Skip to main content

Κόστισαν αστοχία και λάθη

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και ηττήθηκε με 77-60 από τη γερμανική ομάδα.

Το παιχνίδι για την ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά με τους παίκτες του Θρύλου να παίζουν φοβερή άμυνα και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 12-8.

Στη συνέχεια, όμως, η αστοχία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η… εκνευριστική ευστοχία των Γερμανών, επέτρεψε στη Μπάγερν να περάσει μπροστά με 24-33 στο ημίχρονο.

Η διαφορά έφτασε κοντά και στους 30 πόντους στην τρίτη περίοδο η οποία τελείωσε με 37-60 υπέρ της ομάδας του Πέσιτς. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα άστοχοι, τίποτα δεν πήγαινε καλά σε άμυνα και επίθεση και έτσι ήρθε η ήττα.

Δεκάλεπτα: 12-8, 24-33, 37-60, 60-77.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9 (9 ριμπ.), Παπαπέτρου 11 (3), Στρόμπερι 8 (1), Τσαϊρέλης 5, Τολιόπουλος 2, Αγραβάνης 10 (3), Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Καλαμπόκης, Λοτζέσκι 3 (1), Αθηναίου 9 (1).
Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Ρίβερς 6 (2), Τόμπσον 15 (1), Σέλφερθ 6, Ρένφρο 1, Ζίπσερ 5, Σαβάνοβιτς 21 (3), Γκαβέλ 5, Μέιρ, Τέιλορ 11 (2), Μπράιαντ 7 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συγχαρητήρια στη Μπάγερν Μονάχου, άξιζε τη νίκη, έπαιξε καλύτερα. Δεν παίξαμε καλά εμείς, εκτός από το ξεκίνημα στην άμυνα μας. Όσο περνούσε η ώρα, η άμυνα μας γινόταν όλο και χειρότερη, δώσαμε εύκολους πόντους, δώσαμε εύκολα σουτ, εκτός και εντός τριπόντου. Πήραν ψυχολογία και στη συνέχεια μια μεγάλη διαφορά. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα μάθουμε από αυτή την ήττα, είμαι σίγουρος. Πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερα. Σίγουρα δεν είχαμε ενέργεια μιας και παίξαμε και χθες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε πολλούς παίκτες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εμάς. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φτάνει ως το τέλος και στις τρεις διοργανώσεις. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος.

*O Mατ Λοτζέσκι δέχτηκε ένα χτύπημα στη μέση στο πρώτο ημίχρονο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να τον προφυλάξει στο δεύτερο μισό του αγώνα και γι' αυτό δεν τον χρησιμοποίησε.