Skip to main content

Εύκολα το 1-0

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Άρη με 95-63 παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Άρη με 95-63 παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας ήταν από το ξεκίνημα ορεξάτοι και με ηγέτη τον Μίλος Τεόντοσιτς ανέβασαν γρήγορα πολύ ψηλά τη διαφορά και ως το τέλος του αγώνα δεν κινδύνεψαν από τους «κιτρινόμαυρους».

Τα δεκάλεπτα: 30-10, 54-26, 73-45, 95-63
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 13, Γκόρντον 4, Σπανούλης 7, Πρίντεζης 8, Μπουρούσης 8, Κέσελ 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Χαλπερίν 5, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 20
Άρης: Μπράουν 6, Γουίντερς 3, Κίνγκ 12, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 4, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 13, Κουμπούρας 2, Μπάβτσιτς 4, Χρυσικόπουλος 5, Βεργίνης, Μποχορίδης

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Κερδίσαμε δίκαια και πιο εύκολα από όσο περιμέναμε. Μια ιστορική ομάδα σαν τον Αρη ήταν σημαντικές οι απουσίες του Σλούκα και του Ταπούτου. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά ένα ημίχρονο. Ξέρω ότι είχαμε 15 ασίστ και πολλά εύκολα καλάθια στο πρώτο ημίχρονο. Θεωρώ ότι η ομάδα μετά τα κενά που υπήρχαν στο πρόγραμμα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και πρέπει να προσέχουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Δεν έπρεπε σε ένα τέτοιο ματς να φάμε 15 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Ειδικά ο Μπουρούσης, όμως, αντέδρασε καλά και είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Εχουμε λίγο χρόνο μέχρι το επόμενο ματς, από εδώ και πέρα αυτό θα συμβαίνει, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι”

Οπως είπα μετά τον τελικό ο Σπανούλης δεν ήταν έτοιμος να παίξει και πιστεύω ότι σήμερα στην αρχή δύσκολα μπήκε στο ρυθμό και αυτά τα ματς με τον Αρη θα τον βοηθήσουν. Πιστεύω ότι ο Σπανούλης θα είναι πιο έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη”.

ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛ:
Πήραμε την πρώτη νίκη στον ημιτελικό, πολύ σημαντικό μετά το κύπελλο. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε το 2-0.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ: Δεν χρειάζεται κριτική για την εμφάνιση μας. Η άμυνα μας ειδικά στην περιφέρεια δεν υπήρχε ούτε συγκέντρωση σε ένα κακό ξεκίνημα. Μας περιμένει το παιχνίδι στην έδρα μας ελπίζω να φανούμε πιο δυνατοί και πιο συγκεντρωμένοι, να έχουμε ενέργεια και θέληση, αν και νομίζω ότι το πρόβλημα μας σε αυτό το ματς δεν ήταν η θέληση. Αυτό τους είπα στα αποδυτήρια, πρέπει αυτή η ήττα να ξυπνήσει τον εγωισμό μας. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει με 30 πόντους και ελπίζω ότι θα αντιδράσουμε. Δεν το πιστεύω. Αν υπήρχε μια μικρή δικαιολογία είναι οι δέκα, δώδεκα μέρες χωρίς παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε ακόμα άλλον αντίπαλο, προς το παρόν στο μυαλό μας είναι μόνο ο Ολυμπιακός”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ: Πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα που είχαμε σαν ομάδα. Οταν κυνηγάς τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο να καλύψεις τη διαφορά και να πετύχεις κάτι καλό. Στη μέρα που μένει πρέπει να ξεκουραστούμε να δούμε τα λάθη μας και ξέρουμε ότι στην έδρα μας είμαστε πολύ πιο δυνατοί και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη