Skip to main content

Νίκη και πρωτιά

Παίζοντας σπουδαία άμυνα σ’ όλο το παιχνίδι και κυρίως στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκλεισε με νίκη το τουρνουά του Κάλιαρι με αντίπαλο τη Λιμόζ. Το 60-50 των «ερυθρόλευκων» τους έδωσε και την πρώτη θέση, ενώ το… ταμείο από τα τρία φιλικά επί ιταλικού εδάφους είναι θετικό με δυο νίκες και μια ήττα.

Η τριάδα των ψηλών του Ολυμπιακού (Γιανγκ, Αγραβάνης, Χάντερ) «σκέπασαν» τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση. Οι δυο Αμερικανοί είχαν από 10 ριμπάουντ, ενώ και οι τρεις τους πέτυχαν τους μισούς πόντους του Ολυμπιακού.

Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει το απόγευμα της Κυριακής στην Ελλάδα και τη Δευτέρα οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν σε προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-17, 39-30, 49-45, 60-50
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 8 (10ρ.), Χάντερ 7 (10ρ.), Παπαπέτρου 8 (2), Στρόμπερι 10 (2τρ. – 2ρ. – 3ασ.), Τσαϊρέλης 2, Τολιόπουλος 5 (3ασ.), Μουράτος, Καλλές, Αγραβάνης 14 (2ρ. – 1ασ.), Καλογιαννίδης, Καλαμπόκης, Αθηναίου 6 (4ασ.)
ΛΙΜΟΖ (Εβρέ): Κουλπέπερ 6, Βοσνιεχόσκι, Ντάνιελς 3(1), Κέιτενς 4, Κούρτι, Πέιν 7(1), Καμαρα 12, Μπουνζού 9, Τραορέ 7, Ζερμπό 2 

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού απέναντι στους Γάλλους χωρίς να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι που είχε γυρίσει στο πρώτο φιλικό επί ιταλικού εδάφους με τη Σάσσαρι και ο κόουτς Σφαιρόπουλος προτίμησε να τον προφυλάξει.