 1, Μουράτος 3 (1τριπ), Καββαδάς, Αθηναίου 12 (2τριπ, 1ριμπ, 1ασ, 2κλεψ).


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε δυνατά παιχνίδια αυτή την εποχή και αυτό κόντρα στην Νταρουσάφακα ήταν δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Κρατήσαμε πολύ χαμηλά τους αντιπάλους μας στο σκοράρισμα, μόνο στην τρίτη περίοδο δεν παίξαμε άμυνα όπως θέλαμε, αλλά γενικά η άμυνα μας ήταν καλή και αυτό ήταν το “κλειδί” για εμάς απόψε. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, αυτό που μας νοιάζει είναι οι παίκτες μας να καταλάβουν τι θέλουμε και στις δύο πλευρές του παρκέ και να βάλουμε τους νέους παίκτες στο σύστημα της ομάδας. Επίσης θέλουμε αυτοί που έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ να μπουν ομαλά στην ομάδα. Θεωρώ πως η εικόνα μας ήταν καλή γενικά. Πλέον επιστρέφουμε στη βάση μας, στο γήπεδο μας για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά”.