Skip to main content

Με το δεξί οι Πρωταθλητές

Ήταν από τις λίγες φορές που ο Ολυμπιακός βρίσκεται ως φιλοξενούμενος στο ίδιο του το σπίτι. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει τη σεζόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που την τέλειωσε.

Ήταν από τις λίγες φορές που ο Ολυμπιακός βρίσκεται ως φιλοξενούμενος στο ίδιο του το σπίτι. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει τη σεζόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που την τέλειωσε.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας της Κηφισιάς με 43-94.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ζητήσει από τους παίκτες του σεβασμό στον αντίπαλο και σοβαρότητα σ’ όλο το παιχνίδι κι αυτοί το έκαναν πράξη ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά και φτάνοντας τη στο τέλος στους 51 πόντους διαφορά.

Τα Δεκάλεπτα: 13-18, 27-43, 38-69, 43-94.
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας, Μοσχοβίτης 8, Κακαριάς, Διαμαντόπουλος 2, Πολυδώρου, Καράμπουλας 7, Μενουδάκος 1, Σιούτης 8 (2), Ψαθάς 9, Μουρίκης 2, Πετροδημόπουλος 4, Τζιάλας 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Παπανικολάου 10 (1), Αντιτς 11, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 7 (1), Ντόρσεϊ (8), Σλούκας 2, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 12 (2), Κατσίβελης 5 (1), Γκετσεβίτσιους 7 (1), Πρίντεζης 17 (1)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Ευχαριστούμε τον κόουτς για τα καλά λόγια και τα ατομικά και τα ομαδικά. Θυμάμαι τη Νέα Κηφισιά από τη Γ’ ΕΣΚΑ και τώρα είναι στην Α2 και διεκδικεί άνοδο με τον ίδιο πρόεδρο και τον Μενουδάκο παίκτη. Είναι κάτι σαν όνειρο όλο αυτό που ζουν και βρίσκονται πλέον κοντά στην Α1. Θέλαμε να σεβαστούμε τον αντίπαλο και να μην χάσουμε το απόγευμα μας. Όσοι και όσο έπαιξαν το έκαναν σωστά. Αξίζει συγχαρητήρια η Κηφισιά που έφτασε ως εδώ και όσα έχει καταφέρει. Τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με την Κάχα. Ένα ματς δύσκολο, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα με έμπειρο προπονητή και είναι πρεμιέρα. Οπότε πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη. Ο Λο έχει μπει σε μια διαδικασία ατομικής προπόνησης με μπάλα, πριν το ματς με την Κάχα θα έχουμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Όχι, δεν θα δώσουμε φιλικό το Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς κάναμε σωστό προγραμματισμό με δυνατά παιχνίδια, αν είμαστε υγιείς να είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι. Οι παίκτες μας έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει, όχι επειδή είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης, αλλά επειδή είναι και στη νοοτροπία σωστοί. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο, είναι να μην υποτιμάς κανέναν. Και αυτό θα μας κάνει πάλι Πρωταθλητές».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Είναι πολύ άσχημο που δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να κάνουμε προετοιμασία το καλοκαίρι και να ψάχνουμε μέτρα για το πρωτάθλημα. Είναι καλό να έχουν όσα περισσότερα έσοδα έχουν οι ομάδες. Είναι άδικο όμως να μένουν οι ομάδες πίσω στον προγραμματισμό τους. Ξεκινήσαμε την χρονιά με μία νέα ομάδα και μας έχει μείνει η προσπάθεια που κάναμε πέρυσι. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα λιγότερο έμπειρη αλλά καλή. Η ΑΕΝΚ μπορεί να είναι μια ομάδα Α2 που είναι στην ουσία Α1, αφού απέκλεισε δύο ομάδες Α1».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Η Κηφισιά είναι ομάδα με υγεία, μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τέτοιες ομάδες όπως η Νέα Κηφισιά που δείχνει αρκετά οργανωμένη και σοβαρή. Όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν πως είχαν ενέργεια και διάθεση.

Είναι απαράδεκτο που δεν αρχίζει το πρωτάθλημα, είμαι παίκτης και οι παίκτες θέλουμε να παίζουμε. Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν είμαι αρμόδιος. Τώρα κοιτάμε την Κάχα, θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο, να δώσει βροντερό «παρών» και να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρσι. Μακάρι να είχε αρχίσει το πρωτάθλημα. Η Κάχα Λαμποράλ θα έρθει με επίσημα ματς εδώ, μακάρι να είχαμε και εμείς. Τώρα θα δουλέψουμε στην προπόνηση για να είμαστε 100% έτοιμοι».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Η σημερινή ήταν μια ονειρική μέρα για την ομάδα μας. Βρεθήκαμε αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό, τον Ολυμπιακό τον Πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Μέσα από αυτά τα ματς προετοιμασίας, γιατί έτσι τα είχαμε δει τα ματς Κυπέλλου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό που σεβάστηκε τον εαυτό του και έπαιξε 100% με ενέργεια και συγκέντρωση και σεβάστηκαν και εμάς με αυτό τον τρόπο. Προσπαθήσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε δυνάμεις. Δεν καταφέραμε μετά να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση, λόγω της καλής άμυνας του Ολυμπιακού. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας, άνοιξε η διαφορά μετά και όλα τελείωσαν. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631835132480, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}