Skip to main content

Μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Αναντολού Εφές της οποίας επικράτησε 7-60 σε ματς για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 4-2.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Αναντολού Εφές της οποίας επικράτησε 78-60 σε ματς για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 4-2.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός. Σπανούλης και Λοτζέσκι έκαναν σπουδαία δουλειά στην επίθεση, αμυντικά οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης  ήταν εξαιρετικοί και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 24-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωση τους στην άμυνα με αποτέλεσμα να χάσουν πολλά αμυντικά ριμπάουντ, να δώσουν δεύτερες επιθέσεις στην τουρκική ομάδα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 36-29 υπέρ του Θρύλου.  


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδωσε μια απολαυστική παράσταση. Ο Ντάνστον ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα, ο Σπανούλης με τον Λοτζέσκι συνέχισαν να σκοράρουν ασταμάτητα και έτσι η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20 πόντους (53-33) στο 26’ με καλάθι του V-Span.  Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από ουσία προσέφεραν και θέαμα με τη διαφορά να τελειώνει στους 19 (62-43) στο τρίτο δεκάλεπτο.


Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασε τελικά εύκολα στη μεγάλη νίκη και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 4-2 μετά από έξι αγωνιστικές στο TOP-16.


Δεκάλεπτα:
24-12, 36-29, 62-43,
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1), Ντάνστον 13, Σπανούλης 16 (1), Περπέρογλου 6, Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).
Αναντολού Εφές (Αγγέλου):  Μπάλμπαϊ 9, Οσμάν 8 (1), Βασιλειάδης 4 (1), Μπατούκ 6 (2), Ερντέν 2, Γκονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 5, Πλάνινιτς 13, Κοσούτ 4, Μπιέλιτσα 7 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς ανεβάσαμε το ρεκόρ μας και με αυτές τις τρεις συνεχόμενες νίκες και παρά τη διαφορά την θεωρούμε πολύ σημαντική. Κάναμε το παιχνίδι που μας βόλευε, είχαμε την υπεροπλία στα ριμπάουντ και νομίζω νικήσαμε σχετικά εύκολα και χωρίς να καταπονήσουμε αρκετά τους παίκτες μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και να πω για ακόμη μία φορά μπράβο στον κόσμο μας γιατί συνεχόμενα ενθαρρύνει την ομάδα και βοηθάει τα παιδιά και δείχνει την υποστήριξη στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί με τον κόσμο της η ομάδα έχει συνοχή ενότητα. Θα ήθελα να πω στον έλληνα παίκτη της Εφές Βασιλειάδη, τον Τζαμόν και τον κόουτς Αγγέλου καλή συνέχεια. Θα δούμε τώρα το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά θα ασχοληθούμε με τον Παναθηναϊκό με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας.
Είχαμε πει και πριν το ματς ότι η Εφές πάει μέχρι το τέλος του χρόνου τις επιθέσεις της και εμείς θέλουμε να βγάλουμε περισσότερες επιθέσεις. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχεις καλό αμυντικό ριμπάουντ και εμείς είχαμε εύκολη κατοχή στην άμυνα. Οι παίκτες αποφασίζουν καλά τρέχοντας και μακάρι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι όμως εύκολο αφού παίζει ρόλο και ο αντίπαλος».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ : «Δεν έχω να πω πολλά είναι η έβδομη ημέρα με τέσσερα ματς και την Κυριακή θα είναι η 18η με 8 ματς. Προσεγγίσαμε το ματς ανεξαρτήτων προβλημάτων που είχαμε και την κόπωση και η άλλη αιτία είναι η λάθος αντιμετώπιση και προσέγγιση του παιχνιδιού ιδιαίτερα εκτός έδρας. Ενώ είχαμε συντελεστή ασίστ με λάθη ικανοποιητικό ο εκτελεστικός μας προσανατολισμός ήταν τελείως λάθος πηγαίναμε με μόνη επιλογή στο καλάθι χωρίς να δούμε δεύτερη και Τρίτη πάσα. Στο τρίτο δεκάλεπτο σταμάτησε να υπάρχει το ματς και όπως λέμε εμείς πρέπει να φεύγουμε από το παιχνίδι και βάζοντας κάποιους νεαρούς μέσα προσπαθείς να πάρεις πράγματα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που νίκησε εύκολα και δίκαια. Ο Γκόρντον είχε πυρετό από χθες και για αυτό έμεινε στον πάγκο. Ο Γκονλούμ μου είπαν ότι πρέπει να έχει χτυπήσει στον έσω πλάγιο ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο για αυτό».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157641857023315, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}