Skip to main content

Ένα βήμα πριν τον τελικό

Ο Ολυμπιακός νίκησε 87-72 το Ρέθυμνο και έκανε το 2-0 στα ημιτελικά των play off. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 87-72 το Ρέθυμνο και έκανε το 2-0 στα ημιτελικά των play off. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στον τελικό.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και μέσα σε δέκα λεπτά η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (24-12). Στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν κάπως στην άμυνα και έτσι το Ρέθυμνο μείωσε σε 40-36 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός με Παπανικολάου, Κατσίβελη, Χάινς, Σλούκα και Σπανούλη κατάφερε να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και πάλι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιβάλει πλήρως τους κανόνες τους στο ματς και έτσι έφτασαν με σχετική ευκολία στη νίκη (87-72) και το 2-0.

Δεκάλεπτα: 24-12, 40-36, 60-53, 87-72
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Άντιτς 10 (2), Σπανούλης 11 (2), Σερμαντίνι, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους 8 (2) , Πρίντεζης 15 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης 6, Παπανικολάου 19 (1).
Ρέθυμνο (Γιαπλές):  Χορν 13 (1)Καλλινικίδης, Προύιτ 3 (1), Αγγελόπουλος 6 (2), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 21 (5), Κόμματος 12, Κάρτερ 3, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 12.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συμφωνώ πως το Ρέθυμνο έκανε καλή εμφάνιση. Έχει βάθος, έχει καλούς περιφερειακούς. Παίκτες Αμερικανούς, έχει τον Τσόχλα, τον Ντούβνιακ, γενικά παίκτες με προσωπικότητα, είναι ομάδα με αρκετό βάθος. Θεωρώ θετικό στοιχείο την εμφάνιση του Κατσίβελη, προσέφερε σε άμυνα και σε επίθεση. Πέρα από τον προφανή πολύ καλό Παπανικολάου. Τώρα έχουμε τα θέματα με Λο και Περπέρογλου και θα δούμε εάν  θα τους έχουμε μαζί μας τη Δευτέρα στο τρίτο ματς. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να κάνουμε το 3-0 για να βρεθούμε στον τελικό. Εχει μάλλον κάποια φλεγμονή στο στομάχι ο Λο, ο γιατρός λέει πως θα είναι σίγουρα τη Δευτέρα έτοιμος, για τον Στράτο θα πρέπει να περιμένουμε μέρα με την ημέρα  για να δούμε. Το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε υγιείς. Είναι συνεχόμενα ματς, θέλουμε να έχουμε υγεία, κοιτάμε την υγεία και την επόμενη προπόνηση. Έχουμε αποδείξει πως σε μεγάλα παιχνίδια με υψηλό κίνητρο θα είμαστε έτοιμοι και νομίζω θα το κάνουμε για άλλη μια φορά».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Ήταν καλό παιχνίδι για εμάς, έπρεπε να βρούμε ρυθμό. Μας βοήθησε το Ρέθυμνο σε αυτά τα δύο παιχνίδια γιατί είναι καλή ομάδα, αθλητική, μας βοήθησε πολύ. Βρήκαμε ρυθμό και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να είμαστε έτοιμοι στο τρίτο παιχνίδι. Είχα τραυματισμό, έκανα μια προπόνηση χθες και σήμερα μπήκα για να κάνω ό,τι μου ζήτησε ο προπονητής μου, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όποιος μπαίνει με αυτή τη φιλοσοφία βοηθάει την ομάδα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΠΛΕΣ: «Ηταν καλύτερη η εικόνα μας. Παρά το ότι ήταν η ίδια διαφορά με προχθές, ειλικρινά κάναμε από τις καλύτερες εμφανίσεις μας  φέτος για 30 λεπτά. Αντιδράσαμε καλά στη δύναμη του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός δεν έχει αδυναμίες όπως ομάδες του επιπέδου μας, δύσκολο να βρεις σημεία να χτυπήσεις, σήμερα νομίζω παίξαμε ανταγωνιστικά και κάναμε ό, τι μπορούσαμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο και το είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια πως είμαι ικανοποιημένος δίνοντας τους συγχαρητήρια. Δεν είμαστε μαθημένοι να παίζουμε ανά δύο μέρες ματς. Τα παιδιά είναι κουρασμένα. Τώρα σε 10 μέρες έχουμε δώσει τέσσερα ματς, δύο με ΠΑΟΚ, δύο με Ολυμπιακό. Τα ξαναλέμε σε τρεις ημέρες. Πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά και ευχάριστη εμπειρία. Θα τα ξαναπούμε σε τρεις ημέρες».

ΟΥΡΟΣ ΝΤΟΥΒΝΙΑΚ: «Δεν  μπορούμε να πούμε πολλά. Φτάσαμε στα ημιτελικά, απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Αυτό που θέλαμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτή τη σειρά. Στο πρώτο ματς δεν το καταφέραμε, αλλά νομίζω σήμερα πως είμαστε κάπως πιο ανταγωνιστικοί. Παίξαμε λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι υποφέραμε. Ένα λεπτό για τον Ολυμπιακό είναι αρκετό για να κάνει τη δουλειά του και να πετύχει τον στόχο του.  Τώρα έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι μπροστά μας, οπότε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τα ξαναλέμε σε τρεις ημέρες».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633838298694, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}